03 Ιουνίου 2009

Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
Αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες, ειδικότερα του οδικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.). Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Επιτήρηση του βασικού οδικού δικτύου της χώρας από ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας

Τα φορτηγά
Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου μεθαύριο Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από 4 μ.μ. έως 10 μ.μ. και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου για το ρεύμα εισόδου από 4 μ.μ. έως 11 μ.μ.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
Τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα και τέλος τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: