11 Ιουνίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΔHMOY ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ …δεν περιμέναμε το τυπικό, γιατί ξέραμε το ουσιαστικό.
Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των ειδικών επιστημόνων όσον αφορά τις μετρήσεις στη θαλάσσια περιοχή του Μαλιακού κόλπου, την 19η του μηνός Μαΐου στη Ν.Α Φθιώτιδας, δικαιωθήκαμε πανηγυρικά.
Από την αρχή της εμφάνισης του φαινομένου της ρύπανσης, γίναμε δέκτες κάθε είδους αμφισβήτησης της καθαρότητας της θαλάσσιας περιοχής μας.

Ποιοι; Εμείς που είμαστε ο μόνος παραθαλάσσιος δήμος που έχει βιολογικό καθαρισμό.
Εμείς που αναβαθμίζουμε συνεχώς την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, εμείς που κατά γενική διαπίστωση και ομολογία των ειδικών, έχουμε μαζί με την πόλη του Αγρινίου τους καλύτερους σε λειτουργία βιολογικούς στην Ελλάδα. Εμείς, που στην περιοχή μας δεν λειτουργεί καμία ρυπογόνα επιχείρηση. Εμείς, που αγαπάμε την θάλασσα γιατί ζούμε από αυτή.

Και ποιοι είναι οι κατήγοροι; Κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται δημοσιογράφοι, κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται ειδικοί, κάποιοι που θέλουν να αμφισβητούν υπουργικές και επιστημονικές αποφάσεις, ειδικά όταν πλησιάζουν οι επόμενες εκλογές.

Αλήθεια, αυτοί οι <<ειδικοί>> τόσα χρόνια που γίνονταν κατά συρροή περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του Μαλιακού που ήταν;

Πού ήταν αυτοί οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όταν τα απόβλητα της βιομηχανικής περιοχής Λαμίας χύνονταν στο Μαλιακό; Πού ήταν αυτοί οι πολίτες όταν γίνονταν ρυπογόνες ιχθυοτροφικές μονάδες στο Μαλιακό; Πού ήταν αυτοί οι πολίτες όταν άλλαζε χρώμα το νερό του Σπερχειού απ’ τη ρύπανση; Που ήταν αυτοί οι πολίτες όταν καταστρέφονταν από τα εργοτάξια οι καλαμιώνες του Σπερχειού, το καλύτερο φυσικό φίλτρο κατά της μόλυνσης; Τι διαμαρτυρίες έκαναν αλήθεια για βιολογικούς καθαρισμούς όλων των δήμων όχι μόνο του Μαλιακού αλλά και Β. Ευβοϊκού που δεν έχουν ούτε έναν.

Ο Μαλιακός αλήθεια μολύνεται απ’ αυτόν που διαθέτει έναν απ’ τους καλύτερους βιολογικούς ή απ’ αυτούς που δεν διαθέτουν καθόλου;

Ποιος άλλος δήμαρχος ΤΟΛΜΗΣΕ να καλέσει όλα τα Μ.Μ.Ε και να δείξει την λειτουργία του βιολογικού του και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ δημοσιογράφων;

Για ΟΛΑ ΑΥΤΑ και όχι μόνο, είμαστε περήφανοι, σίγουροι και ευτυχείς για την θάλασσά μας.

Τα Καμένα Βούρλα, κρατάνε ψηλά την σημαία της καθαριότητας της περιοχής και της καθαρότητας της θάλασσας και δικαιώθηκαν πανηγυρικά γι’ αυτό.

Τα Καμένα Βούρλα ήταν είναι και θα είναι πόλος έλξης και σταθμός προορισμού για όσους θέλουν να χαρούν υπέροχα μπάνια και να απολαύσουν φρέσκα και υγιεινά ψάρια.

Σ’ όλους αυτούς που προτάσσουν τα ατομικά τους υπαρξιακά προβλήματα, πάνω απ’ την αλήθεια τους αγνοούμε. Γραφικοί και κακεντρεχείς δεν λείπουν ποτέ από κάθε κοινωνία… Το μένος εναντίον της γραφικής πόλης των Καμένων Βούρλων ας το διοχετεύσουν σε ενέργεια κατά της πραγματικής ρύπανσης του περιβάλλοντος… η οποία δεν μας αγγίζει.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το ψηφισμα, αλλα στο τελος γινεται αρκετα επιθετικο!
Να δω ομως πως θα ερθει ο κοσμος φετος να κανει μπανιο, καθως απο οτι μαθαινω πολυ ειναι οι διστακτικοι και αυτοι που ρωτουν αν πρεπει να κανουν μπανιο στις ακτες μας!
Προσωπικα... απο το να σκασω, θα ριξω μια βουτια... και οτι θελει ας προκυψει!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Για την «επιθετικότητα» του κειμένου δήλωσε από ότι έμαθα ο Πρόεδρος Τάκης ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη (όπως η Ντόρα ένα πράμα).
Μου φαίνεται ότι σε ένα χρόνο, στις δημοτικές εκλογές, ο κόσμος θα του δώσει ότι του αξίζει και του προέδρου. Θα τη πάρει την πολιτική ευθύνη και θα είναι ασήκωτη, αν βέβαια κατέβει μ’ αυτόν που έβριζε στα καφενεία.
Καινουργιώτης με μνήμη καμήλας