12 Ιουνίου 2009

«Να τα βρουν» ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Να τα βρουν» , είναι η φράση που ακούω όλο και ποιο συχνά στα Καμένα Βούρλα.

Η φράση αυτή απευθύνεται σε τρεις συνδημότες μας, εν δυνάμει ή και ενεργοί πολιτευτές στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα επίδοξους δημάρχους στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε ένα και κάτι χρόνο από σήμερα.

Τι να βρουν ? και γιατί ? αυτό είναι το θέμα….. ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο νυν δήμαρχος των Καμένων Βούρλων, για πολλούς λόγους, κατά την άποψη πολλών δημοτών, δεν είναι καλός δήμαρχος και τελικά η στάση του προς τον δήμο μας είναι χαμηλότερη των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών μας (αυτό είναι ένα θέμα και θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση) , κατά συνέπεια πρέπει να αλλάξει, και να αναλάβει τον δήμο νέος άνθρωπος με όραμα και όρεξη για δουλειά.

Το « βρείτε τα » που ακούνε και οι ίδιοι ή το « να τα βρουν » λοιπόν που λένε άλλοι, που προέρχεται από τους δημότες, και που απευθύνεται σε τρεις συνδημότες μας έγκειται στο να τα βρουν μεταξύ τους και να κάνουν κοινό ψηφοδέλτιο το οποίο σηματοδοτεί (κατά πως φαίνεται και κατά γενική ομολογία) και την σίγουρη νίκη και αλλαγή φρουράς στον Δήμο, μπας και τελικά πάει τον δήμο μας μπροστά κάποιος και κάνει έργα για να ξαναρχίσουν τα Καμένα Βούρλα να βρίσκουν την χαμένη αίγλη του καλού παλιού καιρού..

Για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη (έτσι μας αρέσει σε αυτό το blog), θα αναφέρουμε τα ονόματα αυτών που ο κόσμος προτρέπει να τα βρουν για να ξέρουμε και τι λέμε καταρχήν αλλά και για να τα μάθουν και οι αναγνώστες που δεν ασχολούνται με όλα αυτά..
Με αλφαβητική σειρά λοιπόν και με δεδομένο ότι και οι τρεις έχουν δηλώσει, άλλος επίσημα και άλλος λιγότερα επίσημα ότι θέλουν να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές τα ονόματα είναι τα εξής:
Κοντοπάνος Νίκος
Μακρυνίτσας Δημήτρης
Ξυδιάς Γκόλφης

Γιατί δεν τα βρίσκουν τώρα (ακόμα τουλάχιστον):
Και οι τρεις λοιπόν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους όπως επίσης και ο καθένας με τον δικό του τρόπο θεωρεί εαυτόν ως εν δυνάμει δήμαρχο και δεν πολύ μπαίνει στην διαδικασία σε στρογγυλό τραπέζι να βρεθεί με τους άλλους για να τα βρουν και να κατεβούν τελικά σε κοινό ψηφοδέλτιο αφού καθοριστούν οι ρόλοι που θα έχει ο καθένας τους σε αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Εμείς πιστεύουμε ότι και οι τρεις είναι αξιόλογοι και ο καθένα μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δήμο, κάτω από την ομπρέλα μιας συμμαχίας και με διακριτούς ρόλους.

Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα, και ενώ ως μονάδες, κατά την άποψη μας πάντα, οι προαναφερόμενοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν και πολλά (η τελικά δύσκολα θα φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα), ενωμένοι μπορούν να κάνουν πολλά.

Και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να τα βρουν αυτοί τρεις για το καλό των Καμένων Βούρλων.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πρωι ακομα... Μολις ξυπνησα και πρεπει να φυγω για δουλειες!!! Αλλα οταν γυρισω θα φας σχολιο που θα ειναι ολο δικο σου!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ??????????ΠΟΙΟΣ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ,ΞΥΔΙΑΣ,ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ?????ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ???ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ????ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ????ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!!!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ......

Ανώνυμος είπε...

Τι προτέινεις εσύ ανώνυμε 9,56 ; Κεφάλα ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ..ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΑΡΩΧΕΙΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ(ΞΥΔΙΑΣ)ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ.....ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ......ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΥΖΟ,ΒΟΥΡΒΟΥΛΑΚΗ Κ ΓΕΛΑΩ.........ΒΡΕΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ......ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Εδω ειμαι...
Για το οτι εχεις ξεκινησει ρε μπλογκερ προπαγανδα 2 χρονια πριν τις εκλογες... δεν θα πω τιποτα!
Για τους 3 που αναφερεις στην αναρτηση δεν θα πω παλι τιποτα γιατι τους εκτιμαω και τους 3 σαν ανθρωπους και αν θελουν να κατεβουν στις εκλογες ας το κανουν!

"μπας και τελικά πάει τον δήμο μας μπροστά κάποιος και κάνει έργα για να ξαναρχίσουν τα Καμένα Βούρλα να βρίσκουν την χαμένη αίγλη του καλού παλιού καιρού.."

Για ποια εργα μιλας???? Τα μονα που μπορω να θεωρησω σαν εργα στο δημο μας ειναι η αναπλαση της παραλιας και το κλειστο γυμναστηριο! Τιποτα αλλο! Τιποτα!

Μηπως εχεις μπεδεψει την αιγλη στην οποια αναφερεσαι με την χειμερια ναρκη??? Γιατι μονο ετσι μπορω να χαρακτηρισω ολες τις προηγουμενες διοικησεις που μονο ενεργες δεν ηταν! Ουτε και προσφεραν κατι καλο στον τοπο! Αν δουμε τα πραγματα αναποδα... συμφωνω... φτασαμε να ειμαστε 1οι απο το ΤΕΛΟΣ!

Το οτι απο την προηγουμενη διοικηση δεν παραδοθηκε ουτε μια μελετη δεν σου λεει κατι αυτο! Θα μου πεις και ο Μακης που εχει κανει 10, εχει κανει κανενα εργο??? Θα σου πω περιμενε!
Καιρος γαρ εγγυς!

ΕΓΩ

kamena voyrla blogger είπε...

Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λέξεις.

Για έργα μιλάω και εγώ, τα οποία δεν βλέπω ούτε από τις προηγούμενες αλλά ούτε και από την νυν διοίκηση.

Λέω λοιπόν να γίνει κάποιος Δήμαρχος, νέος και με όρεξη για δουλειά να πάει μπροστά τον τόπο, να κάνει έργα, και να φτάσουμε στην αίγλη του παλιού καλού καιρού με επισκέπτες μέχρι και βασιλιάδες.

Δεν λέω ντε και καλά ότι θα πρέπει να είναι ένας από τους τρεις, αλλά στην πιάτσα αυτά τα ονόματα παίζουν, και συγκεκριμένα η φράση βρείτε τα … Συζητιέται.

Αυτό γράφω τι συζητιέται ……

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ BLOGGER ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Κ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ Ο ΞΥΔΙΑΣ-ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ????ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ????ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ???ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟ,ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....ΑΡΕ ΚΑΜΕΝΑ ΟΣΟ ΠΑΜΕ Κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΜΕ.Κ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ........

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να ηταν ολα τοσο απλα!!! Μακαρι να ειχαμε ενα τσουβαλι λεφτα και να γινοντουσαν εργα... Δεν πιστευω ομως οτι ο νυν Δημαρχος δεν θελει να κανει εργα! Μην ξεχνας οτι ειμαστε και σε πολυ δυσκολους καιρους (οικονομικα)! Εχουν κλεισει ολες οι βρυσες που γεμιζαν απο κουβαδακια μεχρι βυτια ολοκληρα τους Δημους με λεφτα... Αλλα απο οτι φαινεται εμεις δεν πηραμε ουτε μια χουφτα! Γιατι???
Ελπιζω να ανοιξει επιτελους αυτο το ΕΣΠΑ, μιας και απο οτι γνωριζω εχουν εγκριθει καποιες μελετες μας, μπας και ξεκινεισει κανα εργο στα Καμενα Βουρλα γιατι ειμαστε ηδη πολυ πισω!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε 5-6 πλανόδιοι πωλητές έστησαν την πραμάτεια τους να βγάλουν μεροκάματο για το πανηγύρι στο Καινούργιο και έστειλες εισπράκτορα να πληρώσουν τέλη; Του χρόνου δεν θα έρθει ΚΑΝΕΝΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ,ΞΥΔΙΑΣ,ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ?????ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ???ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ????ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ???? Έγραψε ο 9.56….
Δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλε τέτοια εποχή ο Blogger αυτό το θέμα, είναι λίγο άκαιρο, αλλά αμέσως το «περιβάλλον» θορυβήθηκε!!!
Δεν ξέρεις 9.56 που είσαι και από μεγάλο σόι της πόλης μας ποιοι είναι αυτοί? Που μένουν? Τι σόι (ηθικής εννοείς) είναι?
Δεν σου αρέσει κάποιος που έχει κάποια πτυχία, είναι από μια πολύ καλή οικογένεια, είναι ντόπιος, είναι νέος, έχει δείξει δείγματα σαν άτομο, οικογενειάρχης, επαγγελματίας αλλά και σαν ενεργός δημότης(ίσως φωτογραφίζω κάποιον και δεν είναι κακό, αλλά τα πιο πάνω ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και για τα τρία παιδιά).
Αυτός που υποστηρίζεις τι έχει από όλα αυτά, και μιλάς τόσο υποτιμιτικά για τους άλλους? Και είσαι και ντόπιος…
Πάντως καλό είναι να τρέμετε μερικοί μερικοί. Όχι όπως ξέρατε, αλλά όπως θα μάθετε από δω και πέρα!.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, από το σημερινό που έχουμε, και το Βουρβουλάκη που ειρωνεύτηκε ο “ντόπιος” τον προτιμάω 1000 φορές. Και ξέρετε γιατί? Γιατί είναι τουλάχιστον σωστός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, όχι ΓΙΑΛΑΤΖΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τον Πολύζο γιατί είναι καλός οικογενειάρχης που έχει ένα καλό παρελθόν σαν άνθρωπος στην πόλη, και δε θα ανοίξει πόλεμο με τους μισούς δημότες άμα βγει…

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Bloger και τα τρία ονόματα που αναφέρεις έχουν εμπλοκή με την υπάρχουσα Δημοτική αρχή κατά τον Α ή Β τρόπο τώρα ή στο παρελθόν. Και αυτό που συζητείται στα καφενεία είναι γιατί αυτά τα άτομα δεν μπορεί να είναι υποψήφια για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας και αναφέρω συγκεκριμένα τι λέγεται . Ο κ. Μακρυνίτσας στήριξε την εκλογή του κ. Αντωνίου μέσω του πεθερού του, ο δε πεθερός έγινε για δεύτερη χρονιά Αντιδήμαρχος παρ` ότι γνώριζε ότι ο γαμπρός ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα δημοτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο πεθερός να εισπράξει από το Δήμο 2000 ευρώ χ 24 μήνες = 48000 ευρώ από το Δήμο παρ` όλα τα αντίθετα που έλεγε πριν τις εκλογές αυτός και ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου ότι δεν θα παίρνουν τα χρήματα αλλά θα τα δίνουν για κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου. Ο κ. Μακρυνίτσας όταν δεν μπορεί να πείσει τον ίδιο τον πεθερό του( δηλαδή την ίδια την οικογένειά του) να αποστασιοποιηθεί από της ενέργειες και τις πράξεις του κ. Αντωνίου αλλά αντίθετα συνεχίζει να τον στηρίζει ενεργά με νύχια και με δόντια , πως θέλει να πεισθούν οι άλλοι δημότες των Καμένων Βούρλων για να τον στηρίξουν. Κάνει βέβαια μια ψεύτο αντιπολίτευση μέσω της τοπικής εφημερίδας για να προβάλει τον εαυτό του έναντι των άλλων αλλά αυτό δεν γίνεται πιστευτό. Το θέμα είναι γιατί ο κ. Φαλάρας στηρίζει τον κ. Αντωνίου αφού γνωρίζει ότι ο γαμπρός του ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα δημοτικά. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι . Συζητείται ευρέως ότι ο κ. Αντωνίου έχει κάνει συμφωνία με τον κ. Φαλάρα κάτω απ` το τραπέζι είτε για το γαμπρό του είτε για άλλα προσωπικά συμφέροντα που τον αφορούν. Όταν τα βρει ο κ. Φαλάρας με το γαμπρό του ας μας πούνε και σε εμάς τους απλούς δημότες τι συμφωνίες έχουν κάνει κάτω απ` το τραπέζι. Ο κ. Ξυδιάς ήταν Αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή επί κ. Κεφάλα. Σε ένα απ` τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ο κ. Αντωνίου τον κατηγόρησε φωτογραφίζοντάς τον ότι έχει καταχραστεί χρήματα του Δήμου ύψους 80.000 ευρώ και ότι έχει και άλλα ράμματα για τη γούνα του. Ο κ. Ξυδιάς δεν αντέδρασε και δεν είπε τίποτα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και απ` ότι ακούω ούτε μέχρι σήμερα έχει κάνει καμιά ενέργεια για να προστατέψει την υπόληψή του , αν κακόβουλα του το είχε κάνει αυτό ο κ. Αντωνίου. Αντίθετα σχολιάστηκε αρνητικά απ` τους Καινουριώτες όταν τον είδαν μετά απ` λίγες μέρες που έγινε αυτό στο Δημοτικό συμβούλιο να πίνει καφέ με τον κ. Αντωνίου στον Αρίωνα στο Καινούργιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει πάρει κάποια σοβαρή θέση για τα σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Δεν έχει λάβει υπ` όψιν ακόμη ότι είναι από το Καινούργιο και πολύ δύσκολα οι περισσότεροι Καμενοβουρλιώτες θα τον στήριζαν για Δήμαρχο. Ο κ. Κοντοπάνος έχει παρουσιάσει μια δραστηριότητα και έχει πάρει θέση σχετικά καλή σε διάφορα μικρά θέματα που έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο . Τοποθετείται σχετικά καλύτερα από τον κ. Ξυδιά στα Δημοτικά Συμβούλια. Κατηγορείται όμως και αυτός για την προηγούμενη συνεργασία του με τον κ. Αντωνίου επί Δημαρχίας κ. Τσιτίνη που έπαιρνε τα έργα ο κ. Αντωνίου ως υπεργολάβος και με την σύμφωνη γνώμη του κ. Κοντοπάνου(που ξέρουμε ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον). Δεν είναι γνώστης των μεγάλων προβλημάτων που έχουν τα Καμένα Βούρλα και πολύ δύσκολα θα τον ψήφιζαν οι Καμενοβουρλιώτες για Δήμαρχο. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων θέλει Δήμαρχο που να είναι ξεκάθαρος και να μην εμπλέκεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Ένας μη Ενδιαφερόμενος για Υποψήφιος

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ λες να φέρουμε κάποιον από το σπίτι του, που δεν έχει δώσει δείγματα γραφής στο πως κινείται στον Δήμο. Και αν μας βγει σατράπης, ανακριβείς, δολοπλόκος και δεν ξέρω τι άλλο θα περιμένουμε άλλα 4 χρόνια να τον αλλάξουμε.
Όχι κύριοι, ο καλύτερος οικογενειάρχης να είσαι, αν πάρεις την εξουσία στα χέρια σου και πρέπει να ασχοληθείς επί παντός επιστητού κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσεις, εκτός και αν σε έχουμε τσεκάρει μια τετραετία.

Τώρα για τους τρεις που λες το ποιόν τους απαντώ.
Άλλο ο Μακρυνίτσας άλλο ο πεθερός του, μην τα μπερδεύεις.
Ο Γκόλφης αν έχει κάνει κάτι θα αποδειχθεί σύντομα
Ο Κοντοπάνος δεν ήταν ποτέ δήμαρχος για να του χρεώσουμε κάτι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απορώ με το εξείς: βλέπω τόσα νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τον τοπο και ο καθένας θέλει να γίνει ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;έλεος με τέτοια νοοτροπία θα πάνε μπρωστά τον τόπο; Εάν θέλουν να κάνουν κάτι καλό θα πρέπει να γίνουν ΟΛΟΙ μαζί μία γροθιά για το συμφέρον του τόπου, κάτι που βλέπω χλωμό γιατί υπάρχει το εγώ του καθενός...
Κρίμα και να γίνει ένας συνδυασμός θα φαγωθούν μεταξύ τους... τα γνωστά από το παρελθόν .. καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να έχει κανείς φιλοδοξίες, 16 μήνες πριν από τις εκλογές?
Αρκεί να καταλάβει την κατάλληλη στιγμή άμα μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλους ή όχι. Και η κοινωνία θα του δείξει άμα μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλους ή άμα είναι διαπλεκόμενος ή όχι. Μη φοβάστε, ο κόσμος πια δεν είναι χαζός να ακολουθήσει ή να στελεχώσει ένα συνδυασμό που θα πάει για φούντο.