16 Ιουνίου 2009

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Καλλιώρα για τις αποζημιώσεις της παράκαμψης ΠΑΘΕ στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Καλλιώρα για τις αποζημιώσεις της παράκαμψης ΠΑΘΕ στα Καμένα Βούρλα

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, για το θέμα των αποζημιώσεων των δικαιούχων για τις απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη της ΠΑΘΕ στα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, προς το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα Καμένα Βούρλα, ο κ. Καλλιώρας επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ,
Απαντώντας σε σχετική Αναφορά μου (αριθ. πρωτ. 330/06-10-08) για το εν λόγω θέμα, μας είχατε ενημερώσει για τα εξής:
«1. Οι ιδιοκτησίες των αναφερόμενων δικαιούχων έχουν απαλλοτριωθεί με την ΚΥΑ 1051531/4822/0010/26-6-2003 των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την κατασκευή του Οδικού Άξονα ΠΑΘΕ και ειδικότερα για την Παράκαμψη Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας.
2. Η παραπάνω απαλλοτρίωση έχει συντελεσθεί στις 17-9-2005 με την καταβολή των αποζημιώσεων συνολικού ποσού δεκαοκτώ εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ΕΥΡΩ (18.500.000 €), που καθορίσθηκαν με την απόφαση 159/05 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας.
3. Στη συνέχεια, κατατέθηκε αίτηση οριστικού προσδιορισμού και από τις δύο πλευρές (Δημόσιο και Δικαιούχους) στο Εφετείο Λαμίας, το οποίο εξέδωσε την απόφαση 138/2008, πλην όμως αυτή δεν έχει μέχρι σήμερα καθαρογραφεί, θεωρηθεί και διαβιβασθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
4. Κατά συνέπεια, το Δημόσιο δεν μπορεί να προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια πριν από τη λήψη της θεωρημένης απόφασης και συγκεκριμένα στη σύνταξη λογιστικών πινάκων κατά ιδιοκτησία και αίτημα για ανεύρεση του ποσού από το Υπουργείο Οικονομίας. Είναι προφανές ότι η δαπάνη αυτή δεν μπορούσε να τύχει προγραμματισμού, διότι δεν είναι γνωστή η διαφορά αποζημίωσης μεταξύ Πρωτοδικείου και Εφετείου».
Μετά τα ανωτέρω και επειδή, πρώτον, σε απάντηση δική σας σε άλλη μου Αναφορά (αριθ. πρωτ. 537/30-04-09) μας είχατε ενημερώσει για την προώθηση του παρομοίου αιτήματος του Αγίου Κωνσταντίνου για ένταξη του σχετικού κονδυλίου στο ΠΔΕ,
Επειδή, δεύτερον, όπως έγινε προφορικώς γνωστό από δικηγόρο του δημοσίου, ότι η αντίστοιχη περίπτωση παράκαμψης του Αγίου Κωνσταντίνου, για το ίδιο θέμα, αποζημιώνεται το επόμενο διάστημα,

Σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για το τι απαντάμε στους πολίτες των Καμένων Βούρλων, για το εν λόγω θέμα».

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: