14 Απριλίου 2009

Η κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και πάνω από ένα μήνα το πρόβλημα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-4-2009

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Καλογιάννη είχε σήμερα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου για το θέμα της κρίσης του Μαλιακού. Η κυρία Αντωνίου που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή πριν από 20 περίπου ημέρες, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις τραγικές κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα των νεκρών ψαριών για όλο το νομό Φθιώτιδας, του επισήμανε την απίστευτη κυβερνητική ολιγωρία και του ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη, άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, επίσημη και ορθή ενημέρωση για τα αίτια του φαινομένου και προσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι ψαράδες του Μαλιακού.

Μετά από την επικοινωνία της με τον Υφυπουργό, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ψαράδων της Στυλίδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και πάνω από ένα μήνα το πρόβλημα, το οποίο πλέον έχει πάρει πανελλήνια δημοσιότητα, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις άβουλη και αμήχανη, χωρίς να κάνει τίποτα. Δυστυχώς είναι μια κυβέρνηση ανύπαρκτη. Είναι η ώρα οι αρμόδιοι Υπουργοί να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να ασχοληθούν σοβαρά και συντονισμένα με τη διαχείριση της τεράστιας κρίσης που έχει προκληθεί αυτή τη στιγμή στο νομό μας και καταστρέφει όχι μόνο τους ψαράδες αλλά και την τοπική οικονομία.
Η απουσία επίσημης και ορθής ενημέρωσης γεννά το φόβο και δίνει χώρο σε ακατάσχετη φημολογία. Οι πολίτες σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης και πανικού θέτουν το ερώτημα πλέον όχι μόνο αν μπορούν να τρώνε ψάρια από το Μαλιακό, αλλά ακόμα και αν η θάλασσα είναι κατάλληλη για μπάνιο. Ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου το θέμα αποκτά πολύ σοβαρές διαστάσεις για το νομό μας. Ειδικότερα για τους ψαράδες η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον απελπιστική, αφού δεν δουλεύουν επί ένα μήνα και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό είναι μια τραγική εξέλιξη ενόψει μάλιστα και του Πάσχα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις πρώτον, για το πού ακριβώς οφείλεται το πρόβλημα των νεκρών ψαριών, χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης με τη μέθοδο της μετάθεσης ευθυνών από Υπουργείο σε Υπουργείο και από υπηρεσία σε υπηρεσία, δεύτερον, για το ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση και να προστατευθεί ο Μαλιακός από την ανεξέλεγκη ρύπανση και τρίτον, για το πώς θα αποζημιωθούν οι ψαράδες.
Οι πολίτες της Φθιώτιδας καλούν την κυβέρνηση να ξυπνήσει επιτέλους από το λήθαργο»

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: