09 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι, με νέα διακριτή πολιτική δύναμη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 8.6.2009
Κι αυτές οι εκλογές τελείωσαν. Για μας τους Οικολόγους Πράσινους είναι μια σημαντική στιγμή γιατί είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας που εκλέγεται έλληνας πράσινος ευρωβουλευτής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι άντεξαν στην πίεση και στην λασπολογία των τελευταίων ημερών και καταγράφηκαν ως το πρώτο ελληνικό οικολογικό κόμμα που σπάει το όριο του 3%. Στο Νομό μας και με την βοήθεια των φίλων και των μελών μας ανεβήκαμε από το 0,81 % των εθνικών εκλογών του 2007 στο 2,63%. Στην δε πόλη της Λαμίας, στο 3,17%.

Δυστυχώς οι εκλογές δεν λύνουν δια μαγείας τα προβλήματα του νομού. Μπορεί να αποκτήσαμε μια δική μας φωνή στην ευρωβουλή, όμως χρειάζεται πολύς αγώνας για φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Η ρύπανση του Μαλιακού, τα σκουπίδια και η ανακύκλωση, το νερό, οι προστατευόμενες περιοχές και ο Σπερχειός, η βιολογική γεωργία, η ήπια διαχείριση και η προστασία των ορεινών όγκων, η πόλη της Λαμίας και πολλά άλλα ακόμα ζητήματα για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται τη συνεργασία και την επαγρύπνηση όλων μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σαν μια νέα διακριτή πολιτική δύναμη και τέταρτη συνιστώσα στην πολιτική σκηνή, φιλοδοξούμε να μετεξελιχθούμε σ’ ένα κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα μπορέσει να δώσει διέξοδο στους πολίτες που βλέπουν το περιβάλλον να καταστρέφεται, τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα να συρρικνώνονται, αλλά και το πολιτικό σύστημα να αδυνατεί να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα. Πιστεύουμε πως η ευθύνη του πολίτη δεν σταματά στην κάλπη. Συνεχίζεται μέσα από κοινωνικές διεκδικήσεις και δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η συμμετοχική δημοκρατία, βασική αρχή των Οικολόγων Πράσινων, δίνει στον καθένα την δυνατότητα να πάψει να είναι θεατής, αλλά να γίνει μέρος της ιστορίας της πολιτικής οικολογίας γράφοντας και τη δική του παράγραφο.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Για επικοινωνία: Στέφανος Σταμέλλος τηλ 2231021007 6977261256

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: