01 Ιουνίου 2009

Η Λαμία σκοτώνει τον Μαλιακό αλλά έχουμε δικαιολογία. Δεν έχουμε χρήματα...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έχουμε δυο κατηγορίες ρυπαντών του Μαλιακού κόλπου.

Η μια κατηγορία, η οποία ήταν ήδη γνωστή, ως "ο ρυπαίνων πληρώνει", δηλαδή, μπορεί να ρυπαίνουμε τον Μαλιακό, αλλά οι υπηρεσίες της Νομαρχίας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ μας ρίχνουν ένα πρόστιμο και όλα "πάνε καλά".

Εδώ και μερικές μέρες όμως αποκτήσαμε και μια νέα κατηγορία "ρυπαντών" του Μαλιακού. Αυτοί που κάνουν ότι μπορούν αλλά το κράτος δεν τους δίνει τα απαραίτητα χρήματα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, οπότε μπορεί να ρυπαίνουν αλλά έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους, αφού κατα τη γνώμη τους δεν μπορούν να κάνουν και κάτι παραπάνω.
Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και ο δήμος Λαμιέων, ο οποίος μας λεει ότι λειτουργεί μεν ο βιολογικός καθαρισμός αλλά δυστυχώς δεν επαρκεί, οπότε ρυπαίνουμε αλλά δεν το θέλουμε...

Και καλά εμάς, μας έχει λίγο πολύ γραμμένους και ο εισαγγελέας και ο δήμος και η νομαρχία αλλά όταν με στοιχεία που δημοσιεύσαμε, το "κρατικό ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε." αναφέρει στην έκθεσή του ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν το λαμβάνει κανένας υπόψη του, τότε υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ίδιου του κράτους.

Ο υπουργός κ. Χατζηγάκης, απαξιεί να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών αλλά μας λέει ότι απάντησαν ...οι αντ' αυτού επιστήμονες.
Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του παρουσία στη Λαμία, ούτε κουβέντα για τον Μαλιακό. Καλά αυτός δικαιολογείται, ας πούμε. Με τον Μαλιακό θ' ασχοληθεί όταν υπάρχουν οι εντεταλμένοι υπουργοί κι' υφυπουργοί;
Απάντησαν οι υπηρεσίες μας, είπε ο κ. Χατζηγάκης. Και τι μας είπαν, ότι ο Μαλιακός είναι περισσότερο καθαρός από άλλες θάλασσες. Και πως αποδεικνύεται αυτό; Με τα ωραία λόγια των επιστημόνων και του νομάρχη;
Ωραία, συμφωνούμε, ας δώσουν όμως στους πολίτες αυτά που δικαιούνται από το νόμο, όπως τα περιγράφει πολύ καλά ο κ. Γορανίτης, μέλος της κίνησης ΜΑΛΙΑΚΟΣ-SOS, εδώ.
Που είναι ο λαλίστατος κ. Μπαλόπουλος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. που ήρθε να στηρίξει τον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα και να μας επιβεβαιώσει ότι ο Μαλιακός είναι πεντακάθαρος κόλπος;

Δεν γνωρίζει ο κ. Μπαλόπουλος ότι η ίδια του η υπηρεσία (δείτε εδώ), άλλα αναφέρει σχετικά με το βιολογικό της Λαμίας, ο οποίος καταλήγει στη θάλασσα;Που είναι ο κ. περιφερειάρχης, να μας πει πόσο καθαρός είναι ο Μαλιακός; Αυτός δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν διαβάζει τίποτα;

Που είναι ο κ. νομάρχης Φθιώτιδας, τόσες μέρες που ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Λαμίας, έβγαινε στο STAR και ομολογούσε ότι ο βιολογικός υπολειτουργεί (δείτε εδώ).

Που είναι ο δήμαρχος Λαμιέων, να πάρει θέση, όταν οι υφιστάμενοί του ομολογούν δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα;Για το θέμα του Μαλιακού, έχει χυθεί πολύ μελάνι κι' έχουν γραφεί τόσα και τόσα. Και είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατό να μην συγκινείται κανένας εισαγγελικός λειτουργός.

Δηλαδή τι παραπάνω χρειάζεται κάποιος, όταν ο ίδιος ο δήμος έμμεσα ομολογεί (δείτε εδώ) ότι υπάρχει πρόβλημα και εμείς συμπληρώνουμε, κινδυνεύει ή όχι η δημόσια υγεία;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη; Ποιος θα δώσει εντολή για να γίνει η σχετική έρευνα;Οι διάφορες κινήσεις πολιτών;Το κράτος που είναι;Κι' αφού εμάς μας έχετε "γραμμένους", τις κινήσεις πολιτών, παρομοίως, τους πολίτες γενικά επίσης, διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που αναφέρει συγκεντρωτικά, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, όσα κατά καιρούς έχουμε αναρτήσει και φροντίστε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν:

τι άλλο πρέπει να γίνει για να διατάξετε έρευνα; Τα νεκρά ψάρια δεν τα είδαμε μόνο εμείς, τα είδε όλη η Ελλάδα, την έκθεση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. τη δημοσιεύσαμε αλλά την ξαναφέρνει στην επικαιρότητα η παραπάνω εφημερίδα, η ομολογία του διευθυντή της ΔΕΥΑ Λαμίας υπάρχει σε βίντεο (δείτε εδώ) και το ομολογεί και στην εφημερίδα.

Κάντε κάτι...
Και αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, κάντε μήνυση τουλάχιστον, σε μας, στην εφημερίδα, στις κινήσεις πολιτών και σε όλους όσους αναφέρονται σ' αυτό το θέμα. Τουλάχιστον θα μάθουμε ότι υπάρχει κράτος και λειτουργεί!Κάτι είναι κι' αυτό!!!

Lamia News

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/05/how-many-hinkeys-are-there-in-greece.html

χαίρομαι που η real news θυμήθηκε το θέμα! τους πιέζω από την Μεγάλη Εβδομάδα να γράψουν κάτι!

επιτέλους!!!

τελικά τους πρόλαβα όμως στην Athens News!!!