17 Ιουνίου 2009

Οι αναλύσεις της θάλασσας, στην περιοχή των Καμένων Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κυκλοφορούν κάποιες αναλύσεις, τις οποίες είχαμε και εμείς την τύχη να δούμε, που αφορούν την Θάλασσα των Καμένων Βούρλων.

Οι αναλύσεις αυτές έχουν προέλθει από δειγματοληψία θάλασσας διάφορων σημείων στα Καμένα Βούρλα , πχ Λιμάνι, Εκκλησία κλπ κλπ.

Οι αναλύσεις αυτές, οι οποίες έχουν γίνει από το αρμόδιο εργαστήριο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η θάλασσα των Καμένων Βούρλων δεν έχει ικανό αριθμό από κολοβακτηρίδια έτσι ώστε να στερήσουν μια γαλάζια σημαία από τα Καμένα Βούρλα.
Συγκρινόμενες μάλιστα αυτές οι αναλύσεις με αντίστοιχες αναλύσεις περιοχών που έχουν γαλάζια σημαία στην περιοχή μας, τα πράγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά μιας και εμείς (τα Καμένα Βούρλα) παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Καλό αυτό, μας άρεσε και εμάς, δείχνει ότι η δουλειά που έχει γίνει με τον Βιολογικό καθαρισμό επιτέλους αποδίδει και λέμε μπράβο σε όλους τους αρμοδίους.
Άντε και του χρόνου με γαλάζια σημαία.

Βέβαια μην μπερδευόμαστε με το θέμα της γενικότερης μόλυνσης στον Μαλιακό, μιας και αυτές οι αναλύσεις που έγιναν, έχουν ένα συγκεκριμένο πεδίο εξετάσεων και κατ επέκταση αποτελεσμάτων, διότι έχουν ως κύριο άξονα τα κολοβακτηρίδια.
Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση αυτή η ανάλυση που έγινε, με τα πρόσφατα γεγονότα των νεκρών ψαριών στην περιοχή μας και σε όλο τον Μαλιακό
Δεν ισχυρίστηκε άλλωστε, ποτέ και κανένας ότι τα ψάρια πέθαναν από τα κολοβακτηρίδια.

Η μόλυνση που είχε ως αποτέλεσμα τα πρόσφατα προ διμήνου γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικής μορφής και δεν χρειάζεται να είσαι χημικός για να το καταλάβεις.

Είναι πχ σαν να υποφέρεις από δυσκοιλιότητα και πας στον οφθαλμίατρο και κάνεις εξετάσεις στα μάτια. Ο οφθαλμίατρος καλά θα σου πει ότι είσαι, δεν θες γυαλιά.
Εμ η κοιλιά σου συνεχίζει και σε πονάει όμως.

Θέλω να καταλήξω λέγοντας ότι

καλές είναι οι αναλύσεις αλλά
-Δεν αφορούν την μόλυνση αυτή καθ εαυτή που υπάρχει και σκότωσε τα ψάρια.
-Δεν αφορούν την μόλυνση που υπάρχει και οι παιδίατροι στην Λαμία λένε στους γονείς να αποφεύγουν να βάζουν τα παιδιά τους στην θάλασσα του Μαλιακού
-Δεν αφορούν την μόλυνση που υπάρχει και οι αρμόδιοι επιστήμονες στην Στυλίδα πριν πέντε ημέρες δεν έπαιρναν ξεκάθαρη θέση στην ερώτηση «να κάνουμε μπάνιο στον Μαλιακό και να τρώμε ψάρια από την περιοχή»

αν δεν γίνουν έργα
-Με στόχο τους κύριους ρυπαντές που προξένησαν την ζημιά
-Με εμπλουτισμό του Μαλιακού με ψάρια
-Με μη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε νέους ρυπαντές
θα καταλήξουμε να ξανά δούμε σύντομα νεκρά ψάρια στην θάλασσα του Μαλιακού, που δεν θέλω να το αναλύσω καθόλου το τι θα σημαίνει αυτό για το αύριο της περιοχής.

------------------------UPDATE-------------------------

Στην γενικότερη μόλυνση του Μαλιακού, μια από τις επιπτώσεις ήταν η Chattonella, η οποία ήταν και η γενεσιουργός αιτία του θανάτου των ψαριών.

Η σχετική ανάλυση-post (click εδώ) , με την σχετική τεκμηρίωση πάντα είχε γραφτεί από την Athena στις 14/4/2009.

Διαβάζοντας ξανά το σχετικό τότε post, διαπιστώνουμε και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν και σε εμάς τους ανθρώπους από το φαινόμενο.

Υπενθυμίζω ότι η Chattonella ήταν μια από τις επιπτώσεις, την οποία και διαπιστώσαμε διότι είχε άμεση δράση και επίδραση τελικά (νεκρά ψάρια).

Οι μεσοπρόθεσμες ή και μακροπρόθεσμες αν θέλετε συνέπειες στην βιοποικιλότητα της θάλασσας ή ακόμα και σε εμάς τον άνθρωπο, αν δεν την διαπιστώσουμε εμείς οι ίδιοι θα την διαπιστώσουν σίγουρα τα παιδιά μας.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θελω να ρωτησω ολους τους αναγνωστες, εαν ποτε τους περασε απο το μυαλο οτι η chatonella δεν εμφανιστηκε τυχαια στο Μαλιακο κολπο...
Εμενα δεν μπορει να ξεκολλησει απο το μυαλο η σχεση μεταξυ θανατου ψαριων και παροπλισμο των πλοιων στο Μαλιακο κολπο...
Πιστευω ακραδαντα οτι καποιοι εφεραν αυτο το τοξικο φυκι στον κολπο μας για αμεση υποβαθμιση του νερου της θαλασσας μας και γενικοτερα της περιοχης μας με αποτελεσμα τη δημιουργια τετελεσμενου γεγονοτος, υστερα απο τις μεγαλες αντιδρασεις που ειχαν υπαρξει για τον παροπλισμο των σαπιοκαραβων.

Μπορει να φανταζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας... δεν λεω... αλλα ρε παιδια τοσο καιρο δεν εχουμε παρει απαντησεις για το πως δημιουργηθηκε αυτη η ρυπανση της θαλασσας!!!

ΕΓΩ