30 Απριλίου 2009

Τι συμβαίνει τελικά με τον βιολογικό Καμένων Βούρλων;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναδημοσίευση από LamiaNews Blog

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "σέντρα" σήμερα.

Και βεβαίως αν όλα αυτά που δημοσιεύονται, αληθεύουν κάποιοι θα πρέπει ν' αρχίσουν να τρέχουν να κρυφτούν.

Εσείς κύριε Αντωνίου, που είστε λαλίστατος για άλλα πράγματα, πείτε μας ότι δεν είναι αλήθεια τα όσα διαβάζουμε.
Εσείς κύριοι που κρύβετε την αλήθεια από τον κόσμο, τι έχετε να πείτε;

Διαβάστε κι' εσείς και βγάλτε συμπεράσματα:
Δεν είναι άγνωστες οι δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων σε σχέση με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Δεν είναι άγνωστες και οι λεκτικές υπερβολές σε σχέση με το αποτέλεσμα. Θεώρησε λοιπόν ο εκεί δήμαρχος ότι μπορεί να πείσει την κοινωνία ότι αυτός και μόνο αυτός έχει κάνει τα πάντα με τον πλέον καλύτερο τρόπο.

Να ξεκαθαρίσουμε. Το τι συμβαίνει με το βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων μας είναι γνωστό πολύ πριν ο κ. Αντωνίου ασχοληθεί με τα κοινά.
Είναι γνωστό με κάθε λεπτομέρεια σε όλα τα επίπεδα. Προτιμήσαμε μέσα από μια κριτική στάση να αναφερθούμε σε εκείνα τα μικρά πράγματα τα οποία μπορούν να διορθωθούν γιατί ξέρετε έχουμε την άποψη ότι ακόμη και ένας παράνομος βιολογικός καθαρισμός είναι περισσότερο χρήσιμος από έναν βιολογικό καθαρισμό που δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί. Θεωρούσαμε ότι σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε βελτίωση είναι θετική από το να μπει λουκέτο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε να λειτουργούμε σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, να θεραπεύουμε δηλαδή "…πάσα νόσο και πάσα μαλακία…".
Οφείλουμε πλέον να βάλουμε τα θέματα ακριβώς όπως έχουν και να καλέσουμε όποιους έχουν ευθύνη ή τέλος πάντων όποιοι νιώθουν υπεύθυνοι να εκφραστούν με αυτά που προβλέπεται στην νομοθεσία.
Η θάλασσα του Μαλιακού δεν καθαρίζει με λόγια αλλά με πράξεις.
Η ρύπανση δεν περιορίζεται με την καλή θέληση από οποιονδήποτε αλλά με συγκεκριμένες επιλογές. Δεν μπορεί, τέλος πάντων η κοινωνία να σηκώνει το δάκτυλο και να δείχνει τον ήλιο και κάποιοι να κάνουν λόγο για το δάκτυλο.Σε ότι αφορά το βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων τώρα. Πρόκειται για μια περίεργη ιστορία στην οποία δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε όλα τα επίπεδα αλλά θέλουμε να καλέσουμε τον δήμαρχο να δώσει την απάντηση μόνος του.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων ο βιολογικός καθαρισμός έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας; Γιατί δεν έχετε άδεια κύριε δήμαρχε και τον λειτουργείτε παράνομα; Αν δούλευε παράνομα ένα ξενοδοχείο, ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα εργοστάσιο τι θα γίνονταν; Σεις δεν ήσασταν εκείνος που κάνετε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για το γεγονός ότι δεν συνδέονταν επιχειρήσεις με την αποχέτευση του δήμου με συνέπεια να κλείσουν επιχειρήσεις;
Κύριε Νομάρχη κ. Περιφερειάρχη, γιατί επιτρέπεται να λειτουργεί παρά το νόμο ένας βιολογικός καθαρισμός χωρίς εγκεκριμένη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας; Το ίδιο κάνετε και στα εργοστάσια ή στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που χρειάζονται άδειες;
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων μπορείτε να μας ενημερώσετε αν τα επεξεργασμένα λύματα τα πηγαίνετε στον αποδέκτη που έχει οριστεί; Γιατί δεν τα πηγαίνετε κύριε δήμαρχε;
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων μπορείτε να μας ανακοίνωσε την άδεια διάθεσης λυμάτων που έχετε εν ισχύ; Μη μας κοινοποιήσετε την προσωρινή άδεια που είχατε πάρει από την εποχή του Μπέλλου για άλλους λόγους γιατί θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή έχει λήξει στο τέλος του 2003.
Κ. νομάρχη, κ. περιφερειάρχη όποιος τέλος πάντων νοιώθει υπεύθυνος γιατί επιτρέπεται να λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός χωρίς να ρίχνει τα λύματα στον αποδέκτη του και χωρίς να έχει ισχύουσα άδεια διάθεσης λυμάτων; Το ίδιο κάνετε και σε άλλες περιπτώσεις; Σας παρακαλούμε να δώσετε στη δημοσιότητα όλα τα αποτελέσματα ελέγχου για τον συγκεκριμένο βιολογικό καθαρισμό γιατί όλα συγκλίνουν ότι όχι μόνο κλείνεται τα μάτια στη νομιμότητα κλείνεται και τα μάτια στο αποτέλεσμα για πολιτικούς και μόνο λόγους; Αρκετά δεν νομίζετε ότι έχετε κάνει πλάτες στον κάθε δήμαρχο;
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων μπορείτε να δώσετε στη δημοσιότητα αναλύσεις από πιστοποιημένα εργαστήρια ή από κρατικούς φορείς έτσι όπως προβλέπει η νομοθεσία; Με τι να το συγκρίνουμε όμως; Με τις άδειες που εσείς δεν έχετε στην κατοχή σας;
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων εσείς που θεωρείται ότι όλα δουλεύουν ρολόι έχετε μια μεγάλη διαρροή σε κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης σε μεγάλο βάθος και δεν μπορείτε να την εντοπίσετε; Προσέξτε τι θα απαντήσετε.
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων σεις που νιώθετε υπερήφανος για το έργο σας, σας ερωτώ ευθέως. Θα υπάρχει και το καλοκαίρι η ίδια "μπόχα" στα αντλιοστάσια που πέρυσι το καλοκαίρι ταλαιπώρησε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη;
Κύριε δήμαρχε των Καμένων Βούρλων σας επέβαλαν ή όχι πρόστιμο οι επιθεωρητές περιβάλλοντος για τη λειτουργία συνολικά του συστήματος; Γιατί το κρύβεται μήπως και γι' αυτό είστε περήφανος;
Κύριε Σόρκο ως εντεταλμένος σύμβουλος της νομαρχίας για τα θέματα υγείας οφείλετε να δώσετε άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων και όλες τις εκθέσεις των υπηρεσιών για τον συγκεκριμένο βιολογικό καθαρισμό και γενικότερα για το σύνολο του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Καμένων Βούρλων. Οφείλετε να μας πείτε γιατί λειτουργεί ενώ θα έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους να έχει βάλει λουκέτο.Θα σταματήσω εδώ να διατυπώνω τα ερωτήματα γιατί πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι το πράγμα πήγαινε πολύ μακριά. Θα συνεχίσω όμως με ένα ερώτημα. Αυτό το ερώτημα αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες που υποτίθεται ότι ελέγχουν.

Κύριοι εσείς με ποια ανταλλάγματα αποφεύγετε να κάνετε τη δουλειά σας;
Πολύ σύντομα θα τα λέμε με ονόματα. Ως εδώ λοιπόν. Δεν μπορείτε να είστε κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλό σας και να θεωρείται ότι θα αυξήσετε το εισόδημά σας με παραμάγαζα. Είπαμε πως εδώ. Αν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους η κοινωνία, οι πολίτες δεν έχουν τέτοια διάθεση.
Είναι πολύ κοντά ο χρόνος που θα δείτε το ονοματάκι σας στο μανταλάκι και όπως πάντα με αδιάσειστα στοιχεία. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν κάποτε οι υπεύθυνοι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν πλέον για σκοινί.


Και να φανταστείτε, ότι ο πρώην δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Κεφάλας, βγήκε και έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας ότι ο βιολογικός είναι ο καλύτερος και ο μοναδικός στη Φθιώτιδα τρίτου βαθμού και ότι λειτουργεί σωστά, σε αντίθεση με τον βιολογικό της Λαμίας που όχι μόνο είναι δευτέρου βαθμού αλλά και ότι τα λύματά του χύνονται στη "γερμανική τάφρο"!!!


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρεεε τι γίνεται και μας το έπαιζε ο Μάκης αθώα περιστερά και μας έκανε και τον καμπόσο με τον βιολογικό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που έκανε ο Αντωνίου όταν ήταν αντιπολίτευση και βάραγε τον Κεφάλα, τώρα του επιστρέφουν πίσω με τόκο και βαρύ βαρύ μάλιστα.
Έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος και θα ακούσουμε πολλά για τον Αντωνίου.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΣΤΟ LAMIANEWS θέτει κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα.
Τελικά για όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ και δεν είναι φανατικοί, φαίνεται από καιρό ότι η σημερινή διοίκηση είναι απλώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή μία από τα ίδια. Ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει αυτές τις πολιτικές και να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους αυτούς που δημιουργούσαν και εξακολουθούν να παράγουν προβλήματα στο Δήμο μας και να στραφεί σε υγιείς δυνάμεις. Αλλιώς δεν υπάρχει λύση κύριοι. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο διοικεί και όχι εμείς.
Γι αυτό όσοι αισθάνονται ικανοί, πρέπει να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να κάνουν ένα βήμα μπροστά στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο κόσμος είναι έτοιμος να τους στηρίξει.
Ένας από τη μεγάλη μάζα των Δημοτών.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.