02 Απριλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ

Αναρτήθηκε από… Unknown



Στην ευχάριστη θέση βρίσκεται ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας, σε ότι αφορά τα νεκρά ψάρια στον Μαλιακό, να μας ανακοινώσει ότι,
«οι τοξικολογικές αναλύσεις ήταν όλες αρνητικές που σημαίνει ότι δεν δικαιολογείται πλέον ότι μετά από τρεις και περισσότερους ελέγχους που έγιναν, καμιά ανησυχία, τόσο στους ψαράδες, όσο και στους καταναλωτές ψαριών..."
Οι θάνατοι οφείλονται στην νεροποντή που είχε προηγηθεί και στην μεταφορά λάσπης από τον Σπερχειό ποταμό. Η λάσπη προκάλεσε άνοξη (έλλειψη οξυγόνου) που στην συνέχεια προκάλεσε τον θανατο των ψαριων.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με τον νομάρχη θα συνεχιστούν και όπως πολύ επιτυχημένα ανακοίνωσε η ομάδα του LamiaNews, “το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ψαράδες του Μαλιακού είναι να προσεύχονται να μη βρέξει”.

Έτσι για την ενημέρωση πάντως παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό της κατάστασης.

Οκτώβριος 2008. Πρώτες εμφανίσεις των νεκρών ψαριών στον Μαλιακό κόλπο.

15/10/2008 ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ των Καναουτη Ιωάννη και Βαιτση Βασιλικής αναφέρει: Υγρά απόβλητα από την παραγωγική διαδικασία της βιομηχανίας επεξεργασίας τυποποίησης και επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της εταιρίας MACOLIVE αποχετεύονταν σε παρακείμενο αύλακα παροχέτευσης όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα την δημιουργία εστιών μόλυνσης και κίνδυνων σε βάρος της δημόσιας Υγείας. Η ανωτέρω διάθεση στην επιφάνεια του εδάφους αποτελεί παράβαση των όρων και προϋποθέσεων της χορηγηθείσας άδειας υπεδαφειας διάθεσης υγρών απόβλητων (Ανώνυμη πηγή)

25/1/2009 Νεκρά ψάρια στην περιοχή Δ Δ Αυλακίου Στυλίδας

27/1/2009 ΕΚΘΕΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ του Καναουτη Ιωάννη επόπτη δημόσιας υγείας αναφέρει:
Κατά την υγειονομική επιθεώρηση διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
Διάθεση υγρών απόβλητων σε παρακείμενη αύλακα παροχέτευσης όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα τη δημιουργία κίνδυνων για την δημόσια υγεία οχληρών και αντιαισθητικών καταστάσεων την αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του εδάφους και την υποβάθμιση των επιφανειακών νερών.
Για τα παραπάνω η βιομηχανία χαρακτηρίζετε ως ΑΚΑΘΑΡΤΗ και προτείνετε η άσκηση ποινικής δίωξης. (Ανώνυμη πηγή)

3/2/2009 Διενεργείτε αυτοψία από πενταμελή επιτροπή που μεταξύ των άλλων αναφέρετε απουσία οσμών!!! Ότι η διάθεση των αποβλήτων γίνετε υπεδαφια και ότι μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι όμβρια ρυπασμένα διατεθέντα στο παρακείμενο αύλακα της ΠΕΟ Λαμίας Αθηνών!!!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ Η MACOLIVE ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΤΗ ΣΧΕΔΟΝ "ΚΑΘΑΡΗ" ΤΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000 ΕΥΡΩ (Ανώνυμη πηγή)

11/3/2009 Νεκρά ψάρια στην περιοχή Αγίας Τριάδα Μώλου

24/3/2009 Νεκρά ψάρια ανοιχτα της Αγίας Μαρίνας

28-29/3/2009 Νεκρά ψάρια στα Καμένα Βούρλα

Κατόπιν τούτου τι να πω και γω. Αφού όλα είναι καθαρά και αμόλυντα στην γύρω περιοχή του Μαλιακου εγκαταλείπω τον αγώνα κατά της μολυνσης.

Όσο για τις παράνομες χωματερές που συνεχίζουν να λειτουργούν ρυπαίνοντας, έδαφος, αέρα, και τον Σπερχειό, που στην συνεχεία αποβάλλει όλα αυτά τα ρυπογόνα αποβλητα στο Μαλιακό, δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας. Απλά θα πληρώσουμε το πρόστιμο που μας αναλογεί (34.000 ευρώ ανά ημέρα σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής κίνησης οικολόγων Στέφανο Σταμέλλο)

Κατά τα αλλά κι εγώ μαζί με τους ψαράδες παρακαλώ να μην εχουμε άλλες νεροποντές και καταιγίδες στην Φθιώτιδα. Τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, ίσως αν μπαίναμε σε μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας να ήταν ακόμη καλύτερα – για τα ψάρια τουλάχιστον.


Από την ATHENA

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ή ο Νομάρχης είναι ανενημέρωτος ή μας λέει ανακρίβειες !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΦΑΚΕΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Α Γ Ν Ω Σ Τ Ο Υ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!!!!