Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Μαλιακού
Αναρτήθηκε από… Unknown
Η σωστή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει να λυθούν πολλά προβλήματα και να κάνει την ζωή των ανθρώπων αρκετά πιο δυναμική, αποτελεσματική και εύκολη.
Στην συγκεκριμενη περίπτωση η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην διαχείριση και προστασία του Μαλιακού κόλπου.
Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην NetFax, Νο 1871, Παρασκευή 24 Απρίλιου 2009.
Δυο Προσφορές κατατέθηκαν στον διαγωνισμό του Μαλιακού.
Οι εταιρείες 1) Επιστημονικές Επιχειρήσεις και 2) Μαρακ Ηλεκτρονική κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές στον διαγωνισμό για λογαριασμό του Δήμου Πελασγίας με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος προβολής-παρακολούθησης διαχείρισης και προστασίας του Μαλιακού κόλπου στο Ν. Φθιώτιδας». Το πληροφοριακό σύστημα Προβολής- Παρακολούθησης Διαχείρισης και Προστασίας του Μαλιακού κόλπου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και κύριο σκοπό: α) Τη δημιουργία υποδομής, ικανής να παρακολουθήσει την εξέλιξη των καιρικών και περιβαλλοντολογικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου. β) Τη Ενημέρωση των Πολιτών (εργαζομένων, επισκεπτών, διερχομένων) για την κατάσταση του Μαλιακού κόλπου χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο Δικτυακό Τόπο. Επιπλέον με μικρή επιβάρυνση, η ενημέρωση μπορεί να γίνεται μέσω SMS, και γ)Την ενημέρωση και τον συντονισμό των ειδικών συνεργείων του Δήμου, αλλά και άλλων συναρμόδιων φορέων (Λιμενικό Σώμα, Ακτοφυλακή, Πολιτική Προστασία κα), για την καλύτερη διαχείριση και πρόληψη των καιρικών φαινομένων της φύσης (βροχή, καταιγίδα, ομίχλη, ηλιοφάνεια, τρικυμία, μόλυνση, ισχυροί άνεμοι κ.α.).Source image:www.clipartheaven.com
Με το σύστημα αυτό οι μεν Πολίτες (κάτοικοι και ταξιδιώτες) θα είναι ενήμεροι και θα λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την προετοιμασία των μετακινήσεων και των ταξιδιών τους, ο δε δήμος Πελασγίας και οι λοιποί εμπλεκόμενοι Δήμοι θα μπορούν να εκμεταλλεύονται πλήρως το δυναμικό των ειδικών συνεργειών εξασφαλίζοντας ασφαλείς ακτές και λιμάνια και ανοιχτούς και ασφαλείς παρακείμενους δρόμους. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από Εθνικούς Πόρους. Το συνολικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στις 477.039 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Από την ΑΤΗΕΝΑ
Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου