29 Απριλίου 2009

Ερώτηση της Τόνιας Αντωνίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-4-2009

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Φθιώτιδα, κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μετά από τα αλλεπάλληλα εγκληματικά περιστατικά των τελευταίων ημερών στο Νομό, με πιο ακραία περίπτωση τη δολοφονική απόπειρα κατά πολίτη στις Λιβανάτες, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στο σπίτι του. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αντωνίου στην ερώτησή της αναφέρει:

«Καθημερινά οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας και νιώθουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι διάχυτο και οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους, επειδή νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στα φαινόμενα εγκληματικότητας που χτυπάνε πια την ίδια τους την πόρτα.
Το τελευταίο διάστημα, στο Νομό Φθιώτιδας, τα φαινόμενα εγκληματικότητας είναι καθημερινό φαινόμενο, με πιο πρόσφατα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Καμένα Βούρλα και τα περιστατικά κλοπών καταστημάτων στο κέντρο της Λαμίας και σπιτιών στο Δήμο της Αμφίκλειας και σε άλλους δήμους του Νομού.
Το πιο σοβαρό όμως ήταν το χθεσινό, πρωτόγνωρο για τον τόπο μας, περιστατικό ένοπλης ληστείας σε σπίτι στις Λιβανάτες σε συνδυασμό με δολοφονική απόπειρα κατά του ιδιοκτήτη, που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό του.
Όλα αυτά τα περιστατικά φέρνουν, μεταξύ άλλων, στην επιφάνεια το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης σε προσωπικό των τμημάτων που λειτουργούν στο Νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Εάν θα υπάρξει άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης και του Αστυνομικού Σταθμού Λιβανατών.
2. Εάν και πότε πρόκειται να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις όλων των τμημάτων και σταθμών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας που προβλέπονται στο σχετικό οργανόγραμμα.
3. Με δεδομένο ότι το φαινόμενο της εγκληματικότητας στην εποχή μας έχει πάρει σύνθετη και πρωτόγνωρη μορφή, τι είδους πολιτική πρόληψης και καταστολής πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα σε Νομούς της περιφέρειας, όπως η Φθιώτιδα.»

Δρώ γιατί Αντιδρώ: Δεν τυπώνω αυτό το mail γιατί προστατεύω το περιβάλλον.Acting by Reacting: By not printing this e-mail I help protect the environment

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: