07 Απριλίου 2009

Στη Λαμία ειδικό κλιμάκιο του ΕΛΚΕΘΕ και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στη Λαμία βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης 3 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και 7 εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ, όπου μετά από συνάντηση που είχαν με τον Νομάρχη Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Χειμάρα για την ανάπτυξη του σχεδίου δράσης τους, έπιασαν αμέσως δουλειά.

Αλιείς από την Αγ. Μαρίνα πηγαίνουν τους επιστήμονες σε σημεία που κρίνονται ανησυχητικά για να κάνουν επιτόπου δειγματοληψίες και εξετάσεις.

Το ειδικό κλιμάκιο που κατέφθασε εσπευσμένα την Τρίτη θα παραμείνει στη Λαμία για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται η διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου των ψαριών του Μαλιακού κόλπου και γι’ αυτό από πλευράς Νομαρχίας θα τους παρασχεθεί, όπως τόνισε ο κ. Χειμάρας, οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για την διευκόλυνση του έργου τους.
Ο κ. Βασίλης Καψιμάλλης, Εντεταλμένος Ερευνητής του ΕΛΚΕΘΕ, τόνισε πως παρότι έχουν συναντήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας περιπτώσεις θανάτου ψαριών, στον Μαλιακό η κατάσταση είναι περίεργη αφού τα πρώτα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο.

Τα πρώτα πάντως αποτελέσματα των νέων ερευνών θα γίνουν γνωστά μετά το Πάσχα. Υπάρχουν όμως και εξετάσεις που θα γίνονται επιτόπου και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν την ίδια στιγμή.

Από τη Νομαρχία έγινε επίσης γνωστό ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νομάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί την πληγείσα θαλάσσια περιοχή την ερχόμενη Πέμπτη ειδικό κλιμάκιο του ΕΘΙΑΓΕ, το οποίο αποτελείται από τους πιο εξειδικευμένους ιχθυολόγους, ιχθυοπαθολόγους, και επιστήμονες που υπάρχουν στη χώρα.

Παρατηρητής της Φθιώτιδας

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: