30 Ιουνίου 2009

Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έχει υπολογιστεί ότι οι υποθέσεις για τις οποίες ένας πολίτης έρχεται σε επαφή με την ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση είναι περίπου 1200.

Έχετε σκεφτεί πόσες από αυτές είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Κι όμως, οι Ο.ΤΑ και τα θυγατρικά τους νομικά πρόσωπα είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση του μέγιστου αριθμού αυτών των υποθέσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:
Θέματα προσωπικής κατάστασης (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, εκλογικά κλπ)
Κατασκευή και συντήρηση έργων τοπικής σημασίας (δρόμοι ,πλατείες, πάρκα, κλπ)
Καθαριότητα των δημοσίων χώρων αλλά και...νοικοκυριών (αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμός )
Άδειες καταστημάτων, είσπραξη τελών, κατάληψη πεζοδρομίων, διαφημιστικές πινακίδες, είσπραξη τελών τουρισμού και ψυχαγωγίας
Οικοδομικές άδειες (πολεοδομίες κλπ)
Σχολικά κτήρια (ανέγερση και συντήρηση)
Συγκοινωνία, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, παρκόμετρα κλπ.Δημιουργία πάρκων, δενδροστοιχιών , προστασία του περιβάλλοντος.
Αθλητισμός, νεολαία, (αθλητικά κέντρα, κέντρα νεότητας, παιδικές χαρές)
Πολιτισμός (δημοτικά θέατρα, κινηματογράφοι, ωδεία, φεστιβάλ κλπ)
ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία, οργανισμοί πρόνοιας κλπ
Ύδρευση – αποχέτευση κλπ.

Γίνεται φανερό ότι η ποιότητα ζωής στις πόλεις είναι άμεσα συνδεδεμένη από τη δυνατότητα της Τ.Α να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους, αφού προσφεύγουν καθημερινά πολύ περισσότεροι στα Δημαρχεία παρά στα Υπουργεία.
Όταν δηλαδή πνιγόμαστε από μια νεροποντή, γιατί δεν έχουν καθαριστεί οι υπόνομοι, όταν σπάνε τα αυτοκίνητα μας στις λακκούβες των δρόμων, όταν δεν μπορούμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια, όταν δεν υπάρχουν πάρκα, αθλητικοί χώροι, όταν οι ανεξέλεγκτες χωματερές παίρνουν φωτιά καταστρέφοντας όλη τη περιοχή, όταν …όταν…οφείλουμε να γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται .
Δεν φταίει καμία κυβέρνηση γιατί η Πόλη δεν έχει νεκροταφείο, γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός και μολύνονται τα ποτάμια και οι θάλασσες, γιατί οι καφετέριες και τα μπαρ έχουν καταλάβει τις πλατείες και τα πεζοδρόμια.
Οι Πολίτες είναι καιρός να προβληματιστούν. Η ευθύνη της επιλογής των πλέον κατάλληλων για το δικό τους συμφέρον, ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους. Τα κόμματα για τους δικούς τους (προφανώς) σκοπούς υποδεικνύουν η στηρίζουν.Εμείς όμως τα παράπονα μας τα κάνουμε στο Δήμαρχο και όχι στα κόμματα..

press-gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: