27 Απριλίου 2009

Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό της γρίπης των χοίρων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού της γρίππης των χοίρων που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και πως υπάρχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα αντιιικά φάρμακα.

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339) καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Σύμφωνα με τo σημερινό τύπο μέχρι στιγμής τα δύο όπλα που έχουν οι γιατροί είναι τα ήδη υπάρχοντα αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως όταν ξέσπασε η γρίπη των πτηνών, το Τamiflu και το Relenza.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται στα αεροδρόμια της χώρας να αρχίσει η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με επιστημονικές οδηγίες για ταξιδιώτες προς τις χώρες με κρούσματα της γρίπης, στους οποίους ωστόσο συστήνεται να αναβάλουν το ταξίδι τους.

«Το συχνό πλύσιμο των χεριών με απολυμαντικό που έχει ως βάση την αλκοόλη, η αποφυγή κλειστών χώρων και βέβαια η απομάκρυνση από τις περιοχές όπου υπάρχουν εκτροφεία χοίρων είναι μερικές από τους συμβουλές που δίνουμε στους ταξιδιώτες που πρόκειται να αναχωρήσουν προς εκείνες τις χώρες που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου» λέει ο πρόεδρος της Έκτακτης Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Πάνος Ευσταθίου.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στο Βήμα online

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αρε, αυτοί οι κωλοαμερικάνοι δεν έχουν ιερό και όσιο!!!! Όταν έχουν τισ κα..λες τους και θέλουν να σκοτώσουν κάποιον λαό, τους πετάνε ένα ιό στα ζώα ή στα πτηνά και όλα ειναι ΟΚ!!! Έτσι απλά μας βλέπουν, σαν πειραματόζωα!!!!

Βρε δεν πάει να μαμηθεί ο ιός τους? Να κολλήσουν και να ψοφήσουν οι ίδιοι!!!!! Ένα ξέρω... και το γουρουνόπουλο που έχω στην αυλή μου να κολλήσει ιό, εγώ δεν θα σταματήσω να τρώω!!!!!!!!!

Ήταν εξάλλου θέμα χρόνου να χτυπήσουν και το καημένο το γουρουνάκι... Πήραν πρώτα τις αγελάδες (σπογγώδης εγγεφαλοπάθεια)... Συνέχισαν με τα κοτόπουλα (νόσος των πτηνών)... παρεπιπτώντος, δεν έμεινε ουτε ποδι απο κότα στα κοτέτσια των σπιτιών και τώρα τρώμε τις ορμόνες...

Τι να πεις? Είναι όλοι για κλάματα!!!!

ΕΓΩ