01 Μαΐου 2009

H «ανύπαρκτη κυβέρνηση» που «κρύβεται πίσω από το Νομάρχη Φθιώτιδας»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-4-2009 (B)

Για «ανύπαρκτη κυβέρνηση» που «κρύβεται πίσω από το Νομάρχη Φθιώτιδας» μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που απηύθυνε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής του Μαλιακού.

Ο παριστάμενος Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος που κλήθηκε να απαντήσει στην Ερώτηση, δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του φαινόμενου των νεκρών ψαριών, ενώ δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για την αποζημίωση των ψαράδων και των άλλων επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται οικονομικά από την κρίση.
Η κυρία Αντωνίου επισήμανε προς τον Υφυπουργό, ότι οι πολίτες της Φθιώτιδας είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι, διότι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στο Νομό και δεν υπάρχει ούτε μια κυβερνητική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα εάν μπορούν να κάνουν μπάνιο, εάν μπορούν να τρώνε ψάρια, εάν θα συνεχιστεί το πρόβλημα και για πόσο και εάν θα ληφθούν μέτρα για την μείωση της ρύπανσης.
Η κυβέρνηση απέδειξε, ανέφερε η κυρία Αντωνίου, ότι δεν έχει πολιτική βούληση να έλθει να κάνει σοβαρούς ελέγχους για το τι μολύνει το Μαλιακό ούτε δεσμεύεται σε οικονομικό επίπεδο να δοθούν χρήματα, για να γίνουν βιολογικοί καθαρισμοί και για να υπάρξει απονιτροποίηση στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί η μόλυνση του Σπερχειού, αλλά φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει και τη Φθιώτιδα, όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η συζήτηση στη Βουλή με το διάλογο που αναπτύχθηκε έχει ως εξής: (βλ. συνημμένο)

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: