23 Απριλίου 2009

Τα ΜΜΕ στον βιολογικό Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε επιτόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Καμένων Βούρλων την Παρασκευή 24 Απριλίου και στις 12:00 το μεσημέρι καλεί τα ΜΜΕ ο δήμαρχος της πόλης κ. Σεραφείμ Αντωνίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την ομαλή λειτουργία του.

Η κίνηση αυτή του δημάρχου των Καμένων Βούρλων έχει ως στόχο, να αποσυνδέσει την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, με το πρόσφατο φαινόμενο των νεκρών ψαριών στο Μαλιακό κόλπο.
Στην ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε ο δήμος Καμ. Βούρλων κοινοποιώντας την πρόσκληση και η οποία υπογράφεται από τον δήμαρχο κ. Αντωνίου χαρακτηρίζονται ως "άστοχα τα όσα κατά καιρούς ακούστηκαν για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού".

Για τον λόγο αυτό μετά το τέλος της επίσκεψης στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του δημάρχου όπου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος και να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με την κακή λειτουργία του βιολογικού και της ρύπανσης που προκαλεί στον Μαλιακό κόλπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα λύματα , ενός βιολογικού καθαρισμού, που δεν λειτουργεί σωστά πέρα από την μόλυνση που προκαλούν στην θαλάσσια περιοχή όπου καταλήγουν θεωρούνται και ως μια από τις κύριες αιτίες ανάπτυξης του φαινόμενου του ευτροφισμού αλλά και του φαινόμενου των τοξικών φυκιών.

----------------------------------------------------------------------------------------

Η άποψη και οι πληροφορίες του Blog
Λέγοντας ότι ένα βιολογικός δεν λειτουργεί
σωστά, δεν είναι τόσο απλό, και θέλει ανάλυση. Τι ακριβώς δεν λειτουργεί σωστά?
Οι δικές μας πληροφορίες λοιπόν λένε τα εξής:
Ο βιολογικός ως βιολογικός εργάζεται σχετικά ικανοποιητικά, πλην του τελευταίου σταδίου της απόχλωρίωσης (το οποίο είναι πταίσμα).
Έλα ντε όμως που από τα σπίτια και τα μαγαζιά που παράγονται τα λύματα μέχρι τον βιολογικό παρεμβάλλεται ένα σύστημα σωληνώσεων που πραγματικά δεν δουλεύει σωστά.

Τι να το κάνεις λοιπόν αν ο βιολογικός ως βιολογικός δουλεύει (όσο μπορεί) σωστά αλλά τα λύματα δεν φτάνουν ποτέ σε αυτόν και διασκορπίζονται στην διαδρομή? (υπέδαφος και κατά συνέπεια στην θάλασσα).

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπορεί να μας πει ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου αν υπάρχει μελέτη για την αποβολή των λυμάτων του Βιολογικού στο Κάμπινκ του ΕΟΤ ? Ή υπήρξε μια προσωρινή λύση με ότι συνεπάγεται αυτό (τύπου Γιαννόπουλου) για την αποβολή των λυμάτων στο Κάμπινκ του ΕΟΤ μέχρις ότου γίνει η οριστική εφαρμογή της Μελέτης με αποδέκτη που είναι ο Βοάγριος ποταμός με εναλλακτική λύση το πότισμα του κάμπου στο Καινούριο ? Όπου θα οδηγούντο εκεί και τα λύματα του Κάμπινκ του ΕΟΤ. Γνωρίζει να μας πει ο κ. Δήμαρχος αν απαγορεύεται το κολύμπι και το ψάρεμα σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο εκβολής των λυμάτων του Βιολογικού στο Κάμπινκ του ΕΟΤ και τη μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα ο κ. Δήμαρχος για την προστασία αυτών που κολυμπούν στην περιοχή καθότι υπάρχουν και Ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή ?

Ανώνυμος είπε...

Οντως πολυ καλος ο βιολογικος καμενων βουρλων με τα λεγομενα του Μακη και του εργολαβου.Αλλα ουδεν σχολιο για τα παιδια που δινουν την ψυχη τους για να εχει αυτα τα αποτελεσματα ο βιολογικος.Αξιζουν τουλαχιστον ενα ευχαριστω και τα χρηματα τους που ειναι απληρωτοι εδω και 10 μηνες,ο δε εργολαβος δεν ειπε κουβεντα για το οικονομικο μονο στους μη αρμοδιους παραπονιτε, στο Μακη κουβεντα γιατι αραγε??????Τα σχολια δικα σας

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια τα Καμμενα Βουρλα βρισκονται σε τελμα!!! Τιποτα δεν λειτουργει σωστα. Ποιος βιολογικος?? Ποσοι ακομα δεν εχουνε συνδεθει στο δικτυο της αποχετευσης? Εγινε κατι με αυτους??
Ποσοι δρομοι ειναι χιλιομπαλωμενοι και κατεστραμενοι , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ το κομματι μπροστα απο το λιμανι . Ειναι δυνατον 100 μετρα να μην μπορουνε να φτιαχτουνε απ οταν ειμουνα παιδι???
Ειναι δυνατον να επιτρεπει σε πεζοδρομο περασμα για καποια καταστηματα ο οποιος κιολας εχει αρχισει να χαλαει και επιπλεον να περνας σε αποσταση αναπνοης απο τον κοσμο και παιδια που καθονται και τρωνε?? Αν συμβει κατι ποιος θα πληρωσει τις συνεπειες γιατι να ειστε σιγουροι οτι οι καταστηματαρχες δεν θα φταινε σε τιποτα εφοσον επιτρεπεται η διελευση.
Ειναι δυνατον να βαζει ο δημος ως μνημειο ενα εκτρωμα με το οποιο περαστικοι γελανε ?? Μπορει κανεις να μου πει τι συμβολιζει αυτο το πραγμα μπροστα στην εκκλησια?
Ειναι δυνατον τελος να κανει νεα εκκληση για να δωθουν οι θεσεις στο λιμανι εφοσον πληρωσουμε σε καποιο ΔΕΠΑΚΑΒ το οποιο συμφωνα με τις υπηρεσιες του Υπουργειου μου διευκρινισε οτι δεν υφισταται και δεν εχει δικαιωμα να παιρνει χρηματα.Συνεπως δεν πρεπει ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για το λιμανι.Ειναι απλα οπως μου ειπανε ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ και κατοχυρωμενο . (Κατι αλλο εξισου σημαντικο το οποιο μου τονισαν ηταν το οτι σε περιπτωση ατυχηματος - κλοπης- φθορας φερουν την απολυτη ευθυνη εφοσον ισχυριζονται οτι φυλασσεται.Αραγε το ξερουν αυτο οι υπαλληλοι ???)
Νομιζω οτι τα Καμμενα Βουρλα εκπεμπουν S.O.S. καθως και ο Μαλιακος και σε περιοδους δυσκολους τουριστικα εχω την αισθηση οτι ετσι οπως τα καταντησαν θα δεχτουν φετος πολυ μεγαλο τουριστικο πληγμα.