19 Μαΐου 2009

Φοροεπιδρομή την 9η Ιουνίου με στόχο ακίνητα, ΙΧ, τσιγάρα, ποτά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μετά την κατάρρευση των εσόδων έρχονται μέτρα που θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά

Η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και κυρίως του ΦΠΑ που βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος το πρώτο τετράμηνο του έτους τρομάζει την κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει από τώρα τα μέτρα που θα λάβει την 9η Ιουνίου, δηλαδή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Με βάση και τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ολοκληρώνει σήμερα τον ετήσιο έλεγχο στην ελληνική οικονομία, τα μέτρα εστιάζονται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσω της έμμεσης φορολογίας (ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα) και στην καταπολέμηση της παραοικονομίας (τεκμήρια, διασταυρώσεις και ηλεκτρονικά τιμολόγια) που ακόμη και σε περιόδους κρίσης ανθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τα μέτρα θα έχουν στόχο τα ΙΧ και τα ακίνητα που το κόστος χρήσης και συντήρησής τους θα αποτελούν στο εξής τεκμήρια διαβίωσης και θα βοηθήσουν να συλληφθούν αδήλωτα εισοδήματα. Επίσης, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα σε ποσοστό 10%, όπως και στα ποτά και στα τσιγάρα, που θα επιβαρύνουν όλα τα νοικοκυριά. Οπως εκτιμούν οι ίδιοι παράγοντες τα μέτρα αυτά μαζί με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% μπορεί να στηρίξουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το β΄ εξάμηνο του έτους και το 2010.

Επίσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ......

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ από το Βήμα OnLine

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: