04 Ιουνίου 2009

Η Τόνια Αντωνίου στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-6-2009

Μιλώντας χθες βράδυ στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία η βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Τόνια Αντωνίου τόνισε ότι οι Ευρωεκλογές είναι μια σοβαρή ευκαιρία για όλους τους Έλληνες να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δημοκρατική απόφαση για το αύριο, επισημαίνοντας ότι «δεν φτάνει μια ψήφος διαμαρτυρίας» προς την κυβέρνηση, αλλά «χρειάζεται μια ψήφος ελπίδας» που θα διαμορφώσει μια νέα προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.
Η κ. Αντωνίου μίλησε για πρωτοφανή κρίση που βιώνει η χώρα, η οποία «δεν είναι μόνο οικονομική κρίση, αλλά και κρίση κοινωνική, κρίση του κράτους, κρίση θεσμών και κρίση της πολιτικής και εκτίμησε ότι στις 7 Ιουνίου θα είναι πολύ ηχηρή η απάντηση των πολιτών προς την κυβέρνηση που καταρρέει κάτω από το βάρος της αποτυχίας και της διαφθοράς και έκλεισε τη Βουλή για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, άλλα άνοιξε τα αεροδρόμια και τα σύνορα για να φύγουν αυτοί που δεν θέλει να μιλήσουν.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει το μέλλον των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών τα επόμενα χρόνια και το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθάρισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη του κ. Μπαρόζο δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Την Ευρώπη της κρίσης, της ανασφάλειας, της κοινωνικής αδικίας εμείς δεν τη θέλουμε», ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αυριανή κυβέρνηση θα δώσει μια σειρά από μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκαναν στο παρελθόν με επιτυχία οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, που θα στοχεύουν στην Αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που είναι απαραίτητη σε συνθήκες κρίσης για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, σε πολιτικές ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης και διασφάλισης των συντάξεων, στη συνέχιση των ενισχύσεων για τους αγρότες και μετά το 2013, στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας όχι με βάση το χαμηλό κόστος εργασίας, αλλά με βάση την έρευνα, την τεχνολογία, την ποιότητα και το ανθρώπινο δυναμικό, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και τέλος στην κατάργηση των offshore εταιρειών, ώστε να απαλλαγεί και η χώρα μας από τις offshore των Υπουργών.

Η κ. Αντωνίου τόνισε με έμφαση ότι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ θα είναι α) ένα κράτος ριζικά διαφορετικό, με νέους θεσμούς, με ισχυρή αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση στην υπηρεσία του πολίτη, β) ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην πράσινη οικονομία και γ) οι σιδερένιοι κανόνες διαφάνειας και καθαρότητας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα αλλαγή νοοτροπίας.
Μιλώντας για την παγκόσμια κρίση, η κ. Αντωνίου τη χαρακτήρισε συνέπεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και βαρβαρότητας που αφήνει τις αγορές να λειτουργούν ασύδοτα, χωρίς αρχές, χωρίς κανόνες, χωρίς έλεγχο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και επιτρέπει στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ να αυθαιρετούν και να κερδίζουν εις βάρος των πολλών, των καταναλωτών, των παραγωγών και των μικρομεσαίων και τόνισε ότι οι υποστηριχτές αυτής της πολιτικής, όπως ο κ. Καραμανλής, δεν μπορούν να επικαλούνται την κρίση για να συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές.

Αναφερόμενη στις ομιλίες Καραμανλή και Παπανδρέου στη Λαμία επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για τα προβλήματα που απασχολούν το νομό, όπως π.χ. τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την κρίση του Μαλιακού, το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και το Πανεπιστήμιο, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα θέματα της Φθιώτιδας και, μεταξύ άλλων, ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και για την περιβαλλοντική προστασία και για τη στήριξη της ΛΑΡΚΟ και για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου.

Η κυρία Αντωνίου καυτηρίασε όχι μόνο τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που «προτιμούν να λειτουργούν σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και όχι ως εκπρόσωποι των συμφερόντων του νομού», ο οποίος αυτή τη στιγμή βιώνει τον αποκλεισμό, την αδικία, την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη, που εκτός των άλλων οφείλεται και στην απώλεια των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ και την καθυστέρηση έναρξης του ΕΣΠΑ, από το οποίο δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα ούτε ένα ευρώ για τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα.

Καταλήγοντας στην ομιλία της η βουλευτής κάλεσε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να κάνουν δική τους υπόθεση την αλλαγή και να μην πάει καμία ψήφος χαμένη σ’ αυτές τις εκλογές, ενώ προέβλεψε ότι η Φθιώτιδα θα στείλει το δικό της μήνυμα για την πολιτική ανατροπή το βράδυ της Κυριακής.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: