21 Ιουνίου 2009

Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες και εμείς, αναφορών αλλά και ‘παραπόνων’ από γονείς, μεμονωμένων αλλά και συλλόγων, για ένα θέμα που έχει προκύψει με το κλειστό γυμναστήριο.

Να θυμίσουμε ότι το κλειστό γυμναστήριο, δίπλα στο σχολείο, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι ανοιχτό και φιλοξενεί εκτός των άλλων μπασκέτες αλλά και μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, και όλοι σχεδόν οι νέοι περνούν αρκετές ώρες εκεί, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, παίζοντας παιχνίδια ή και χρησιμοποιώντας το ως σημείο συνάντησης.

Δεν είναι λίγες οι φορές τέτοια εποχή, καλοκαίρι δηλαδή, να βρίσκονται στο κλειστό πάνω από 100 παιδιά διαφόρων ηλικιών από 10 μέχρι 19 χρονών περίπου.

Όπως είναι αυτονόητο, ο δήμος μας, έχει επιφορτίσει κάποιους υπαλλήλους του για την εύρυθμη λειτουργία του γυμναστηρίου, και έτσι πάντα έναν άνθρωπος του (υπάλληλος του δήμου) υπάρχει στις εγκαταστάσεις αυτές από το πρωί έως το βράδυ.
Ο εντεταλμένος λοιπόν αυτός άνθρωπος του δήμου, πλην του ότι προσέχει τις εγκαταστάσεις, προσέχει και κατ επέκταση και τα παιδιά μας.

Εδώ ακριβώς είναι και το σημείο τριβής.
Ο δήμος μας, πρόσφατα, επέλεξε έναν άνθρωπο να προσέχει εγκαταστάσεις αλλά και παιδιά, ο οποίος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για υποθέσεις ναρκωτικών.
Σε αυτό λοιπόν το σημείο αντιδρούν οι γονείς και με διάφορες κινήσεις που κάνουν προσπαθούν να ‘μεταθέσουν’ σε άλλη εργασία τον άνθρωπο αυτό, γιατί όπως μου λένε ‘κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε’.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι έχει αναφερθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε ο δήμος μας να κάνει το χατίρι των γονέων που ανησυχούν ορμώμενοι από την υπερπροστασία που διακατέχει όλους τους γονείς προς τα παιδιά τους.

Αν και το πρόβλημα το γνωρίζαμε αρκετό καιρό, αποφύγαμε να το κάνουμε θέμα διότι πιστεύαμε ότι θα επιλυθεί ως θέμα από τον δήμο, οι πιέσεις όμως που δεχόμαστε από γονείς για να το γράψουμε και να το αναδείξουμε δεν μας άφησαν και πολλά περιθώρια. Προσπαθήσαμε λοιπόν να το προσεγγίσουμε όσο ποιο sic γίνεται διότι ήμασταν αναγκασμένο να αναφερθούμε σε προσωπικά δεδομένα μη πολιτικού η δημόσιου προσώπου.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File blogger,
apo o,ti fainetai to kavalhses gia kala to kalami kai nomizeis oti mporeis esy na eisai o kriths twn anthrwpwn. Poios eisai esy anwnyme blogger pou tha xarakthriseis lyko enan sygkekrimeno anthrwpo? Me poia stoixeia kai poia akrivws logikh tha stigmatiseis ena sympolith sou legontas ton epikindyno? Poios einai o rolos sou ws 'dhmosiografou'? Na xrhsimopoieis alogista thn exousia tou blog kai na amavrwneis to onoma opoioudhpote sou mpei sto mati?
Then xerw to sygkekrimeno proswpo kai then mporw na exw apopsi gia to ti einai. Katalavainw epishs thn anhsyxia pou exoun oi goneis kathws kai th logikh na analavei kapoio allo kathikon kai oxi afto. Poios omws tha to apofasisei afto, esy? Oxi kyrie. Yparxoun thesmoi kai yparxoun kai dhmotes. Then einai dynato o kathe anwnymos blogger na grafei o,ti tou katevei xwris na skeftetai th varythta ths hlektronikhs plhroforias. Exeis efthynes file blogger kai ofeileis na sevesai th dynamh tou mesou pou xrhsimopoieis. Diaforetika then diafereis se tipota me tous diaplekomenous tous opoious katakeravnwneis. Kai aftoi exousia askoun.
Oso gia thn teleftaia paragrafo peri diakritikothtas tou sxoliasmou, einai na krataei kaneis thn koilia tou apo ta gelia. Mallon then xanadiavases thn epikefalida tou sxoliou sou. An einai etsi oi leptoi sou tropoi, tote oi agarmpoi pws einai?
File blogger, mhn xrhsimopoieis th dynamh sou gia na perithwriopoieis anthrwpous. Einai lathos.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι σωστός φίλε εσύ που σχολίασες το θέμα από πάνω.
Δεν σε πείραξε ότι οι γονείς , και οι σύλλογοι τους παραπονέθηκαν στον Δήμο χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Δεν σε πείραξε ότι αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει θέμα, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν σε πειράζει ούτε η καταδίκη για εμπορία ναρκωτικών και η έκτιση ποινής σε φυλακή? Οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και σπιλώνονται από τις πράξεις τους και όχι από αυτούς που καταγράφουν τα γεγονότα.
Κρίνοντας από την γραφή σου η οποία είναι με λατινικούς χαρακτήρες που δείχνει ότι είσαι νέος, δεν σκέπτεσαι και λίγο εμάς τους γονείς που σας μεγαλώνουμε με χίλια βάσανα? Οι εποχές είναι δύσκολες και πονηρές και θα με καταλάβουν όλοι οι γονείς τι εννοώ.

Ένας γονέας

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 'ΚΛΕΙΣΤΟ' ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ! ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γονέα,
όπως έγραψα και στο πρώτο μου σχόλιο, κατανοώ και την ανησυχία σου και καταλαβαίνω και την επιθυμία σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα για το οποίο διαμαρτύρομαι. Το θέμα είναι ότι το εν λόγω άρθρο είναι εκ προοιμίου καταδικαστικό εναντίον αυτού του ανθρώπου. Ο τίτλος που τον χαρακτηρίζει 'λύκο' δεν αφήνει περιθώρια για άλλες εκτιμήσεις του γεγονότος. Ποιος είναι όμως ο blogger για να βγάζει τέτοιους χρησμούς? Ο εισαγγελέας? Όχι. Ούτε καν ένας επώνυμος δημοσιογράφος που παίρνει την ευθύνη των λεγομένων του δεν είναι. Αλίμονο αν ο κάθε ανώνυμος blogger νομιμοποιείται ηθικά να φωτογραφίζει ένα συγκεκριμένο άτομο και να εξαπολύει βαριές κατηγορίες ελαφρά τη καρδία. Εντάξει, τώρα τα βέλη πέφτουν πάνω σε κάποιον που μάλλον είναι αδύναμος και χωρίς υποστήριξη, σε κάποιον που μάλλον δεν θεωρείται μέλος της τοπικής κοινωνίας από ό,τι κατάλαβα. Στο μέλλον όμως και άλλοι μπορεί να βληθούν. Ίσως κι εσύ φίλε γονέα.
Πιστεύω ότι όλα αυτά θίγονται στο πρώτο μου σχόλιο, αλλά μάλλον δεν το διάβασες προσεκτικά. Έτσι το ξανάγραψα με ελληνικούς χαρακτήρες που αποτελεί και δείγμα ωριμότητας από ό,τι φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Για κάτσε ρε φίλε γιατί μου φαίνεται δεν μας τα λες καλά.
Εστιάζεις σε λάθος σημείο και η οπτική σου γωνία δεν μου αρέσει καθόλου.
Γιατί να εστιάσουμε στον bloger που γράφει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν και να μην εστιάσουμε στην άσχημη συμπεριφορά του δημάρχου που τόσο καιρό τώρα είναι αποδέκτης ενός τσούρμου γονέων και κηδεμόνων και τους γράφει κανονικά.
Τι παιχνίδια παίζει ο Μάκης στην πλάτη μας και για την ασφάλεια των παιδιών μας;

Ο Bloger ας γράφει, κάποιος κάποια στιγμή έπρεπε να τα γράψει και τους δώσει την δημοσιότητα που πρέπει.
Δεν ξέρω για τα άλλα που γράφει ο bloger αλλά αυτή την φορά τα λέει ακριβώς όπως είναι τα πράγματα.