10 Ιουνίου 2009

Πολεοδομική παράβαση με τρίτο όροφο, καταγγέλουν οι "Ενεργοί Πολίτες Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

LamiaNews.Blogspot.com

Ενώ στη Λαμία το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τουλάχιστον, συνεδριάζει για να νομιμοποιήσει πολεοδομικές παραβάσεις, στα Καμένα Βούρλα, όπως μας πληροφορούν οι "Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων", με επιστολή τους, το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν συνεδριάζει αλλά "κλείνει και τα μάτια" σε πολεοδομικές παραβάσεις.Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων", αναφέρουν:

"Τι Κάνει ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου για τον τρίτο όροφο που υψώνεται παράνομα αυτή την ώρα επί της Γερασίμου Βασιλειάδη γιατί σιωπά;
Καλές είναι οι ποδηλατάδες και ο καθαρισμός της παραλίας που έγιναν από τους πολίτες των Καμένων Βούρλων αλλά μήπως θα πρέπει οι οικολόγοι , οι ενεργοί Δημότες και πολίτες των Καμένων Βούρλων να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή επί της Γερασίμου Βασιλειάδη δίπλα στο Πρόβα;

Πως υψώνεται τριώροφη οικοδομή από τους Ελληνοκύπριους (Βατοπαιδινούς) και τις Off shore εταιρείες τους Rassadel και Madeus;
Άλλαξε μήπως ο συντελεστής δόμησης στα Καμένα Βούρλα και δόθηκε άδεια για τρίτο όροφο;
Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου τι κάνει δεν βλέπει σαν κατασκευαστής που είναι, ότι υψώνεται τρίτος όροφος από τους Βατοπαιδινούς σε κεντρικό σημείο μέσα στα Καμένα Βούρλα.

Δεν έκανε βέβαια τίποτα όταν έκοψαν τον αιωνόβιο πλάτανο, τώρα τι κάνει γιατί τους αφήνει ανεξέλεγκτους, μήπως εμπλέκεται και ο ίδιος με τους Βατοπαιδινούς μιας και από ότι συζητείται στην περιοχή, ήταν ο προξενητής– μεσίτης των αγορών που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι στα Καμένα Βούρλα;

Γιατί σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου σαν να μην συμβαίνει τίποτα;Η αντιπολίτευση τι κάνει, δεν βλέπει και αυτή τίποτα; Γιατί δεν φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; "

Σχόλιο του LamiaNews : εμείς εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας, να γίνεται μια τόσο "καραμπινάτη" πολεοδομική παράβαση, στο κέντρο των Καμένων Βούρλων και η πολεοδομία να μην έχει επέμβει ακόμη!
-------------------------------------------------
Σχόλιο και πληροφορίες του Blog
Έγινε αναφορά στο χθεσινό (9/6) Δημοτικό συμβούλιο, έχει επιληφθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην υπόθεση και ελπίζουμε η υπόθεση να ακολουθήσει την νόμιμη οδό …

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, καλως σας βρηκα παλι! Εχω την αισθηση, απο την εικονα που βλεπω, γιατι απο κοντα θα το δουμε τον Αυγουστο, οτι στο κτηριο δεν υφισταται καποια παρανομια. Αυτο που βλεπω καθαρα ειναι ενα υπερυψωμενο ισογειο (ημιοροφος, που πιθανο να χρησιμοιηθει για παταρι σε καποιο καταστημα, βλεπω τον χτισμενο πρωτο οροφο και τον δευτερο οροφο που παει να χτιστει. Για ν πω την αληθεια, δεν γνωριζω αν απαγορυεται στα Καμενα Βουρλα να χτισεις 2οροφο κτηριο με ημιοροφο.
Αν γνωριζει καποιος τι ακριβως ισχυει, ας μας ενημερωσει!

ΕΓΩ

Υ.Γ. Δεν μου αρεσε το υφος του Συλλογου Ενεργων Πολιτων και κυριως ο χαρακτηρισμος "Βατοπαιδινούς"! Επειδη τυγχανει να γνωριζω πολλα πραγματα για το Βατοπαιδι, θα ηταν καλυτερο να εκδοσουν μια καινουργια ανακοινωση χωρις αυτο το χαρακτηρισμο. Καυστικος μπορεις να γινεις και χωρις χαρακτηρισμους!

Ανώνυμος είπε...

Ο αιωνόβιος πλάτανος πάντως φαίνεται μια χαρά στην φωτογραφία σας κύριοι "Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων". Όσον αφορά για τρίτο όροφο, από ότι έχω διαβάσει στο ΦΕΚ για τον Δήμο Καμ. Βούρλων, δεν τον απαγορεύει . Εσείς που βασίζεστε και λέτε «για τον τρίτο όροφο που υψώνεται παράνομα». Μου φαίνεται δύσκολο να έχει γίνει τέτοια πατάτα και να σηκώνουν όροφο αυθαίρετα. Πιστεύω οι απορίες μας να λυθούν σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που με τις ενέργειες των ενεργών πολιτών απετράπη ένα ακόμη πολεοδομικό έγκλημα, γιατί συνετέλεσε να αφερεθεί η άδεια για κατασκευή τρίτου ορόφου. Ο Δήμαρχος τι έκανε στη συγκεκριμ ένη περίπτωση όμως ? Έπρεπε οι πολίτες να κάνουν την καταγκελία ή ο Δήμαρχος να του είχε αφερέσει την άδεια ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Bloger οι ενεργοί πολίτες των Καμένων Βούρλων σε συνέχεια της καταγγελίας για τους Ελληνοκύπριους (Ρασαντέλ) που αποδείχτηκε από τα γεγονότα ότι ήταν απόλυτα σωστή, αφού τους αφερέθηκε η άδεια για τον τρίτο όροφο που πήγαν να στήσουν. Σου έστειλαν και άλλη καταγγελία που αφορούσε την παρανομία στα Καμένα Βούρλα την οποία βλέπουμε ότι δεν ανέβηκε ακόμη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γίνεται εσκεμμένα. Για αυτό πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια θα περιμένουμε ελπίζοντας ότι το Blog αυτό λειτουργεί για την σωστή ενημέρωση των Δημοτών των Καμένων Βούρλων και όχι για άλλα υπόγεια συμφέροντα.

Οι Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε ‘σείς "Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων" πότε τους αφαιρέθηκε η άδεια. Τώρα πέρασα από εκεί και τα συνεργεία δουλεύουν. Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε για την πατάτα που κάνατε. Ή αφαιρείς όλη την άδεια της οικοδομής ή όχι. Δεν υπάρχει αφαίρεση άδείας για τρίτο όροφο. Τι σκοπιμότητες εξυπηρετείτε "Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων"?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μην συγχύζεσαι και εγώ πέρασα πριν από λίγο και είδα τα συνεργεία να δουλεύουν στους δύο άλλους ορόφους που είναι νόμιμοι, αλλά όχι στον τρίτο που τον έχουν αφήσει στη μέση στο καλούπωμα. Να έχεις λίγη υπομονή για να δεις όταν θα αρχίσουν να ξεκαλουπώνουν σε λίγες μέρες τον τρίτο όροφο και τότε πιστεύω να πεισθείς. Γιατί δεν μπορεί να σηκώνουν οι κύριοι Ελληνοκύπριοι ουρανοξύστες και να κρύβουν τη θέα της Θάλασσας από της πίσω πολυκατοικίες που οι άνθρωποι τις είχαν αγοράσει με ορισμένες προδιαγραφές ώστε να βλέπουν τη Θάλασσα.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ φίλε που κατά πως φαίνεται εκπροσωπείς όπως λες τους «ενεργούς πολίτες»

Ποιος είσαι? Πού είναι το καταστατικός σας? Ποιο είναι το ΔΣ σας και από ποιούς απαρτίζεται?
Εμείς αναγνωρίζουμε ως σύλλογο μόνο τους «ενεργούς δημότες» που έχουμε στα χέρια μας το καταστατικό τους, γνωρίζουμε από ποιους απαρτίζονται και τι πρεσβεύουν.

Παραλάβαμε την προηγούμενη επιστολή που λες, την οποία δεν επιβεβαιώσαμε (δεν μας απαντήσατε στο email που σας αποστείλαμε) την κρίναμε αναξιόπιστη και δεν την ‘ανεβάσαμε’ .
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ που την ανέβασε, υποχρεώθηκε σε υπαναχώρηση και κατέβασμα της επιστολής σας (θυμάσαι εε?) .

Σε αναμονή του καταστατικού σας ως σύλλογος (αν υπάρχει) διαφορετικά εκλαμβάνω τις επιστολές και τις ενέργειες σας προβοκατόρικες.

Με τιμή o Blogger

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Blogger θέλει κότσια να γράφεις κάτι επώνυμα, και από ότι έχει φανεί στα Κ.Β., οι περισσότεροι ή δεν μιλάνε καθόλου, ή κινούνται στα σκοτάδια πότε από δω και πότε από κει. Οι εξαιρέσεις είναι τόσο λίγες που επιβεβεώνουν το κανόνα και με το παραπάνω.

kamena voyrla blogger είπε...

Δεν είναι απαραίτητο να γράφει κανείς επώνυμα.
Και οι ανώνυμες επιστολές, σχόλια και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Η υπογραφή όμως ‘Ενεργοί Πολίτες’ παραπέμπει σε σύλλογο ικανού αριθμού μελών που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτό που γράφεται.

Επειδή όμως εμείς δεν γνωρίζουμε (δεν μας έχει κοινοποιηθεί δηλαδή) κάποια τέτοια σύσταση συλλόγου με την ονομασία ‘Ενεργοί Πολίτες’ στα Καμένα Βούρλα, για αυτό το αντιμετωπίζουμε το θέμα με επιφυλακτικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ή Κυρία Bloger όποιος και αν είσαι δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο όμως που δεν θα περιμέναμε βέβαια πραγματικά απ` ένα Bloger να φτάσει να ζητάει μέχρι και πιστοποιητικά Κοινωνικών φρονημάτων από ένα άλλο φορέα πολιτών που έστειλε ένα email για να ανεβάσει ένα δημοσίευμα που είδη το Blog lamianews το ανέβασε στις 11-6-09 και αφορούσε καταφανέστατη Πολεοδομική Παράβαση του Δημάρχου κ. Αντωνίου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νόμος ή έγινε κάποιος νόμος με τον οποίο οι Bloger πλέον αντικαθιστούν το Ε.Σ.Ρ και κάνουν έλεγχο και ζητούν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης. Κύριε ή Κυρία Bloger σημασία για μας έχει σημασία και ουσία αν αυτά που γράφεις είναι αλήθεια και είναι για το συμφέρον όλων των Πολιτών και όχι μεμονωμένων συμφερόντων πολιτών (όπως στην περίπτωσή μας είναι η πολεοδομική παράβαση του Δημάρχου κ. Αντωνίου). Όσο για τα πιστοποιητικά και τα διαπιστευτήρια που μας ζητάς Κύριε ή Κυρία Bloger είναι ακριβώς τα ίδια με τα δικά σου. Άντε γιαααα !!!
Με τιμή
Οι Ενεργοί Πολίτες των Καμένων Βούρλων

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι συμπολιτες προσωπικα δεν με ενδιαφερει ποσο ενεργοι η οχι ειναι οι Ενεργοι Πολιτες αλλα το ποσο παθητικος ειναι ο Δημαρχος και γενικα ο Δημος των Καμενων Βουρλων. Παντως οφειλω να ομολογησω οτι κανει μια φιλοτιμη προσπαθεια για να καταντησει τα Καμενα ενα ψαροχωρι. ( Οχι οτι εχουνε κατι τα εν λογω χωρια αλλα πιστευω οτι τα Καμενα ξεκινησαν με αλλες προοπτικες)
Μου αρεσει που προφασιζονται την οικονομικη κριση για την τεραστια υφεση που παρουσιαζει ο τουρισμος. Μα ειναι δυνατον να μην αντιλαμβανονται οτι η σημερινη κατασταση θα επρεπε να ωφελησει και οχι να βλαψει τον τουρισμο. Ολα τα παραθαλασσια θερετρα τα οποια ειναι ευκολα προσβασιμα ,σχετικα χαμηλου κοστους εναντι των νησιων εχουνε ανοδο!! Λουτρακι , Αιδηψος , Χαλκιδα κλπ αποτελουν την εναλλακτικη λυση στις πολυεξοδες διακοπες αλλων προορισμων. Εχει γινει καποιο εργο αναπτυξης σε αυτον τον Δημο τα τελευταια χρονια? Μηπως μονο η ιδιωτικη πρωτοβουλια προσπαθει και μηπως θα επρεπε και οι ιδωτες να μειωσουν τις τιμες οι οποιες ειναι οι πιο ακριβες στην Φθιωτιδα και Στερεα (εκτος Αττικης) και δυσαναλογες με τις υπηρεσιες που προσφερουν? Παντως επιβάλλεται να γινει κατι επιτελους με την μουσικη και τα επιτρεπομενα ορια.
Μηπως ορθα λεμε για το συγκεκριμενο κτιριο αν υπαρχει παραβαση αλλα υπαρχει πολυκατοικια στα Καμενα που να μην εχει κλεισει την πυλωτη κανοντας διαμερισματα και αποθηκες?? Ποσες μονοκατοικιες εχουνε κανει με σοφιτα και δεν μιλαει κανεις? Ποιος δεν εχει δει τα καταστηματα να κλεινουν τα πεζοδρομια και πεζοδρομοι να γινονται δρομοι κλπ.? Γιατι δεν μιλαει κανεις για αυτα? Να σημειωσω κατι εδω ... δεν μπορω να καταλαβω οδηγους κυριως Αθηναιους που παρκαρουν καθετα βαζοντας την μιση μουρη του αυτοκινητου στο πεζοδρομιο!!!!!
Δεν το θεωρω αναγκαιο να κανω λογο για τα εργα που γινονται πανω απο το χανι του Καλλογηρου καλοκαιριατικα, τα σχολια δικα σας.
Και τελος εχω βαρεθει να ακουω για το λιμανι (ποιοι πληρωσαν , ποιοι πρεπει να βγουνε , να μπουνε κλπ κλπ.
Κυριοι μια για παντα ας το πουμε:

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ στο ΔΕΠΑΚΑΒ!!!

Δεν υπαρχει συμβαση για το λιμανι υπογεγραμμενη μεταξυ Δημου και Υπουργειου. Δεν υπαρχει τιμολογιο ελλημενισμου εκγεκριμενο απο το υπουργειο. Το λιμανι κυριοι δεν εχει παραδοθει στον Δημο (φορέας διαχείρισης ) συνεπως δεν μπορει αποφαση Δημοτικου Συμβουλιου για εισπραξη χρηματων να ισχυει για κατι που δεν ανηκει στον Δημο ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις Ενεργοί Πολίτες που σταματήσατε την κατασκευή του 3ου ορόφου, ποιον δουλεύετε;
Ήρθα από Αθήνα για Σ/Κ και έκανα αυτοψία. Μια χαρά πάει το πανοσήκωμα, άρα ή είναι νόμιμο και τσάμπα το παίζατε μάγκες,
Ή δεν είναι νόμιμο αλλα δεν κανατε τίποτα, οπότε πάλι τσάμπα το παίζατε μάγκες.