29 Μαΐου 2009

Γιατί κύριε Δήμαρχε – κύριοι Σύμβουλοι δεν πήραμε ακόμα μία χρονιά ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Αναρωτιέμαι τι μπορεί να περιμένει τούτος ο τόπος από τέτοιες διοικήσεις, όταν δεν καταφέραμε να πάρουμε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ σήμα της Γαλάζιας Σημαίας, εμείς ένας τουριστικός Δήμος…

Θα έπρεπε να πληρούμε τα πιο κάτω κριτήρια:

Αναλυτικά τα κριτήρια...
-Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
-Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (1/6 - 31/10) από διαπιστευμένα εργαστήρια, με μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο δειγματοληψιών, 17 ημέρες. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://iason.minenv.gr/
-Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
-Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα.
-Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.
-Οργάνωση ακτής
-Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
-Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
-Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
-Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
-Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.
-Ασφάλεια επισκεπτών
-Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
-Προσφορά υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
-Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
-Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
-Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να προβάλουν ενεργά το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.

Τι από αυτά δεν ισχύει κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου?

Ότι και να μην έχουμε, είμαστε άξιοι της τύχης μας (που σας βγάλαμε να κάθεστε στις καρέκλες).

Πολύ θα ήθελα απαντήσεις για την αντιτουριστική συμπεριφορά του Δήμου μας στο θέμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ψάχνει να βρει πια το σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για το που θα κάνει διακοπές και μπάνια.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ούτε στο μέλλον πρόκειται ποτέ να ξαναπάρουν οι παραλίες των Καμένων Βούρλων Γαλάζια Σημαία όσο συνεχίζουν τα λύματα του Βιολογικού να πέφτουν στη Θάλασσα στην περιοχή του Φλοίσβου.

ΕΝΑΣ ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπες όμως τίποτα σύντροφε γιατί δεν παίρνει γαλάζια σημαία η παραλία της πλαζ των Καμένων Βούρλων που για αρκετά χρόνια ήταν μεταξύ των πρώτων που έπαιρνε Γαλάζια σημαία. Είναι απλό γιατί δεν παίρνει Γαλάζια σημαία. Ο επενδυτής κ. Μήτσης τα ρίχνει χύμα στη Θάλασσα τα λύματα χωρίς κανένα στοιχειώδη έλεγχο από το Δήμο Καμένων Βούρλων. Ο κ. Αντωνίου είναι μόνο για να κάνει το κουτσαβάκη μπροστά σε άλλους όταν δεν είναι μπροστά ο κ. Μήτσης , ότι δήθεν θα του κάνει θα του δείξει , επί της ουσίας τίποτα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε βιάστηκες να απηυδίσεις. Πού νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε αδαείς ή κρετίνου;Αναρωτήθηκες πού καταλήγουν τα λύματα του Βιολογικού της Λαμίας κι αν έχει το πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας του βιολογικού των Καμ.Βούρλων;Αναρωτήθηκες γιατί καμία παραλία του Μαλιακού δεν παίρνει γαλάζια σημαία και ότι είναι συνολική υπόθεση;Γνωρίζεις ότι και όταν δεν λειτουργούσε ο ΒΙΟ.ΚΑ.Καμ.Βούρλων πριν δέκα χρόνια,σημαία δεν δίνονταν;Αναρωτιέμαι αν δηλώνεις απόλυτος ξερόλας ή παραπληροφορείς σκόπιμα και υποκρίνεσαι τον απηυδισμένο πολίτη.   
ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ορε λαμογια του κερατά δεν φταιει κανένας άλλος,φταιμε εμείς οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες εδώ που δε σας παλουκώνουμε που μας έχετε καταστρέψει με τις βρωνμιές που γράφεται μαζι με τη γνωστή φυλλάδα του αθλιου οπως τον λενε και πανω στη Λαμία Σταικούρα πρεσ ή λαμόγιο πρεσ.
ός ο κρετίνος θελει να παει ο κόσμος απο εκεί στις ραχες γιατι έχει ο δικός του καμμια δεκαριά μαγαζιά εμεις μορε τι κάνουμε.Σας φταιει μετά ο Αντωνίου.Το λειψο το μτ\υαλο σας φταιει.
Αλλα σας ξεβράκωσε προχτες στο δημοτικο συμβουλιο ο Αντωνίου και δε βγαλατε μιλιά Νικολάκη 'ετσι.τετοιοι ειστε καλα να παθουμε ολοι που σας ανεχόμαστε.Αντε τωρα Μητσο σβήστο μην προλαβουν και το διαβάσουν περισσοτεροι,αυτή ειναι η δημοκρατια σου,σβήστο λαμογιο ...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου φταίει ρε 4:04 και φωνάζεις.
Γαλάζια σημαία δεν πήραμε γιατί δεν πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις που ούτε εγώ αλλά ούτε και εσύ, είμαστε αρμόδιοι να φτιάξουμε. Συμφωνώ απόλυτα με αυτόν που έγραψε αυτό το γράμμα.
Ο δήμαρχος έχει την ευθύνη και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Φέτος δεν πήραμε γαλάζια σημαία, αύριο θα μας βάλουν μαύρη σημαία να μου το θυμηθείς έτσι που το πάνε το πράγμα. Θέλουν να φέρουν και τα σκατά του Αγίου Κωνσταντίνου εδώ. Ο Αντωνίου ρε σας αξίζει, καλά σας κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τη Γαλάζια Σημαία, τον Βιολογικό και τη σύνδεση των λυμάτων του Άγιου:
Στον Άγιο δεν συμφώνησαν καν που θα ρίχνουν τα ΔΙΚΑ τους σκατά, εδώ και 10 χρόνια. Αμα τους έλεγε ο Δήμαρχος τους να φέρουν και των Καμένων, θα τον παλούκωναν την άλλη μέρα στην πλατεία.!!!!!!!!!!!!
Αυτά για κάποιους που υπερασπίζονται τακτικές και κινήσεις της τοπικής εξουσίας, τουλάχιστον επικύνδυνες!

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμεναν τουλάχιστον οι Δημότες των Καμένων Βούρλων να μάθουν από τον κ. Αντωνίου πόσες επιταγές και με ποίο χρηματικό ποσό έχει πάρει από τον κ. Μήτση και που έχουν πάει αυτά τα χρήματα για να τον αφήνει να ρίχνει τα λύματα στη Θάλασσα. Μήπως τα πήρε και αυτά ο κ. Καντάς ??? Δυστυχώς για τον κ. Αντωνίου ευτυχώς όμως για τους δημότες των Καμένων Βούρλων πλησιάζει η ώρα της κρίσεως … …… που θα κληθεί να λογοδοτήσει !!!!!!