01 Ιουνίου 2009

Σε σχέση με τη χθεσινή προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού στη Λαμία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου δήλωσε:

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-6-2009

Η προσπάθεια του κυρίου Καραμανλή να απαντήσει στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Λαμία, έπεσε στο κενό και σε επίπεδο εικόνας και σε επίπεδο ουσίας.
Οι πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και η οργανωμένη επιχείρηση μεταφοράς οπαδών με πούλμαν από όλη την κεντρική Ελλάδα απέτυχε κι αυτή, παρά την κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού.
Όταν ένας Πρωθυπουργός αδιαφορεί προκλητικά για τους πολίτες και τα πραγματικά προβλήματά τους, τότε αδιαφορούν κι αυτοί για τη δική του παρουσία.
Γιατί είναι προκλητική αδιαφορία, ότι χθες ο κύριος Καραμανλής
- δεν είπε ούτε λέξη για το Μαλιακό, παίζοντας με την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών του νομού μας. Αποζημιώσεις για τους ψαράδες δεν ανακοίνωσε, ούτε και μέτρα για την προστασία του Σπερχειού και του Μαλιακού από τη ρύπανση. Αυτός είναι ο υπεύθυνος Πρωθυπουργός;
- Δεν είπε κουβέντα για τη ΛΑΡΚΟ, αδιαφορώντας για το μέλλον 750 εργαζομένων και των οικογενειών τους.
- Δεν μίλησε για την αποβιομηχάνιση και την ανεργία στο νομό που έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας, αλλά οι υπηρεσίες του ανακοινώνουν προκλητικά ότι η ανεργία στο νομό μας το 2008 έπεσε στο 4,4.
- Δεν είχε τίποτα να πει για την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Λαμίας χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό, χωρίς λύση στο πρόβλημα της Μονάδας για τους Νεφροπαθείς.
- Ξέχασε να μιλήσει για την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου, που έχει μείνει χωρίς πόρους, χωρίς στελέχωση, χωρίς κτηριακή χωροθέτηση. Δεν ακούσαμε καμία δέσμευση από την πλευρά του για ίδρυση δεύτερου τμήματος στη Λαμία. Είναι επομένως εμπαιγμός η προσπάθεια των τοπικών παραγόντων να καλυφθεί η σιωπή του Πρωθυπουργού για το θέμα, με μια επείγουσα συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το δεύτερο τμήμα.
- Ούτε για την υποβάθμιση του ΤΕΙ και τον κίνδυνο να κλείσουν κάποια τμήματά του στα παραρτήματα δεν είδαμε να ανησυχεί ο Πρωθυπουργός.
- Απέναντι στους αγρότες, ο κύριος Καραμανλής δεσμεύτηκε στις Ράχες ότι θα πάει στις Βρυξέλες να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντά τους. Χθες ξέχασε να μας πει πότε πήγε, τι διαπραγματεύτηκε και τι επιτυχίες είχε. Όχι μόνο δεν πήγε, αλλά και οι Υπουργοί του είχαν μόνο ήττες, με αποτέλεσμα οι καπνοπαραγωγοί του νομού να χάσουν 70 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια και η παραγωγή του τεύτλου να εξαφανιστεί. Στο σύστημα διαχείρισης των δικαιωμάτων επικρατεί το απόλυτο χάος και οι αγρότες υφίστανται και ταλαιπωρία και κόστος, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές των προϊόντων τους είναι πολύ χαμηλά και τα προϊόντα μένουν απούλητα. Γι’ αυτά ο κύριος Καραμανλής δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε; Ούτε για το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΕΣΠΑ που είναι για τους αγρότες, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ;
- Ούτε για τους κτηνοτρόφους είχε να πει τίποτα, που η κυβέρνησή του τους έχει αφήσει έξω από κάθε στήριξη και τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες 3ης κατηγορίας.
- Ο κύριος Καραμανλής δεν μίλησε τελικά για κανένα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Φθιώτιδα και δεν ακούσαμε ούτε μία πρότασή του για το μέλλον και την προοπτική του νομού μας. Εκεί όμως που «γέλασε και κάθε πικραμένος», όπως λέει ο λαός μας, είναι όταν μίλησε για «1100 έργα που υλοποιούνται στο νομό», εννοώντας προφανώς τα «έργα μαϊμού» που άφησαν τη Φθιώτιδα χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και την έχουν καταδικάσει στην πλήρη εγκατάλειψη. Οι πόροι του Γ ΚΠΣ χάθηκαν και οι πόροι για το ΕΣΠΑ είναι λίγοι και δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ.

Η εικόνα του δήθεν υπεύθυνου Πρωθυπουργού είναι πλέον μια εικόνα θολή και ξεθωριασμένη που δεν μπορεί να κρύψει τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης της περιφέρειας, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος και η νέα γενιά του τόπου μας.
Οι πολίτες δεν είναι πλέον μόνο θυμωμένοι, αλλά είναι και αποφασισμένοι ότι στις εκλογές της Κυριακής θα ψηφίσουν για το μέλλον και όχι για το χθες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: