19 Ιουνίου 2009

ΠΑΘΕ: πληρώνεται ο Άγιος Κωνσταντίνος, περιμένουν τα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 19 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων παράκαμψης ΠΑΘΕ: πληρώνεται ο Άγιος Κωνσταντίνος, περιμένουν τα Καμένα Βούρλα

Μετά τις νεότερες διπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και όχι μόνο, που έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων από την παράκαμψη της ΠΑΘΕ στον Άγιο Κωνσταντίνο θα λάβουν σχετικώς άμεσα τις αποζημιώσεις: πρώτον, σύμφωνα με προφορική διαβεβαίωση από πλευράς των δικηγόρων του Δημοσίου, αλλά και, δεύτερον, μετά τη σχετική γραπτή απάντηση του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στον κ. Καλλιώρα, στις 8-5-2009 (αρ. πρωτ. 537), όπου επί λέξει αναφέρεται ότι: «… Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν σε απαλλοτριώσεις δικαιούχων ιδιοκτητών για την παράκαμψη της ΠΑΘΕ Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προωθήσει αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του σχετικού κονδυλίου».

Πέραν τώρα της θετικής εξέλιξης για τον Άγιο Κωνσταντίνο, σε ό,τι αφορά, αντιστοίχως, τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στα Καμένα Βούρλα, ο κ. Καλλιώρας, όπως είναι ήδη γνωστό και έχει ήδη δημοσιευθεί, έκανε νέα προφορική και κοινοβουλευτική παρέμβαση, για να μην υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις και να επιταχυνθεί η διαδικασία της καταβολής των χρημάτων (στους δικαιούχους των Καμένων Βούρλων), μετά, δε, και την οριστική διευθέτηση της διαφοράς ως προς το ύψος των αποζημιώσεων, που είχε προκύψει μεταξύ της απόφασης του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Λαμίας (οριστική απόφαση 138/2008 Εφετείου Λαμίας).


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα για τις απαλλοτριώσεις στα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο

Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών 1,7 δις για το σύνολο των εξόδων του που δεν αφορά βέβαια, μόνο τις απαλλοτριώσεις και επιπλέον, δεν αναγράφεται στον Κρατικό προϋπολογισμό. Από το παραπάνω ποσό θα διατεθεί το 40% , δηλ. περίπου 680 εκατομ. Και η απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών για το αν θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των απαλλοτριώσεων, ήταν `πολύ δύσκολο έως όχι`. Οι ψηφοθηρικές φήμες ας μην οδηγούν σε επανάπαυση τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα