04 Ιουνίου 2009

Τοπικό συμβούλιο νέων Καμένων Βούρλων «Παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας!!!»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Περιβάλλον…
Τόσα πολλά έχουν γραφτεί, τόσα πολλά έχουν ειπωθεί, τόσα λίγα έχουν γίνει. Ήρθε ο καιρός όμως να βάλουμε και εμείς ένα χεράκι!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, μία μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Καμένων Βούρλων στην εκστρατεία καθαρισμού από σκουπίδια και ξερά χόρτα των ακτών, των πλατειών και όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας.

Ώρα συνάντησης: 10 το πρωί
Σημείο συνάντησης: Δημαρχείο Καμένων Βούρλων

Μαζέψτε τους φίλους σας, τους γνωστούς σας και φύγαμε…
για έναν Δήμο Καμένων Βούρλων, πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ!!!

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΤΟ.ΣΥ.Ν. Καμένων Βούρλων

-----------------------
Μπράβο σας παιδιά !!
-----------------------
Επιστροφή στην αρχική σελίδα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΓΛΥΨΑΤΕ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ,ΧΑΙΔΕΨΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΙΑΚΟ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΒΜΑΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΦΥΛΛΔΑ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΣΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ;ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΟΒΗΘΕΙ.ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΕΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ.ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ

kamena voyrla blogger είπε...

Απαντώ σε ένα προς ένα τα θέματα έτσι όπως τα θέτεις.

Για τους χαρακτηρισμούς σου δεν παίρνω θέση καταρχήν φίλε μου, μεγάλος είσαι άποψη έχεις μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.

Δεν γλείφουμε κανέναν, δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου όποιων πολιτευτών μας τα αποστέλλουν (όπως πχ της Τόνιας).

Χαίρομαι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλε κάποια απόφαση για τον Μαλιακό αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας για να την αναρτήσουμε (βλέπεις ο κύριος Μουρτζούνης δεν αναρτά τις αποφάσεις του ΔΣ στο Internet)

Οι εφημερίδες έχουν την άποψη τους και την γράφουν, εμείς τι να κάνουμε τώρα για αυτό? και δεν καταλαβαίνω την κατηγορία ακριβώς, κάποιες απόψεις μας απλά ταυτίζονται.

Στο ότι έφτασε Αγίου Πνεύματος και δεν έχει κόσμο το χωριό, τι να σου πως, ψάξε να βρεις τους υπαίτιους που προκάλεσαν το πρόβλημα, ξεκίνα καταρχήν με τον καθρέπτη σου και προχωρείς μετά και παρακάτω.

Συμφωνώ και εγώ να κινηθούμε όλοι μαζί δικαστικά προς αυτόν ή αυτούς που προκάλεσε το πρόβλημα στον Μαλιακό, θα μας βρεις συμμάχους σε αυτό.

Και τέλος έχεις καταλάβει λάθος.
Blogger, δεν είναι αυτός που νομίζεις, και φωτογραφίζεις. (τελεία και παύλα)

Ανώνυμος είπε...

Η' στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!! Άλλο είναι το θέμα της ανάρτησης και άλλο το σχόλιο!
Τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια... Μια συμβολική κίνηση για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι από τους δημότες! Χρειάζονται την βοήθεια μας! Και εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε απλά και μόνο με την παρουσία μας!
Εγώ θα είμαι αύριο το πρωί στο Δημαρχείο για να τους στηρίξω!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακάκος στα Καμ. Βούρλα θα κάνει τα χρυσόψαρα ….σκατόψαρα

Ιδιαίτερη έμπνευση είχε το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων. Πήρε λοιπόν απόφαση και το ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τα χρυσόψαρα σε σκατόψαρα. Αφού δεν μπορεί να πάρει άδεια για το βιολογικό καθαρισμό, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον αποδέκτη, αφού επιμένει να παρανομεί με την κάλυψη των αρμοδίων υπηρεσιών, του Νομάρχη και του Κυρμανίδη αποφάσισε να κάνει ενυδρείο μέσα στο οποίο θα ρίχνει λέει τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού για να αποδείξει ότι δουλεύει καλά.
Με τον τρόπο αυτό θα γίνουν τα χρυσόψαρα ….σκατόψαρα…Και κάτι ακόμη. Στις δηλώσεις του κάνει λόγο για κάποια αποτελέσματα από τα οποία προκύπτουν ότι τα νερά είναι καθαρά.
Ελπίζουμε να έχει αποτελέσματα από τα σημεία εκβολής του βιολογικού καθαρισμού. Ελπίζουμε να έχει αποτελέσματα από τα κρίσιμα σημεία. Ελπίζουμε την δειγματοληψία να την έχουν κάνει αρμόδιες υπηρεσίες και να μην πήρε μόνος του νεράκι από τη βρύση και το πήγε σε ιδιωτικό εργαστήριο για να πάρει αποτελέσματα. Τέτοιες ιστορίες της έχουμε δει πολλά χρόνια τώρα. Και από τον Μακάκο στην απελπισία του όλα πρέπει να τα περιμένεις.
Ελπίζουμε τελικά να έχουν πάρει τα δείγματα οι επόπτες υγείας που είναι οι υφιστάμενοι του Κυρμανίδη, που είναι νομικός –και όχι μόνο – σύμβουλος το Μακάκου και να έχουν εξεταστεί σε εργαστήριο δημόσιου φορέα. Αν έχει τέτοια δείγματα, αν έχει τέτοια αποτελέσματα καιρός είναι να τα δώσει στη δημοσιότητα. Τι θέλει και τα κρατά στο συρτάρι του.
Δημοσιεύθηκε στο Lamia News 4–6-2009

Ανώνυμος είπε...

Έμαθε κανείς τι έγινε με τις εκδηλώσεις της ποδηλατάδας την Παρασκευή και του Καθαρισμού της παραλίας το Σάββατο; Είχε συμμετοχή?

Ανώνυμος είπε...

Για την ποδηλατάδα δεν έμαθα κάτι αλλά ο καθαρισμός της παραλίας αποδείχτηκε φιάσκο. Δυο τρεις ήταν όλοι και όλοι. Δεν υπήρξε κινητοποίηση, ούτε έγινε κατανοητός ο σκοπός και ο λόγος της κίνησης αυτής.
Κάποιοι σκέφτηκαν ότι σιγά μην πάω εγώ να καθαρίσω την παραλία αφού είναι δουλειά του δημάρχου να την κρατά καθαρή και από μια πλευρά εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι έμαθα ότι αν και διοργανόθηκε από το Συμβούλιο Νέων και το Δήμο, δεν καταδέχτηκε να έρθει ούτε κανένας από το Δ.Σ. των Νέων ούτε ο Δήμαρχος ή κανένας σύμβουλος. Πήγαν και καθάρισαν μόνο ο Πρόεδρος των Νέων Ανάγνου, ο Μακρυνίτσας και μία κοπέλα. Μιλάμε για μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για το περιβάλλον…..

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ πως οι τοπικοί "άρχοντες" δεν αγαπούν το τόπο τους κι ενεργούν σα να θέλουν να τον σβήσουν από τον χάρτη. Επίσης οι πλήστοι κάτοικοι κοιτάζουν μόνο το χρήμα που θα μπει στο λογαριασμό τους και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη δημόσια υγεία.
Αν είναι καθαρά τα νερά του Μαλιακού, γιατί δε γίνονται προσπάθειες να αναρτηθούν "Γαλάζιες σημαίες" στις παραλίες για τη καθαρότητάς τους, όπως κάνουν οι υπόλοιποι ΟΤΑ και Νομαρχίες της χώρας μας εδώ και χρόνια.
Διαφορετικά να ενημερώνουν (με ανάρτηση πινακίδων ελληνικά-αγγλικά) τους πολίτες για την επικινδυνότητα μόλυνσής τους - κυρίως τους ζώντες δημότες τους, διότι από αυτούς θα πάρουν ψήφους κι όχι από τα νεκροταφεία. Δε νομίζω να έχει κανείς το βόθρο του - όποιος δεν είναι συνδεδεμένος με την αποχέτευση - σε χρήση πισίνας ή ενυδρείου. Μήπως επιθυμούν να κάνουν σεφτέ στο Κέντρο Υγείας που χτίζεται στο Καινούργιο; Έγραψα "Καινούργιο" είναι ο οικισμός που βρίσκεται 5Km περίπου από τα Καμ. Βούρλα κι έχει πινακίδες μόνο στην είσοδο του οικισμού και στην πλατεία της εξόδου προς Λαμία από το Δήμο. Όποτε περιμένω επισκέπτη εκτός περιοχής με ζαλίζει στα τηλέφωνα (α.....α) για κατευθυντήριες οδηγίες, βλέπετε δεν έχει GPS.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΔΕΙΤΕ τι κάνουν οι όμορη ΟΤΑ (π.χ. Αιδηψός, Λουτράκι, κ.α.). Κάνουν έργα εκμετάλευσης των ιαματικών τους προς χρήση για το κοινό, εκμετάλευση των καθαρών λυμάτων προς άδρευση των γεωργικών εκτάσεων, εκμετάλευση της γεωθερμίας κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη κινηση των παιδιων, αλλα απο οτι καταλαβα απο τα σχολια σας δεν ευαισθητοποιηθηκε κανενας δημοτης.
Δεν μου προκαλει εκπληξη!!!
Γνωστη η νοοτροπια του τοπου μας!
Τελοσπαντων, μακαρι να γινονται τετοιες κινησεις απο τοπικους φορεις και συλλογους... ειναι μια αχτιδα φωτος μεσα στο σκοταδι του τοπου μας!!! Ισως καποια στιγμη παρουμε επιτελους μπροστα!

ΕΓΩ

Υ.Γ. Σας συνιστω ανεπιφυλακτα να ψαξετε και να δειτε το ΗΟΜΕ που παρουσιασε ο ΣΚΑΙ την προηγουμενη εβδομαδα!
Πρεπει να καταλαβουμε οτι η μολυνση του περιβαλλοντος δεν ειναι θεμα τοπικο, ειναι παγκοσμιο!!!! Ανοιξτε τα ματια σας!