10 Ιουνίου 2009

Οι ανεύθυνοι, τα δημοσιεύματα, τα μπλόγκς και τα "αφεντικά"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

http://LamiaNews.blogspot.com

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του FM1, κάτι για ανευθυνότητες, κάτι για μπλόγκς και κάποια πολύ μπερδεμένα πράγματα. Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο της ιστοσελίδας του ραδιοφωνικού σταθμού (οι φράσεις, με κόκκινο χρώμα, έγιναν από μας):

"...Οσον αφορα το θεμα Μαλιακος και την καταλληλοτητα των νερων για κολυμβηση αρεκτοι κατοικοι της περιοχης επιρρεασμενοι απο δημοσιευματα και φημες εχουν επιφυλαξεις και αποφευγουν να κανουν μπανιο στις ακτες του Μαλιακού.

Το ιδιο συμβαινει και με κατοικους αλλων περιοχων που διστάζουν να ρθουν για μικρες η μεγαλες διακοπες στη Φθιωτιδα λογω Μαλιακου.

Συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφοριες η ΝΑΦ εχει γινει δεκτης παρομοιων πληροφοριων και σχεδιαζει τις επομενες ημερες να ξαναρθουν οι επιστημονες προκειμενου να παρουσιασουν καινουργια στοιχεια μετρησεων των νερων του Μαλιακού.

Λουτροπολεις οπως τα Καμενα Βουρλα ειναι τα μεγαλα θυματα της συνεχιζομενης παραπληροφορησης απο εκεινους που κατα κορον επιμενουν να δημοσιευουν ακομη και στα Blogs ανευθυνες αποψεις περι ακαταλληλοτητας των υδατων του Μαλιακου.

"Περί ανευθυνότητας συμφωνούμε απόλυτα με τον συντάκτη του FM1.
Και ρωτάμε και φυσικά περιμένουμε απαντήσεις γιατί θα θεωρήσουμε το κείμενο υποβολιμαίο και προβοκατόρικο και ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των "αφεντικών" του σταθμού:

1. Μπορείτε να μας πείτε κύριε Έλληνα ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητούμε τα όσα λένε; Ο νομάρχης Φθιώτιδας και "προστατευόμενος" του σταθμού σας, μαζί με τον κ. Κραβαρίτη δεν ήταν αυτοί που δυο μήνες μετά την εμφάνιση του φαινομένου, κορόιδεψαν τους πολίτες της Φθιώτιδας μιλώντας για έλλειψη οξυγόνου και άλλα παραμύθια;

2. Οι ίδιοι μετά τη γενική κατακραυγή και μετά από καθημερινές πιέσεις, κυρίως από τα τοπικά μπλόγκς και τις εφημερίδες, τα πήραν πίσω και αναγκάστηκαν να φέρουν ειδικούς επιστήμονες για να βρουν την "πηγή του κακού";

3. Είστε χρόνια στο "κουρμπέτι" κύριε Έλληνα και γνωρίζετε καλύτερα από εμάς γιατί κάποιες περιοχές δεν υποβάλλουν τα χαρτιά τους για γαλάζιες σημαίες, αλλά το συμφέρον σας ίσως δεν σας επιτρέπει να το ρωτήσετε όταν συνεντευξιάζεστε μαζί τους. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι τα κολοβακτηρίδια σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν 6 και 7 φορές το όριο;Μήπως δεν γνωρίζετε που δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων; Ρίξτε μια ματιά στα προηγούμενα δυο χρόνια και γράψτε τα στην ιστοσελίδα σας, πείτε τα από το ραδιόφωνό σας, αντί να βγάζετε στην ιστοσελίδα σας, κείμενα σαν κι’ αυτό που δημοσιεύσαμε παραπάνω.

4. Την τελευταία φορά που ήρθαν οι επιστήμονες (Μπαλόπουλος και λοιποί), ο νομάρχης κ. Χειμάρας δεν είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις νέες μετρήσεις που έγιναν και που δείχνουν ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη; Ανεβάσαμε τις δηλώσεις του χωρίς σχόλια αλλά ακόμη περιμένουμε τις μετρήσεις. Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο. Αν τις έχετε εσείς που έχετε "άλλη σχέση" μαζί του, παρακαλούμε και προκαλούμε να τις δημοσιεύσετε.

5. Έριξε υπέρογκο πρόστιμο το ΥΠΕΧΩΔΕ στην Agroinvest για ρύπανση ή όχι; Αυτό τι σημαίνει; Υπάρχει ή δεν υπάρχει ρύπανση;Το ίδιο δεν έκανε και η νομαρχία στην εταιρεία Macolive (άσχετα αν επρόκειτο για πρόστιμο-χάδι) γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός της και τα λύματά της μέσα από αυλάκι καταλήγουν στον Μαλιακό;Τα ίδια δεν μας είπε πάνω κάτω και ο δήμος Λαμιέων, δια στόματος διευθυντού της ΔΕΥΑ Λαμίας για τον βιολογικό της Λαμίας;Πρόσφατα δεν καταγγέλθηκε και πάλι ελαιοτριβείο για ρύπανση; Εσείς δεν ξέρετε τίποτα, δεν ακούσατε τίποτα;

6. Το κοινό μυστικό, για τους κατοίκους παραλιακής τουριστικής περιοχής που μάλιστα διαθέτει και βιολογικό δεν είναι ότι δεν κάνουν μπάνιο σε συγκεκριμένη περιοχή της παραλίας τους, γιατί πολλές φορές βλέπουν τα λύματα να επιπλέουν;Οι ίδιοι κάτοικοι δεν είδαν, περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε ξενοδοχειακή μονάδα να επιπλέουν τα λύματά της; Οι ίδιοι δεν το κατήγγειλαν και σε σας;Τώρα γιατί δυσανασχετούν; Αντί να έχουν πάρει με τις πέτρες αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα τους παραμυθιάζουν, τους φταίνε όλοι οι άλλοι και τους αναθεματίζουν με τη βοήθεια κάποιων που το συμφέρον τους είναι υπεράνω της αξιόπιστης ενημέρωσης!

7. Ποιος κάνει τις μετρήσεις; Ο καθένας παίρνει ένα μπουκαλάκι με νερό, απ΄ όπου αυτός θέλει και χωρίς καμία κρατική επίβλεψη και το πάει σ' ένα ιδιωτικό εργαστήριο της αρεσκείας του, παίρνει κι' ένα χαρτί και βγαίνει και κάνει ανακοινώσεις απειλώντας και κοροϊδεύοντας τους πολίτες;

8. Βρείτε κ. Έλληνα μια ανάρτηση στην οποία αναφέρουμε ότι τα νερά του Μαλιακού είναι μολυσμένα και ότι δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο οι πολίτες και θα ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη.Το ότι δεν δεχόμαστε να είμαστε "πρόβατα" και να πιστεύουμε όσα μας πλασάρουν και να ζητάμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις δεν είναι "ανεύθυνες απόψεις" όπως γράφετε αλλά δικαίωμα με άποψη για τα όσα δεν θέλουν να καταλάβουν περιφερειάρχης, νομάρχης και λοιποί.Ο Μαλιακός, είτε το θέλουμε είτε όχι δεν προστατεύεται από κανέναν και είναι φυσικό να είναι επιβεβαρυμμένος. Εξ' άλλου τα πρόστιμα, έστω κι' αυτά της "πλάκας", δεν τα "ρίχνει" η νομαρχία αν δεν έβλεπε ότι υπάρχει ρύπανση!Αν μας ρωτάτε τώρα για το φαινόμενο chatonella, φυσικά και ασπαζόμαστε τη γνώμη των "ειδικών" αφού το φαινόμενο είναι εποχιακό, όπως μας εξήγησαν και φυσικά δεν υφίσταται προς το παρόν.Τώρα για όλα τ' άλλα που αναφέραμε, όχι μόνο τα προσυπογράφουμε αλλά ζητάμε και αποδείξεις από τους "άρχοντες" της αυτοδιοίκησης ότι η θάλασσα που τους "ανήκει" είναι καθαρή και με τη "βούλα" και όχι με αυθαίρετες μετρήσεις. Έχουν υποχρέωση να το κάνουν απέναντι πρώτα στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν και δεύτερο στους ανθρώπους που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που προσφέρουν και ν' αφήσουν κατά μέρος τις μεγαλόστομες δηλώσεις σε κανάλια και ραδιόφωνα, καθώς και τις απειλές και τις βρισιές εναντίον μας και με τη δική σας βοήθεια και να φροντίσουν να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με αξιόπιστες μετρήσεις και αυστηρούς ελέγχους.Κι' εσείς κύριε Έλληνα μπορείτε να προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες στους ακροατές σας και αναγνώστες σας, από το "κουκούλωμα" των γεγονότων γιατί και τις δυνατότητες έχετε και την εμπειρία και το μέσο. Φροντίστε να το εκμεταλλευτείτε προς όφελος του κόσμου και όσων εξακολουθούν να σας εμπιστεύονται ακόμη.Φυσικά και περιμένουμε τις απαντήσεις σας και με χαρά θα τις δημοσιεύσουμε γιατί σας θεωρούμε αξιόλογο και έμπειρο ως ...δημοσιογράφο !!!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: