10 Απριλίου 2009

Δεν φταίει κανένας για τα νεκρά ψάρια τελικά....

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πόσους Ασωπούς έχει η Ελλάδα;

Τι Σπερχειός, τι Ασωπός !

Η κοντόφθαλμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ανύπαρκτη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας.

Στον Μαλιακό, από τις 11.3.09, βρίσκουμε νεκρά ψάρια, μικρά και μεγάλα, βυθόψαρα κι αφρόψαρα! Υπάρχει ρύπανση!

Είναι μαθηματικά και χημικά βέβαιο!

Άρα; Πρέπει να βρούμε τους ρυπαντές. Η κάθε νομαρχία (πρέπει να) έχει μητρώο επιχειρήσεων κι έτσι μπορούμε εύκολα να βρούμε ποια είναι η δραστηριότητα κάθε εταιρίας και να την αξιολογήσουμε περιβαντολογικά.
Ξεκινάμε από τις πιο «επικίνδυνες» για το περιβάλλον εταιρείες με άμεσους ελέγχους και έτσι σε λίγες μέρες βρίσκουμε τους ρυπαντές. Αυτά μάς υπαγορεύει η ελεγκτική κουλτούρα την οποία όμως δεν έχουμε στην Ελλάδα.
Γι’αυτό ακόμα ψάχνουμε την αιτία για τα νεκρά ψάρια που είναι απολύτως επικίνδυνα για την υγεία!

Διότι το ψάρι, ως ευπαθές τρόφιμο μετά την θανάτωσή του πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασίες κάτω των 6ο C. Διαφορετικά, μετά από λίγες ώρες είναι φορέας παθογόνων μικροοργανισμών.
Τα ψάρια και η αλιεία πεθαίνουν από τους ανέλεγκτους ρυπαντές και η πολιτεία απλά παρακολουθεί το φονικό!

το κείμενο θα δημοσιευθεί στο Έθνος...
με εκτενές ρεπορτάζ για τον Μαλιακό του Γιάννη Φώσκολου.


το θέμα πάντως είναι επιστημονικά ...περίεργα ύποπτο.
η Πολιτεία προσπαθεί να ρίξει όλη την ευθύνη του κακού στα φερτά υλικά...
για να μην δώσει αποζημιώσεις στους Ψαράδες... [έλεος!!!]

environmentfood.blogspot

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: