03 Ιουνίου 2009

5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Λαμία, 05-06-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ΜΜΕ

Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Είναι όμως πια γεγονός ότι η οξύτητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν χρειάζεται επετειακές αφορμές για την ενεργό συμμετοχή μας και δράση για την επίλυσή τους και την προστασία του περιβάλλοντος..
Φέτος, στο νομό μας ζήσαμε μια τραγωδία για το Μαλιακό κόλπο. Καλούμε τους συμπολίτες μας, μέσα από τους φορείς που βρίσκονται, τις οργανώσεις τους και τους συλλόγους, να πιέσουν δυναμικά και με επιμονή, για να υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλαν η Περιφέρεια και η Νομαρχία, για την προστασία του Σπερχειού ποταμού και του Μαλιακού κόλπου.

Επίσης τους καλούμε να γίνουν οι ρεπόρτερ μας και να μας αναφέρουν κάθε περιστατικό ρύπανσης που πέφτει στην αντίληψή τους, σε οποιοδήποτε δήμο του νομού μας. Τους καλούμε επίσης να πάρουν μέρος στις εθελοντικές ομάδες προστασίας των περιαστικών δασών της Λαμίας από τις πυρκαγιές, που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες. Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα υλοποιήσει τις εξής δράσεις :
-1) Μέλος μας θα μιλήσει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας, στα πλαίσια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου την ημέρα της 5ης Ιουνίου.
-2) Συμμετοχή στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) στη γιορτή που διοργανώνει η ΚΕΔΚΕ, 4 και 5 Ιουνίου 2009, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.
-3)Συνδιοργανώνουμε με τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθ/δας τριήμερο εκδηλώσεων για το Σπερχειό ποταμό, που θα γίνει στο πλατανόδασος του Καστριού στις 12, 13 και 14 Ιουνίου 2009 οπου θα μιλησει και μέλος μας

Το ΔΣ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: