09 Ιουνίου 2009

«Προκαταβολή» μέτρων τον Ιούνιο, ο τελικός λογαριασμός τον Οκτώβριο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναθεωρείται ο στόχος για το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ - Ο Γ. Παπαθανασίου επιμένει ότι θα έχει θετικό πρόσημο
Την χθεσινή πληροφορία για επιβολή πρώτου πακέτου μέτρων εντός του Ιουνίου, επιβεβαίωσε και επίσημα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εcofin, δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι θα έρθει και δεύτερο πακέτο μέτρων τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010.
“Στο Eurogroup, εξετάσαμε τον προϋπολογισμό των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Ενημέρωσα τους ομολόγους μου για την πορεία των εξελίξεων και για τα πρώτα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες” δήλωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου και προσέθεσε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση.
Παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ανάπτυξης που έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2009, θα αναθεωρηθεί στο τέλος Ιουνίου: κατά τα φαινόμενα ο στόχος για ανάπτυξη 1,1% δεν θα επιτευχθεί . "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφείς ενδείξεις και θα περιμένουμε έως το τέλος Ιουνίου για να ενσωματωθούν και τα πρώτα στοιχεία από την πορεία του τουρισμού. Θεωρώ, πάντως, ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας και το 2009 θα έχει θετικό πρόσημο παρά τις αρνητικές προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών αλλά και της Κομισιόν", σχολίασε ο υπουργός.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι “τα τελευταία νέα είναι θετικά. Στη Ρόδο, υπάρχει οριακή αύξηση των αφίξεων και θεωρούμε ότι θα εμφανιστούν οι καθυστερημένες κρατήσεις που θα κάνουν τη διαφορά και θα βελτιώσουν το κλίμα”.

Όσο για το θέμα των πιέσεων από τους εταίρους, ο κ. Παπαθανασίου άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν πιέσεις καθώς όπως είπε, τον Νοέμβριο, οι 23 από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. θα είναι υπό επιτήρηση.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΛΤΙΑΔΟΥ enet.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: