10 Ιουνίου 2009

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Γειά σας αδέρφια.

Το ξέρετε ότι όλοι εμείς είμαστε Τούρκοι;

Μας το λέει ξεκάθαρα η Μορφούλα Μακρυνίτσα στην εφημερίδα "Κ.Β.Σ." ο τελευταίος Έλληνας πέθανε το 1453!!! Ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Από κει και πέρα μας τέλειωσαν οι Έλληνες.Τέλειωσε η Ελλάδα...

Στη σειρά ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του ΣΚΑ'Ι' ο τελευταίος ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ της Αρχαίας Ελλάδας ήταν ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ο επόμενος ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν ο Κολοκοτρώνης, 21 αιώνες περίπου αργότερα.

Το Βυζάντιο (η μεγαλύτερη αυτοκρατορία σε διάρκεια) δεν ανέδειξε κανέναν ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ. Για την ακρίβεια κανέναν ΕΛΛΗΝΑ. Σκοταδισμός αδέρφια μου. Θάνατος του Ελληνισμού(για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες).
Η κυρία Μακρυνίτσα στο αρκετά μεγάλο (δισέλιδο) κείμενό της δεν αναφέρει πουθενά την λέξη Ελλάδα ή Ελληνισμός. Και καλά κάνει γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες ένοιες στο Βυζάντιο.

Τότε προς τί ο τίτλος "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ" ?

Μήπως θά θελε να γράψει ο Τελευταίος Βυζαντινός Αυτοκράτορας;
Πάντως όχι Έλληνας. Και γιατί τόσο σπουδαίος; Γιατί παρέδωσε το Βυζάντιο (όχι Ελλάδα) στους Τούρκους; Το πάλεψε; Με τί; Με 120.000 καλόγερους που είχε γεμίσει το Βυζάντιο;
Πώς αντιστάθηκε; Με προσευχές; (Ακάθιστος Ύμνος)

Σήμερα τουλάχιστον είμαστε ελεύθεροι τόσο ώστε να ξέρουμε ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με καλόγερους και προσευχές αλλά με στρατό και όπλα.
Ο Μ. Αλέξανδρος δεν είχε μαζί του καλόγερους αλλά εκπαιδευμένους καλά στρατιώτες.
Μερικές φορές κάθομαι και συλλογίζομαι. Για ποιο λόγο άραγε θα πρέπει να είμαι υπερήφανος σαν Έλληνας για το Βυζάντιο; Τί έχει προσφέρει για 1200 (!) χρόνια; Πού ήταν καταχονιασμένος όλα αυτά τα χρόνια ο τεράστιος Ελληνικός Πολιτισμός του Αριστοτέλη , του Ομήρου, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Σόλωνα, του Ηρόδοτου, του Περικλή, του Κλεισθένη, του Ιπποκράτη, του.....του....του...;
Εδώ αδέρφια μου, μόνο ένας Βυζαντινολόγος θα μπορουσε να μας λύσει την απορία(!) αλλά εδώ και 200 χρόνια δεν έχει εμφανιστεί κανένας!!!

Ευχαριστώ-στο επανιδείν

Click εδώ για να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό δημοσίευμα

------------------------------------------------------------------------
Απάντηση της Μορφούλας
Φίλε Ανώνυμε, διαβάζοντας το σχόλιό σου, ένιωσα ότι πρέπει ν'απαντήσω σε μία κοτρώνα για τρεις λόγους: πρώτον, γιατί η επίκριση όταν έχει επώνυμο δέκτη, οφείλει να προέρχεται από επώνυμο πομπό, γιατί είμαστε άνθρωποι με ονόματα κι όχι αντικείμενα. Δεύτερον, γιατί η εμπάθειά σου έχει τη σκληρότητα της κοτρώνας και τρίτον γιατί η σκέψη σου είναι τόσο άκαμπτη, όσο η μοριακή της σύνθεση.Ως προς τον τίτλο του άρθρου,η αρχική σκέψη ήταν "ο τελευταίος Βυζαντινός Αυτοκράτορας" όμως προτίμησα να τον δανειστώ από το αντίστοιχο ποιήμα του Οδυσσέα Ελύτη για τον Παλαιολόγο,όπως παρατίθεται δίπλα στο άρθρο το οποίο προφανώς δεν παρατήρησες.Ως προς το περιεχόμενο, σου προτείνω μιαν άλλη ανάγνωση του κειμένου που έχει να κάνει αποκλειστικά και ΜΟΝΟ με τις τελευταίες στιγμές του Βυζαντινού αυτοκράτορα, ο οποίος έδειξε μέσα στον πανικό και στον κυκεώνα - αναμφίβολα - των λαθών γενναιότητα, αυτοθυσία, μεγαλείο.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έδειξα πρόθεση να αναζητήσω ευθύνες σε μια καθημαγμένη έτσι κι αλλιώς, από ίντριγκες και φιλεξουσιασμό Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ή να κάνω ιστορική αναδρομή, εκτός από τα σημεία που διευκόλυναν την διήγησή μου.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα ότι δεν είμαστε Έλληνες όπως παραπλανητικά, ειρωνικά και υβριστικά αναφέρεις στην κριτική σου.Τρίτον ως προς την έκφραση το κείμενο ήταν περισσότερο λογοτεχνικό (sic) κι όχι ιστορικό. Προσέγγισα το θέμα έτσι, γιατί γοητεύτηκα και συγκινήθηκα από το χρονικό της Άλωσης του Φραντζή.Περισσότερη προσοχή λοιπόν στη λιβελλογραφία και λιγότερες κορώνες εθνικισμού.Ευχαριστώ,ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ


------------------------------------------------------------------------
Απάντηση του συγγραφέα
Κα Μορφούλα Μακρυνίτσα.Για να μην εκτροχιαστεί το θέμα μας, ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.
Εναντίον σου προσωπικά δεν έγραψα τίποτα(εκτός αν δεν κατάλαβες καλά το κείμενό μου).

Μόνο εναντίον του Βυζαντίου είμαι και γενικότερα εναντίον αυτών που μας παραμυθιάζουν ότι το Βυζάντιο αποτελεί χρυσές σελίδες του Ελληνισμού.Εσύ γιατί το πήρες προσωπικά;

Εγώ ούτε εθνικιστής είμαι (Έλληνας ναι,εθνικιστής όχι) ούτε παραπλανητικός,ειρωνικός και υβριστικός όπως αναφέρεις.
Εκτός αν σου έθιξα τα ιερά και όσια κάποιων πιστεύω σου, αλλά κι αυτό χωρίς πρόθεση.
Γιατί κάνεις τέτοιες γκέλες;
Γιατί οι χαρακτηρισμοί που μου αποδείδεις είναι αυτού του επιπέδου;
Είναι γενικώς τρόπος έκφρασής σου ή δεν έχεις κάτι δικό σου να γράψεις;

Εγώ κάνω 10 ερωτήσεις-επισημάνσεις στο κείμενό μου κι εσύ δεν ασχολείσαι μ΄αυτά που είναι η ουσία, αλλά μου επιτίθεσαι και χρησιμοποιείς λέξεις και χαρακτηρισμούς κατωτάτου επιπέδου.
Δεν θα σ΄ακολουθήσω σε αυτό το παιχνίδι.Δεν είναι του επιπέδου μου.
Επαναλαμβάνω....Έχεις κάτι σοβαρό κ΄ ουσιαστικό να πεις;

Είμαι εδώ...

Όχι;

Τότε γεια σου...

Υ.Γ.\όταν εκτείθεσαι σε κοινή θέα (το γραπτό σου στην περίπτωση) να είσαι έτοιμη να κριθείς.
Στο απυρόβλητο δεν είναι κανένας.

"Φίλος Ανώνυμος"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε που εγραψες αυτη την αναρτηση απλα να σε ενημερωσω...

Δεν ειμαστε Τουρκοι, δεν ειμαστε καν Ελληνες... Ειμαστε Νεοελληνες!!!

Ελπιζω να σε καλυψα!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε,συμφωνώ με το κείμενο.Άσε που οι Βυζαντινοι, εκτός από εθνοτικός αχταρμάς, ήταν και οι μεγαλύτεροι τσαπατσούληδες στην αρχιτεκτονική των κατασκευών στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Πέτρες, τούβλα, κεραμίδια, ξύλα, άχυρα ,μανταλάκια, τσιμπιδάκια κ.α. για να στήσουν ένα τοίχο....

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

Μακρυνίτσα Μορφούλα είπε...

Φίλε Ανώνυμε,
διαβάζοντας το σχόλιό σου, ένιωσα ότι πρέπει ν'απαντήσω σε μία κοτρώνα για τρεις λόγους: πρώτον, γιατί η επίκριση όταν έχει επώνυμο δέκτη, οφείλει να προέρχεται από επώνυμο πομπό, γιατί είμαστε άνθρωποι με ονόματα κι όχι αντικείμενα. Δεύτερον, γιατί η εμπάθειά σου έχει τη σκληρότητα της κοτρώνας και τρίτον γιατί η σκέψη σου είναι τόσο άκαμπτη, όσο η μοριακή της σύνθεση.
Ως προς τον τίτλο του άρθρου,η αρχική σκέψη ήταν "ο τελευταίος Βυζαντινός Αυτοκράτορας" όμως προτίμησα να τον δανειστώ από το αντίστοιχο ποιήμα του Οδυσσέα Ελύτη για τον Παλαιολόγο,όπως παρατίθεται δίπλα στο άρθρο το οποίο προφανώς δεν παρατήρησες.
Ως προς το περιεχόμενο, σου προτείνω μιαν άλλη ανάγνωση του κειμένου που έχει να κάνει αποκλειστικά και ΜΟΝΟ με τις τελευταίες στιγμές του Βυζαντινού αυτοκράτορα, ο οποίος έδειξε μέσα στον πανικό και στον κυκεώνα - αναμφίβολα - των λαθών γενναιότητα, αυτοθυσία, μεγαλείο.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έδειξα πρόθεση να αναζητήσω ευθύνες σε μια καθημαγμένη έτσι κι αλλιώς, από ίντριγκες και φιλεξουσιασμό Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ή να κάνω ιστορική αναδρομή, εκτός από τα σημεία που διευκόλυναν την διήγησή μου.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα ότι δεν είμαστε Έλληνες όπως παραπλανητικά, ειρωνικά και υβριστικά αναφέρεις στην κριτική σου.
Τρίτον ως προς την έκφραση το κείμενο ήταν περισσότερο λογοτεχνικό (sic) κι όχι ιστορικό. Προσέγγισα το θέμα έτσι, γιατί γοητεύτηκα και συγκινήθηκα από το χρονικό της Άλωσης του Φραντζή.
Περισσότερη προσοχή λοιπόν στη λιβελλογραφία και λιγότερες κορώνες εθνικισμού.
Ευχαριστώ,
ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

-----Το ξέρετε ότι όλοι εμείς είμαστε Τούρκοι;

Μας το λέει ξεκάθαρα η Μορφούλα Μακρυνίτσα στην εφημερίδα "Κ.Β.Σ." ο τελευταίος Έλληνας πέθανε το 1453!!! Ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Από κει και πέρα μας τέλειωσαν οι Έλληνες.Τέλειωσε η Ελλάδα...


-----Τότε προς τί ο τίτλος "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ" ?
Μήπως θά θελε να γράψει ο Τελευταίος Βυζαντινός Αυτοκράτορας;

-----Εναντίον σου προσωπικά δεν έγραψα τίποτα(εκτός αν δεν κατάλαβες καλά το κείμενό μου).

Θεωρείς ότι δεν είσαι είρωνας;

Θεωρείς ότι δεν πρέπει να το πάρω προσωπικά στα συγκεκριμένα σημεία;

Kαι πολύ περισσότερο θεωρείς ότι διαφώνησα με τις υπόλοιπες επισημάνσεις σου για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία;

Μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα, ή τουλάχιστον δεν έχουμε τις ίδιες προθέσεις.


Μορφούλα Μακρυνίτσα
(επιμένω να μην φέρω την ντροπή της ανωνυμίας)