07 Ιουνίου 2009

Οι Έλληνες ψηφίζουν...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Άνοιξαν από τις 7 το πρωί οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 20.435 εκλογικά τμήματα, τα οποία θα κλείσουν στις 19.00, οπότε και θα ανακοινωθούν τα exit polls.

Όπως ανακοίνωσε το λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά σε όλη τη χώρα.
Νωρίς το πρωί παρουσιάστηκαν μικροπροβλήματα, ιδίως στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής, τα οποία όπως είπε, επιλύθηκαν άμεσα.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για τους Έλληνες εκτός Επικράτειας, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι από του 36.749 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, 25.744 προσήλθαν στα συνολικά 97 εκλογικά τμήματα, ποσοστό συμμετοχής 70,33%, το οποίο είναι περίπου κατά 4% μικρότερο από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μετά τις 21.00 και υπολογίζεται ότι μέχρι τις 23.00, θα έχει συγκεντρωθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 20%.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας.Στα ψηφοδέλτια δε χρειάζεται σταυρός, όμως, ψηφοδέλτιο που φέρει σταυρό, δεν θεωρείται άκυρο. Οι τελευταίες οδηγίες πριν την κάλπη

Οι ετεροδημότες, που έχουν εγγραφεί σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, δηλαδή στις βουλευτικές εκλογές του 2007.
Στις ευρωεκλογές ψηφίζουν, όχι μόνον οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι Έλληνες που κατοικούν ή βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς και οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για το που μπορούν οι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα παρέχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.ypes.gr/ ή τηλεφωνικά από τον αριθμό 1500 του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή απευθείας από τα κατά τόπους ΚΕΠ ή από τους κατά τόπους δήμους και κοινότητες.
Από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ θα λειτουργήσει, το ΚΕΠ στην πλατεία Συντάγματος και έως τις 14.00 το μεσημέρι, θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Πειραιά και Αμπελοκήπων.

Που ψηφίζουν οι πολιτικοί Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9:30 το πρωί στο 1o ολοήμερο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά.Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 41ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη, στις 11:30 το πρωί.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στις 11:00 το πρωί στο 56ο Λύκειο και 17ο και 155ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Πανόρμου.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα ψηφίσει στο 15ο Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη στις 11:30 το πρωί.Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θα ψηφίσει στις 10:00 π.μ. στο 8ο ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

e-tipos.com, City 99,5

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: