22 Ιουνίου 2009

Σημαντική μείωση των πόρων για πυροπροστασία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-6-2009

Για σημαντική μείωση των πόρων της πολιτικής προστασίας (για πυροπροστασία και θεομηνίες) κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Νάκου σε σχετική ερώτησή της, με την οποία ζητούσε να κατατεθούν στη Βουλή στοιχεία σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων της πολιτικής προστασίας προς τους Δήμους της Φθιώτιδας.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αντωνίου στη δήλωσή της αναφέρει:
«Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για πολιτική προστασία είναι αυξημένες η κυβέρνηση μειώνει σημαντικά τους πόρους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκηθεί σοβαρή προληπτική πολιτική.
Σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Θ. Νάκου, στο Νομό Φθιώτιδας το 2008 δόθηκαν 887.600 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και 420.000 ευρώ για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες, ενώ το 2009 δόθηκαν 887.600 και 280.000 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή έχουμε μείωση πόρων.
Όσον αφορά τους Δήμους με μεγάλες δασικές εκτάσεις, καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες τους με ποσά των 20 έως 40 χιλιάδων ευρώ - τα οποία δίνονται το μήνα Μάϊο, όταν ήδη υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιών - και τα οποία δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις στοιχειώδεις ανάγκες πυροπροστασίας.
Όπως επίσης προκύπτει από τους πίνακες του Υπουργείου υπάρχουν δήμοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ το 2008 και το 2009 από το πρόγραμμα των θεομηνιών»


Δεν υπάρχουν σχόλια: