12 Ιουνίου 2009

Ο Καλλιώρας Αντιπρόεδρος του ΟΣΕΠ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Ο Καλλιώρας Αντιπρόεδρος του ΟΣΕΠ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, για οικονομικά θέματα. Αυτό αποτελεί επιτυχία της χώρας μας και ειδική τιμή για το Νομό Φθιώτιδας στο εξωτερικό και ειδικά στο γεωγραφικό χώρο της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιώρας είναι ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΣΕΠ, που αριθμεί 6 βουλευτές σε σύνολο 72, των 12 χωρών-μελών του Οργανισμού (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία).

Δύο τεράστια έργα του ΟΣΕΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι για παράδειγμα: 1) Ο Οδικός Δακτύλιος Μαύρης Θάλασσας, ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 7.100 χλμ., που θα εκτείνεται από τη Θεσπρωτία (Εγνατία Οδό) μέχρι το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) και 2) Η σύνδεση των λιμανιών της Μεσογείου με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Αξίζει να τονιστεί η ιδιαίτερη συνεισφορά του Έλληνα Βουλευτή στην προώθηση των ζητημάτων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, με την πρόταση-εισήγησή του, πριν ένα χρόνο, για τη θεσμική συνεργασία μεταξύ του ΟΣΕΠ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εν λόγω πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και έχει ήδη δρομολογηθεί. Μάλιστα ο κ. Καλλιώρας για την πρότασή του αυτή βραβεύθηκε από τις 12 χώρες του Οργανισμού: «Για τις καρποφόρες δραστηριότητες και τη σημαντική προσωπική συνεισφορά στην προώθηση της Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου».

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ Ο ΗΛΙΑΣ.