20 Απριλίου 2009

Υπάρχουν λάθος αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια? Η ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

ΟΙ ΑΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΔΗΓΟΎΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ.

Την προηγούμενη εβδομάδα πάρθηκαν δύο αποφάσεις από το Δήμαρχο κ. Αντωνίου, οι οποίες αποφάσεις οδηγήθηκαν και οι δυο σε παταγώδη αποτυχία.
Η μια αφορούσε τα παλιότερα χρέη όπως τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης και τα νεότερα τέλη σύνδεσης της Ξενοδοχειακής Επιχείρησης Μήτσης προς το Δήμο Καμένων Βούρλων. Ο Δήμος αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό της βεβαίωσης των χρεών στην εφορία της Επιχείρησης και να τα εισπράξει κάποια στιγμή, ακολούθησε την κακή μέθοδο του Δημάρχου κ. Αντωνίου, η οποία είναι
Α!!! δεν πληρώνει πηγαίνετε και κόψτε του το Νερό. Αφού πήγανε οι υπάλληλοι του Δήμου και κόψανε το Νερό στην επιχείρηση με εντολή του Δημάρχου . Στη συνέχεια με ενέργειες της Ξενοδοχειακής Επιχείρησης Μήτσης και του Νομικού της Συμβούλου κ. Ανδρεουλάκου εντός ούτε μιας ώρας εδόθη εντολή από το Δήμαρχο στους υπαλλήλους του Δήμου να ξανασυνδέσουν το Νερό. Συνέβη το εξής παράδοξο ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου και ο Προϊστάμενος του Δήμου αγνοούσαν το άρθρο 293 του Ποινικού Κώδικα περί διακοπής παροχών Κοινής Ωφέλειας (στην κατηγορία την οποία ανήκει και το Νερό ) , με το οποίο άρθρο θα μπορούσε να διωχθεί Ποινικά ο Δήμαρχος ο Προϊστάμενος του Δήμου και ο υπάλληλος που έκοψε το Νερό . Όταν το επισήμανε αυτό ο κ. Ανδρεουλάκος στο Δήμαρχο ότι κινδυνεύει να πάει μέσα γιατί το αδίκημα είναι ποινικό τον παρακάλεσε να μην κάνει καμία ενέργεια και ότι θα πήγαινε αμέσως ο ίδιος να συνδέσει πάλι το Νερό όπερ και εγένετο !!!

Η δεύτερη απόφαση του Δημάρχου αφορά τη μετακίνηση του μνημείου του ΡΑΧΟΥΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Και εδώ ο Δήμαρχος έκανε γκάφα ολκής . Αγνοούσε ότι ένα ΦΕΚ ή μια Υπουργική Απόφαση καταργείται η διορθώνεται με άλλο ΦΕΚ ή Υπουργική Απόφαση και όχι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν του ήλθε η απόφαση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με Fax να μην κάνει καμία ενέργεια αν δεν ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία δεν ήξερε τη να πει και έτρεχε να κρυφτεί, έριχνε δε το σφάλμα σε άλλους Δημοτικούς συμβούλους του.

Και στις δυο περιπτώσεις ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου πήρε τις λανθασμένες αποφάσεις ( Σε αυτές συνετέλεσαν βέβαια και οι μη θεσμικοί σύμβουλοι του που τον οδηγούν καθημερινά και σε πιο ολισθηρό δρόμο ).

---------------------------------------
Η άποψη του blog
Έχει φτάσει και ο κόμπος στο χτένι όμως για το ξενοδοχείο Γαλήνη του Μήτση

Δεν αποπληρώνει τα χρέη του ο Μήτσης (Ξενοδοχείο Γαλήνη) προς τον Δήμο Καμένων Βούρλων για τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης.
Ούτε έχει συνδέσει βέβαια την ‘Πλάζ’ στον Βιολογικό.
Έχει κάνει και κάτι τρικ με την πρόσοψη του για Γαλήνη και Isabella και πόσο είναι αυτή , βάλε τον δημιουργικό υπολογισμό των τετραγωνικών του, αποτέλεσμα ο δήμος να χάνει λεφτά (πολλά παρακαλώ), ακούγεται και ότι το χρέος είναι από ένα έως δυο δις παρακαλώ, και η κατά μήνα απώλεια εσόδων είναι υπολογίσιμη.

Για κάτσε ρε κύριε Μήτση, όλοι οι άλλοι εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή χαζοί ήμαστε και πληρώνουμε τα χρέη μας στον δήμο?

Ο Δήμαρχος λοιπόν όπως εξιστορεί και ο αναγνώστης παραπάνω, με μια αποφασιστική αλλά και εντυπωσιασμού κίνηση έκοψε το νερό στο ξενοδοχείο στις 15/4/2009 Μεγάλη Τετάρτη παρακαλώ με το ξενοδοχείο να είναι φίσκα στον κόσμο (γεια σου ρε δήμαρχε).
Στην συνέχεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ’παράνομα’, επανασύνδεσε την παροχή του νερού και έγινε το έλα να δεις.
Με αστυνομίες κλπ ξανά έγινε διακοπή και ενώ το ξενοδοχείο προσωρινά εξυπηρετήθηκε από γεώτρηση που έχει., αμέσως κλήθηκε ο κύριος Ανδρεουλάκος παρακαλώ να υπερασπιστεί τον επιχειρηματία ως δικηγόρος βέβαια απέναντι στον δήμο καμένων βούρλων.

Βεβαιώθηκαν μάθαμε από τον δήμο , πρόστιμα ύψους 38.000 euro και η ιστορία συνεχίζεται. (και άλλο χρέος δηλαδή ο Μήτσης στον δήμο)

Μουδιασμένοι είναι οι δημότες καταρχήν, γιατί ο Μάκης δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου τύπου πρακτικές ‘υπέρ δήμου’.

Σχετικά με το θέμα ’Ραχούτη’ δεν έχουμε άποψη μιας και δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά.

Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ποιόν έχει νομικό σύμβουλο ο Δήμος ? Δεν ρωτήθηκε καθόλου για αυτά τα θέματα ? Δεν γνωρίζει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου τι λέει το άρθρο 293 του Ποινικού Κώδικα και ότι δεν καταργείται Υπουργική απόφαση με απάφαση δημοτικού συμβουλίου ? Τότε γιατί τον πληρώνει ο Δήμος. Εκτός και αν έχει άγνοια των νόμων ο νομικός σύμβουλος ή το κάνει σκόπιμα για να υπονομεύσει το Δήμαρχο. Ή εκτος και αν οι άτιποι σύμβουλοι υπερισχύουν των νομικών συμβούλων του Δήμου.
Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ

Unknown είπε...

Άρθρο 293

Παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων

1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία καταστήματος ή εγκατάστασης που εξυπηρετούν την προμήθεια νερού, φωτισμού, θερμότητας ή κινητήριας δύναμης στο κοινό τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
Άρθρο 294

Παύση εργασίας

Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος, ενώ διαρκεί η σχέση της σύμβασης εργασίας με πρόθεση παύει να εργάζεται χωρίς να προειδοποιήσει έγκαιρα τον εργοδότη του και την αρμόδια αστυνομική αρχή ή παρελκύει κακόβουλα την εργασία του και γίνεται υπαίτιος μιας από τις πράξεις των άρθρων 292 και 293 από τις οποίες προξενείται κατάσταση κοινής ανάγκης.

Άρθρο 295

Πρόκληση κοινής ανάγκης

Όταν με μια από τις πράξεις των άρ. 292 παρ.1, 293 παρ.1 προξενείται κατάσταση κοινής ανάγκης, επιβάλλεται κάθειρξη.

Unknown είπε...

Μπράβο στο Δήμαρχο κ. Αντωνίου που εισέπραξε ένα τόσο μεγάλο ποσό απο την Ξενοδοχειακή επιχείρηση Μήτσης !!!!
63,7 Ευρω είναι υπέρογκο ποσό !!! Πώς κατάφερε και το εισέπραξε ο Δήμαρχος αυτό το ποσό ??? Και σύνδεσε μέσα σε 5 λεπτά πάλι το νερό στην Ξενοδοχειακή Επιχείρηση. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Τι έχει κάνει ο Δήμαρχος, για να εισπράξει τα μεγάλα ποσά που χρωστάει στο Δήμο η επιχείρηση , δεν λέει κουβέντα ο κ. Δήμαρχος. Για κάτι επιταγές δεν μας έχει πει τίποτα ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου. Για να κάνει το κουτσαβάκι εκει που τον παίρνει είναι μόνο και τίποτα παραπάνω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ