09 Απριλίου 2009

Μποϋκοτάζ σε αυτούς που μας γδέρνουν

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε Μποϋκοτάζ στις καφετέριες για την ακριβή τιμή του καφέ καλεί ο κύριος Τσιφάκης πρόεδρος της ένωσης καταναλωτών

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,
όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.
Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους.
Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.
Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν βαριέσαι αδελφέ, και τι είναι 3-4 ευρώ για μια κούπα καφέ; Τα Κ. Βούρλα δυσφημίζονται κυρίως απο τον καφέ. Πότε θα το καταλάβουμε;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλοι μου η νοοτροπία που γεννήθηκε όσο ο δρόμος περνούσε μέσα από τα Καμένα Βούρλα (να κάνουμε την αρπαχτή μας, παίρνω μόνο και δεν δίνω τίποτα) δεν λέει να πεθάνει,2 χρόνια μετά από την κατασκευή του ΠΑΘΕ. Ακόμα και σήμερα που όλοι μιλάνε για περίοδο οικονομικής ύφεσης δεν παρατηρείται η παραμικρή μείωση στις τιμές καταναλωτικών ειδών!

Όταν εγώ που υποτίθεται είμαι περαστικός από τα Καμένα Βούρλα θα πώ οτι θα σταματήσω για έναν καφέ και με τσεκουρώσουν κανονικά με 4 ευρώ τον καφέ, ε δεν θα ξανασταματήσω!!! Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια της περιοχής μας (8€ η χοιρινή μπριζόλα κλπ)!!!
Και για να είμαι ακριβοδίκαιος, δεν μπορεί κάποιος που έχει μια ιδιοκτησία (ιδιαίτερα στην παραλία των Καμένων Βούρλων) να ζητάει τα μαλλιά της κεφαλής του για ενοίκιο!!!! Για στάσου ρε συ... να δουλεύω εγώ για να κάθεσαι και να τα οικονομάς???

Σε όλα πρέπει να μπούν ένα μέτρο! Ξεκινώντας από τα ενοίκια των καταστημάτων και καταλήγοντας στις τιμές του καταλόγου του καταστήματος!

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι από τη στιγμή που σαν τόπος δεν έχουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη κάτι αξιόλογο (πέρα από την παραλία μας) ας γίνουμε λίγο πιο συνετοί και ας αλλάξουμε τους στόχους μας!
Τα Καμένα Βούρλα ΔΕΝ πρέπει να ζουν από τους περαστικούς!!! Τα Καμένα Βούρλα πρέπει να ζούν από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!! Πρέπει να αρχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας! Να φτιάξουμε καινούργιες! Έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε μεγάλος τουριστικός προορισμός, αλλά τα εφήμερα κέρδη από τους περαστικούς μας τύφλωναν και συνεχίζουν να μας τυφλώνουν!!!!

Ανοιξτε τα μάτια σας!!!!

Φανταστείτε τα Καμένα Βούρλα με αναβαθμισμένες ξενοδοχειακές μονάδες (μικρές και μεγάλες). Φανταστείτε τα Καμένα Βούρλα με υπερσύγχρονα υδροθεραπευτήρια και κέντρα χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Φανταστείτε τα Καμένα Βούρλα με οργανωμένες και καθαρές ακτές. Φανταστείτε τα Καμένα Βούρλα με περιποιημένο πάρκο και έναν μικρό ζωολογικό κήπο.

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε να διορθώσουμε... Αλλά παραμένουμε στάσιμοι τα τελευταία χρόνια κυνηγώντας τους περαστικούς τα Σαββατοκύριακα, τα τριήμερα και τις αργίες!

Αν σας αρέσει έτσι... συνεχίστε πάμε μπροστά!!!!

Λυπάμαι που διαπιστώνω μια τέτοια κατάσταση στο Δήμο μας που δεν μπορεί αλλά κυρίως δεν έχει την όρεξη κανένας να την αλλάξει!!!

Συγνώμη για τον χώρο που χρησιμοποίησα... αλλά πιστεύω καποιοι να με καταλάβουν!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες φίλε, αλλά δεν ξέρω ποιός μπορεί να εφαρμόσει μεγαλόπνοα σχέδια ανάπτυξης για τα Κ. Βούρλα.Γιατί τα οράματα χρειάζονται και οραματιστές ανθρώπους, και πολύ φοβάμαι οτι τέτοιους δεν έχουμε.