25 Ιουνίου 2009

Τόνια Αντωνίου για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-6-2009

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης, οι ανεύθυνοι χειρισμοί και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής χαρακτηρίζουν σήμερα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αντωνίου στη δήλωσή της αναφέρει:

«Ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών χτυπάει σήμερα την πόρτα σε χιλιάδες οικογένειες, η χώρα μας δεν έχει ούτε εθνική στρατηγική ούτε σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης, οι παραλείψεις και οι ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση όλων των φορέων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Ο σημαντικός θεσμός των Κέντρων Πρόληψης αργά και σταθερά διαλύεται με το προσωπικό τους να παραμένει απλήρωτο επί μήνες, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ενώ ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ υποχρηματοδοτούνται και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους, παρά τις ακούραστες προσπάθειες του προσωπικού τους. Οι λίστες αναμονής στα προγράμματα υποκαταστάτων έχουν μετατραπεί σε «λίστες θανάτου», δεδομένου ότι περιμένουν για μία θέση θεραπείας πάνω από 5.000 χρήστες για περισσότερο από 5 χρόνια. Το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής παραμένει ακόμα στα «συρτάρια» του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή είναι αναγκαίο να αλλάξει με συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά της Πολιτείας και όχι με ευχολόγια, εξαγγελίες και διαφημιστικές εκστρατείες ανύπαρκτου έργου που ετοιμάζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ως κυβέρνηση να εφαρμόσει:

1)Εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών που στηρίζεται στη συνεχή εκπαίδευση, αξιολόγηση και διαφάνεια των παρεχομένων υπηρεσιών.
2)Συνολική κάλυψη της χώρας με Κέντρα Πρόληψης, με θεσμική κατοχύρωση και συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων σ' αυτά.
3)Ενίσχυση της λειτουργίας των οργανισμών απεξάρτησης, ώστε να δοθεί τέλος στις λίστες ντροπής. Κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία, την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη.
4)Εναλλακτικά της φυλάκισης προγράμματα και ειδική αντιμετώπιση χρηστών με μικρο-παραβατικότητα.
5)Δημόσια κάλυψη της παροχής υπηρεσιών, για να μην υπάρχει εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους»


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: