15 Απριλίου 2009

«Χτενίζουν» τον κόλπο οι επιθεωρητές

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ διενήργησε εκτεταμένους ελέγχους σε δραστηριότητες και δειγματοληψίες σε υγρά απόβλητα, αστικά λύματα και κανάλια απορροής προς τον Μαλιακό, μετά το πρόσφατο περιστατικό θανάτων ψαριών στην παράκτια περιοχή του Νομού Φθιώτιδας.

Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη ΒΙΠΕ Λαμίας, στη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Λαμίας και στη βιομηχανική δραστηριότητα Macolive, στους ΧΑΔΑ Σπερχειάδας, Μακρακώμης και Καμένων Βούρλων, σε χώρο παράνομης απόθεσης στερεών αποβλήτων στο χείμαρρο Βοάγριο ή Πλατανιά και σε χοιροστάσιο στις Λιβανάτες.

Την ίδια στιγμή οι ψαράδες του Νομού Φθιώτιδας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση από τους συνεχείς θανάτους ψαριών, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με συμβολικό κλείσιμο δρόμων και διεκδικούν αποζημιώσεις λόγω της απώλειας εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις δειγμάτων που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) αποδίδουν του θανάτους ψαριών στην ύπαρξη ενός δηλητηριώδους φυκιού, το οποίο έπνιξε τα ψάρια και οδήγησε σε ανοξία, δηλαδή θάνατο λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Τα δείγματα που πήραν οι επιθεωρητές έχουν σταλεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και μετά την κοινοποίηση των μετρήσεων, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των επιθεωρήσεων, θα γίνει η σχετική ενημέρωση.

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν προγραμματίσει άμεσα και νέες επιθεωρήσεις σε δραστηριότητες της περιοχής.

΄Πρώτο ΘΕΜΑ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείται
σε χώρο παράνομης απόθεσης στερεών αποβλήτων στο χείμαρρο Βοάγριο ή Πλατανιά
γιατί δεν το λέτε απλά;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ
ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΣΤΟ ΡΕΜΜΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ [ΠΙΑΝΩ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΟΥ] ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΝΙΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΟΧΙ ΠΙΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΒΟΑΓΡΙΟΣ
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ
ΥΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΝΕ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ..