22 Απριλίου 2009

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΟΤΑ Η ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΝΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση των Θ. Νάκου και Α. Μπέζα


Ποιές είναι οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού της χώρας παραχωρείται με υπουργική απόφαση το δικαίωμα της απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων παραλιών, λιμνών και ποταμών, που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής περιφέρειάς τους.

Με απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών Θ. Νάκου και Οικονομίας Αντ. Μπέζα, το δικαίωμα αυτό επιτρέπεται να μεταβιβαστεί μερικά ή ολικά από κάθε ΟΤΑ σε δική του αμιγή δημοτική ή κοινοτική επιχείρηση.

Η απευθείας παραχώρηση γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή το κοινό (όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχηλάτου αναψυκτηρίου κλπ) και ισχύει μέχρι 31-12-2012. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, όπως η ανέγερση κάθε είδους κτίσματος ή η τοποθέτηση κατασκευής, η τοποθέτηση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων, αυτοκινήτων κ.ά. Οι ΟΤΑ υποχρεούνται να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ στις υποχρεώσεις τους εντάσσεται και η χρήση υλικών εναρμονιζόμενων με το περιβάλλον, όπως ξύλο και ύφασμα.

Τέλος, οι ΟΤΑ μέσω των εντεταλμένων οργάνων τους (δημοτική αστυνομία, φύλακες, επιτηρητές, οδοκαθαριστές κλπ) έχουν υποχρέωση, σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπου αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, προκειμένου αυτές να προβούν στη λήψη μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: