01 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες..

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μετά την έκπληξη που προκάλεσαν τα υψηλά ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων -και λόγω αυτής- ακολούθησαν οι σπασμωδικές και άκομψες επιθέσεις λάσπης από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων. Από τις επιθέσεις φάνηκε πως τα κόμματα αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους τους ως… άπιστους/ες συζύγους. Και, ως απατημένοι σύζυγοι οι ίδιοι, αντί να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να γυρίσουν πίσω προβάλλοντας τα όσα έχουν να προσφέρουν, κατηγορούν τον εραστή/ερωμένη, διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες, με ανυπόστατα επιχειρήματα, φέροντας όμως έτσι το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει με τα κόμματα της πατριδοκαπηλείας και της εθνικοφροσύνης. Δηλώνουν αναίσχυντα την άγνοιά τους για τις θέσεις μας, θεωρώντας εμάς υπεύθυνους γι’ αυτήν και όχι τη δική τους αδιαφορία, αλλά παράλληλα προσπαθούν με έντεχνο τρόπο να τις διαστρεβλώσουν.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και έχουν προκύψει και διαμορφωθεί με δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από συνέδρια και πολύ διάλογο. Σχεδόν στο σύνολό τους τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων προέρχονται από χώρους κοινωνικής δράσης που αφορούν στο περιβάλλον, στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, στην ποιότητα ζωής. Η δράση μας είναι γνωστή στα μέλη των τοπικών κοινωνιών και υπάρχει σε όλα τα αρχεία των τοπικών ΜΜΕ. Το ότι δεν τη γνωρίζουν μόνο ορισμένα κόμματα, είναι κάτι που θα έπρεπε να ανησυχεί τους ίδιους και όχι εμάς.

Παρόλα αυτά θέλουμε το διάλογο και καλούμε όλα τα κόμματα σε μία ουσιαστική πολιτική συζήτηση, για να τους παρουσιάσουμε και τους λόγους που οι ψηφοφόροι μας μάς στηρίζουν και όχι τους λόγους που δεν θα ‘πρεπε να ψηφίσουν τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν χρειάζονται να ρίξουν λάσπη και “να πριονίσουν τα πόδια” των αντιπάλων τους, για να τους κάνουν να φαίνονται “κοντύτεροι”(!).

Τέλος, θεωρούμε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε τόση δύναμη όση ακριβώς μας δίνουν οι πολίτες. Αν οι ίδιοι θεωρήσουν πως πρέπει να αποκτήσουμε βροντερότερη φωνή τότε εμείς, να είστε βέβαιοι, πως θα το πράξουμε και με μεγάλη υπευθυνότητα.

Λαμία, 31.5.2009
Στέφανος Σταμέλλος
Υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: