23 Ιουνίου 2009

Εκπληκτική ήταν η βραδιά χορευτικής παράδοσης που έγινε στο Καινούργιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 9 η ώρα το βράδυ στο Καινούργιο, στον προαύλιο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Καινουρίου, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς αναβιώνοντας παραδόσεις του τόπου μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά καταρχήν αλλά και σε όλους τους συντελεστές και διοργανωτές αυτής της πολύ όμορφης βραδιάς. Μπράβο και στην εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη αλλά και το τελικό πολύ καλό αποτέλεσμα, κυρία Σπυριδούλα.

Απολαύστε μικρής διάρκειας βίντεο, όπου προλογίζει ένας από τους κύριους διοργανωτές ο παπα Ιωάννης, καθώς και μερικούς από τους χορούς.



Μοναδική παραφωνία σε αυτή την, κατά τα άλλα, πολύ όμορφη εκδήλωση ήταν το λογύδριο του δημάρχου μας που σφετερίστηκε την παρουσία του πολύ κόσμου και προσπάθησε να αυτοπροβληθεί αλλά και να εξαπολύσει τα βέλη του, ως συνήθως, προς άπαντες διαφωνούντες , με τον γνωστό δικό του τρόπο
Εμ δήμαρχε δεν κάνουμε πολιτική ούτε παραπολιτική αλλά ούτε αυτοπροβαλλόμαστε σε παραδοσιακή εκδήλωση που την πλαισιώνουν χορεύοντας τα πιτσιρίκια των δημοτών.
Στην διάθεση σας λοιπόν και η ομιλία του δημάρχου μας, έτσι για του λόγου το αληθές (χωρίς περικοπές, συρραφές κλπ).

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που βάλατε το σχετικό μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα από την προσλαλιά του δημάρχου, το περιεχόμενο της οποίας με βρίσκει σύμφωνο! Ο δήμαρχος είπε αλήθειες!!! Ότι η συγκεκριμένη πολιτιστική προσπάθεια στηρίζεται οικονομικά από τον ίδιο, διότι ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν επιτρέπει την επιχορήγηση σε συλλόγους από το πολιτιστικό τέλος του Δήμου (είναι αλήθεια). Δεύτερον ευχήθηκε αυτή η έβδομη φετινή προσπάθεια να τα κατοστήσει (όπως θα ευχόταν κάθε άνθρωπος που βλέπει με καλό μάτι τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις τιμής στην ελληνική παράδοση). Και τρίτον, πολύ καλά έκανε και αναφέρθηκε σε κακοήθεις και μίζερους που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες (το Καινούργιο δεν εξαιρείται, οι οποίοι προσπαθούν με ψέματα και συκοφαντίες να πλήξουν την δημοτική αρχή, παραπληροφορώντας, διαστρεβλώνοντας, κάνοντας πάντα αρνητική κριτική. Δηλαδή έπρεπε ο δήμαρχος να αφήσει τους ελάχιστους κακόπιστους να δημιουργούν κλίμα και να σπέρνουν διχόνοιες και μιζέριες? Εγώ πάντως, αγαπητέ φίλε blogger, θα έβαζα στη σχετική ανάρτηση ένα τίτλο "Δήμαρχε, να αγιάσει το στόμα σου..."

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ