10 Ιουνίου 2009

Κλίνατε επί δεξιά!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«ΦΤΑΙΞΑΜΕ» ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ

Στην ήττα απαντά με νόμο και τάξη
Κλίνατε επί δεξιά! Αυτήν την ερμηνεία έδωσε ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμα της ήττας της 7ης Ιουνίου. Με στόχο να σταματήσει τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ και να βάλει φρένο στους βουλευτές του που ζητούν ακόμη και προεκλογική συνεργασία, προδικάζοντας ήττα και στις εθνικές εκλογές, πόνταρε στα φοβικά σύνδρομα της κοινωνίας και ανακοίνωσε ότι άμεσα (πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής) θα περάσουν νόμοι για τις κουκούλες και τα καρτοκινητά.

Κατά τα άλλα, καμία θεαματική κίνηση από αυτές που του ζητούν οι βουλευτές δεν φαίνεται να είναι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Σουφλιάς, με τον οποίο συνομίλησε η «Ε», δεν βλέπει ανασχηματισμό (έδειξε τον Σεπτέμβριο) και προανήγγειλε πρωτοβουλίες «βήμα βήμα». Και πάλι βλέποντας και κάνοντας πάει ο Κ. Καραμανλής, παρά την ήττα.
«Θεσπίζεται άμεσα αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους δράστες εγκληματικών πράξεων» προανήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο χθες. «Είναι έτοιμα τα νομοσχέδια για όσους καλύπτουν ή αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, κρυβόμενοι έτσι πίσω από την ανωνυμία που παρέχει αυτή η κάλυψη» συνέχισε. «Για την προστασία των πολιτών, φέρνουμε άμεσα προς ψήφιση τη ρύθμιση για την τέλεση εγκληματικών πράξεων με το πέπλο της ανωνυμίας. Θεσπίζεται η ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με παράλληλη ωστόσο διασφάλιση των εγγυήσεων που αφορούν τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων».

Η ουσία όμως είναι ότι τόσο τα γεγονότα του Δεκεμβρίου όσο και η επίθεση των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι απέδειξαν την ανικανότητα της αστυνομίας να παρέμβει και την οποία δεν μπορεί να καλύψει η ποινικοποίηση της κουκούλας.

Ο Κ. Καραμανλής έκοψε το βήχα των δικών του (Παπακώστα, Ψωμιάδη, Μανώλη κ.ά.) που καλοβλέπουν τη συνεργασία με τον ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας Γ. Καρατζαφέρη. «Μπορούμε να ανανεώσουμε, μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε, μπορούμε και πάλι να τονώσουμε την πλατιά συμμαχία με τους πολίτες και την κοινωνία» είπε. «Είναι στο χέρι μας. Και για να το κάνουμε αυτό δεν χρειαζόμαστε, ούτε είναι νοητές, συνεργασίες κομματικές».

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο από την Ελευθεροτυπία.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: