20 Μαΐου 2009

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων επιβάλει απαγόρευση μαγνητοφώνησης των δημόσιων συνεδριάσεων - δημοτικών συμβουλίων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αυτό και αν είναι νέο.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων έχει χάσει την ψυχραιμία του και νομοθετεί.

Αφού το διασταυρώσαμε και το τριασταυρώσαμε για σιγουριά όντως έτσι είναι. Επεβλήθη εκ στόματος δημάρχου η απαγόρευση ηχογράφησης των δημοτικών συμβουλίων.

Ο Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου λοιπόν δεν θέλει αγαπητοί δημότες να γνωρίζετε το τι λέει και το τι γίνεται στα δημοτικά συμβούλια. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει τους λόγους του.

Έτσι με μια αιφνιδιαστική απόφαση – ανακοίνωση στο δημοτικό συμβούλιο της 19/5, το οποίο χαρακτηρίστηκε και πάλι από διαρκείς επιθέσεις σε εφημερίδες και blog, αποφάσισε από μόνος του να απαγορεύσει την ηχογράφηση δημοσίων συνεδριάσεων στους δημότες.

Εσείς κύριοι του δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εσείς πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου το δέχεστε αυτό? Σας εγκαλώ στην τάξη και σας υπενθυμίζω ότι οι δημότες σας ψήφισαν για να υπηρετείτε τον δήμο και τα συμφέροντα του.

Άποψη μου είναι ότι η συναίνεση σας για την μη ενημέρωση αποτελεί παράπτωμα και σοβαρό ατόπημα από μέρους σας, και αν τελικά αποδεχτείτε αυτή την απόφαση, απέναντι στον κόσμο που σας ψήφισε.

Γίνεστε συνεργοί δηλαδή αν δεν αντιδράσετε σε αυτό και δεν ανακληθεί ως απόφαση.
Λάβετε υπόψη σας ότι οι δημότες θα απαντήσουν στην απόφαση σας με την μεγαλύτερη δύναμη που έχουν, την ψήφο τους.

Νομίζετε ότι οι δημότες που σας ψήφισαν δεν θέλουν να ξέρουν τι γίνετε στα δημοτικά συμβούλια?

Νομίζετε ότι οι δημότες που σας ψήφισαν δεν τους αρέσει που στο internet μπορούν να ακούσου το τι λέχθηκε στην συνεδρίαση για τον βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων (θέμα που τους αφορά?)
Νομίζετε ότι οι δημότες που σας ψήφισαν και σας επέλεξαν ως δημοτικούς συμβούλους θα επιτρέψουν την μη ενημέρωση?

Η προσωπική μας άποψη είναι ότι όχι.
Oι δημότες θέλουν ενημέρωση, διαρκή και ολοκληρωμένη.
Οι δημότες απαιτούν διαφάνεια.

Επίσης, εγκαλώ στην τάξη και εσάς κύριε Δήμαρχε και σας καλώ να ζητήσετε συγνώμη σε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους δημότες από αυτήν την απόφαση σας που την λάβατε ελαφρά την καρδία.
Λάβετε και εσείς υπόψη σας ότι οι δημότες σας ψήφισαν για να πάτε προς το καλύτερο τον τόπο από την προηγούμενη αρχή που αν μη τι άλλο δεν είχε απαγορεύσει την ηχογράφηση δημόσιων συνεδριάσεων.

Κάθε δημότης στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος του, περί ασκήσεως κριτικής των πολιτικών τοποθετήσεων των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων αλλά και του πρώτου δημότη, όπως αυτές εκφράζονται από τους εκπροσώπους τους στα Νομικά Πρόσωπα ή στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να καταγράφει φυσικά η ηλεκτρονικά αυτές τις δημόσιες συνεδριάσεις.

Μην ψάχνετε κάποιο νόμο, δεν υπάρχει, οπότε δεν απαγορεύεται και αποτελεί απλή δημοκρατική συλλογιστική

θα ήθελα ωστόσο να σας ενημερώσω ότι οι διατάξεις του κοινού αστικού δικαίου αλλά και του ποινικού κώδικα δεν απαγορεύουν την καταγραφή - ηχογράφηση με φυσικά ή ηλεκτρονικά μέσα δημόσιων συνεδριάσεων, όπου και εμπίπτουν τα δημοτικά συμβούλια.
Επίσης ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων Ν3463/2006 αλλά και το ΦΕΚ 663/2006 δεν απαγορεύουν την μαγνητοφώνηση των δημοτικών συμβουλίων.
Να υποθέσουμε ότι δεν τηρείται εσείς τους νόμους της Ελλάδας για τον Δήμο Καμένων Βούρλων? η συμβαίνει κάτι άλλο που εμείς οι απλοί δημότες αδυνατούμε να κατανοήσουμε?

ΤΟΝΙΖΩ ότι η κριτική των πολιτικών τοποθετήσεων των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων τους πάνω σε θέματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας, όσο και η μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, είναι αναφαίρετα δικαιώματα μου και θα συνεχίσω να τα ασκώ, όποτε το επιθυμώ, και ουδόλως θα πτοηθώ από ανοίκειες, απειλητικές και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος μου ως δημότης και πολίτης.

Και για να φτάσουμε στα γεγονότα (αυτά μας αρέσουν εμάς … τα γεγονότα) και την αιτία αυτής της απαγόρευσης , η ιστορία έχει ως εξής:
Για τις 15/5 υπήρξε πρόσκληση από τον Δήμαρχο για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον Βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων και συγκεκριμένα το θέμα αφορούσε την σύνδεση του μας με τον διπλανό δήμο του Άγιου Κωνσταντίνου
Η ανοιχτή αυτή συνεδρίαση ηχογραφήθηκε και αναρτήθηκε στο internet στο τοπικό blog http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/ .
και συγκεκριμένα εδώ http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2009/05/blog.html

Αυτό ενόχλησε προφανώς τον Δήμαρχο και αναρωτιέμαι γιατί, αλλά απάντηση δεν έχω σε αυτό το ερώτημα. Μάλλον θα πρέπει να μας απαντήσει ο κύριος Δήμαρχος σε αυτό το ερώτημα.

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κύριοι Σύμβουλοι όπως και ο Δήμαρχος, νομίζουν ότι το Συμβούλιο είναι ΜΑΓΑΖΙ τους και μπορούν όποτε θέλουν να το κλείνουν ή να απαγορεύουν στον κόσμο να μπει μέσα ή να ακούσει τι λένε. Μιλάμε για τρελά πράματα. Απορώ δεν είχε ούτε ένας την τσίπα να βγει και να πει «τι πράγματα είναι αυτά;», «Θα μας κράξουν οι συνδημότες μας»! ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ?????
Ε, ρε ΜΑΥΡΟ που έχει να πέσει……

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος ρε παιδιά σε αυτή τη Δημοκρατία πιστεύει . Τη Δικτατορική Δημοκρατία, τη Δημοκρατία της φίμωσης και μη ενημέρωσης των Δημοτών, τη Δημοκρατία του γύψου, έτσι έχει γαλουχηθεί , τώρα στα γεροντάματα θα αλλάξει. Απορώ όμως με τους συμβούλους του που υποτίθεται ότι έχουν δημοκρατικές θέσεις και απόψεις ή θέλουν να λένε ότι ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο όπως ο κ. Τρίγκας Γεώργιος, ο κ. Φαλάρας Νικόλαος, η κ. Ακρίδα, ο κ. Μουρτσούνης τι κάνουν γιατί δεν μιλούν και συμπαρατάσσονται με αυτές τις θέσεις του Μακάκου ??? Η Δημοκρατία κύριοι μουγκοί και κωφάλαλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης δεν έχει αδιέξοδα , θα δώσει τη λύση της και θα είναι αμείλικτη , πλησιάζει ο χρόνος, ενάμιση χρόνος έμεινε και θα σας στείλει εκεί που ανήκετε στα αζήτητα !!!

ΕΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά εγώ δεν κατάλαβα του κ. Ταταρίδα ποιος του έδωσε και με ποια αρμοδιότητα πήρε το λόγο για να κάνει την ενημέρωση των φορέων και των Δημοτών για το Βιολογικό ??? Λειτουργεί ως αντ` αυτού εξωθεσμικά ή τον έχει προσλάβει ο Μακάκος ως σύμβουλο έμμισθο . Αν του έχει εκχωρήσει τέτοια αρμοδιότητα ( αντ` αυτού ) ο Μακάκος ας μας το πει. Η μήπως ο κ. Ταταρίδας στηρίζει τον Μακάκο επειδή του έχει υποσχεθεί ότι θα του αποδεσμεύσει ένα οικοδομικό τετράγωνο 4 στρεμμάτων που μέχρι σήμερα είναι δεσμευμένο για Διοικητήριο του Δήμου ??? Αυτό είναι το ενδιαφέρον του κ. Ταταρίδα για τα κοινά , το προσωπικό του οικονομικό όφελος εις βάρος των Δημοτών ???

Ανώνυμος είπε...

Ο σοσιαλιστικός προοδευτικός Λαμιακός Τύπος γιατί δεν γράφει τίποτα για τα καμώματα του ********** κ. Αντωνίου.
Αυτό το σοσιαλισμό θα στηρίξετε κύριοι του Λαμιακού Τύπου αν αύριο οι Πολίτες φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ???
Ευχαριστώ κύριοι του Λαμιακού Τύπου δεν θα πάρουμε να μας λείπει ο σοσιαλισμό σας !!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο σύλλογος των ενεργών Δημοτών Καμένων Βούρλων που με επιστολή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ φύλλο 151 ( 20-5-2009) σελ 8 , καταγγέλλει το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται μεταξύ κ. Αντωνίου (Δημάρχου Καμένων Βούρλων) του κ. Βαργιανίτη (υπαλλήλου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και του κ. Ψαθά (Δημάρχου Αγίου Κωνσταντίνου) για την επέκταση του Βιολογικού Καμένων Βούρλων ώστε να δέχεται και τα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου , επιβαρύνοντας έτσι περισσότερο την μόλυνση της θάλασσας των Καμένων Βούρλων στην περιοχή Πλατανέϊκα. Ο μόνος που αντιδρά δυναμικά στην κατεύθυνση αυτή του Δημάρχου κ. Αντωνίου (και ήλθε σε σύγκρουση μέσα στο Δημαρχείο) είναι ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Τρίγκας ο οποίος φαίνεται να ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές επικεφαλής του συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας στα Καμένα Βούρλα, αφου βλέπει ότι ο Μάκης έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Εκείνος δε που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είναι ο κ. Πλατανιάς ( αρκεί να ***** ****** *** ******** *** ** και δεν τον νοιάζει για τίποτα).

kamena voyrla blogger είπε...

Φίλε 5.27 , οι ενεργοί δημότες ποτέ δεν έστειλαν μήνυμα στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και η ενέργεια αυτή ήταν όπως φαντάζεσαι πέρα για πέρα προβοκατόρικη.
Ο Παρατηρητής έκανε την σχετική διόρθωση σε επόμενη έκδοση του αλλά και στο site του.

Πρόκειται για το ίδιο μήνυμα που παραλάβαμε και εμείς και όταν προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε διότι δεν μας ’γέμισε το μάτι’ (ανορθόγραφο και με ανακρίβειες) διαπιστώσαμε ότι καλώς κάναμε και δεν το ανεβάσαμε.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας το παρόν μήνυμα, κατά τα άλλα ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα που κάποιοι λειτουργούν προβοκατόρικα, εναντίον οποιουδήποτε και να το κάνουν. Επειδή το μέρος είναι μικρό, όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καταλαβαίνουμε ποιοι το κάνουν κάθε φορά. Κρίμα γι’ αυτούς, κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Ταταρίδας στην εβδομάδα που μας πέρασε με τις πολιτικές παρεμβάσεις που έκανε σε όλα τα επίπεδα δείχνοντας ότι πράγματι είναι ο μοναδικός αντίπαλος με διαφορά από τους άλλους ενδιαφερόμενους για το Δήμο (απλές οδοντόκρεμες φαίνεται να είναι μπροστά του κάτι Ξυδιάδες, Κοντοπάνηδες, Νάκηδες, Μακρυνίτσηδες, Βουρβουλάκηδες,Πολύζιδες ) που φοβάται ο Μακάκος στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Από τη μία αποκάλυψε και ξεσκέπασε τη μάσα και τη ρέμουλα , με την επιστολή του στην εφημερίδα Παρατηρητής , που πήγε να στηθεί για το Βιολογικό μεταξύ του τρίο Μπελκάντο Αντωνίου- Βαργιανίτης-Ψαθάς. Διαρρηγνύοντας με την αποκάλυψη αυτή οριστικά και τις σχέσεις του με το Μάκη. Από την άλλη αντέδρασε στο διοικητικό συμβούλιο των ενεργών δημοτών όταν ο κύριος αντίπαλος του για τις δημοτικές εκλογές κ. Βουρβουλάκης πρότεινε τη διάνοιξη δρόμου από την οποία διάνοιξη είχε και προσωπικό όφελος ο κ. Βουρβουλάκης. Ο κ. Ταταρίδας είπε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να ασχολείται με την λύση των προσωπικών προβλημάτων του διοικητικού συμβουλίου διαφωνώντας ανοικτά με τον κ. Βουρβουλάκη και υποβάλλοντας την παραίτησή του , η οποία και έγινε αποδεκτή. Άλλη πολιτική παρέμβαση ήταν όταν πήρε το λόγο στη συγκέντρωση του κ. Σταϊκούρα στην οποία παρευρίσκετο και ο κ. Αντωνίου. Αφού έβαλε αρκετά ερωτήματα προς τον Βουλευτή κ. Σταϊκούρα για το τι έχει κάνει για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του έθεσε και το ερώτημα πως είναι μαζί με τον κ. Αντωνίου τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστό από τα ΜΜΕ ότι είναι τσακωμένος μαζί του. Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι ο κ. Αντωνίου μπορεί να μην με στηρίζει σαν Βουλευτή αλλά δεν παύει να είναι μέλλος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας και να ανήκουμε στο ίδιο κόμμα (παρευρίσκοντο στη συγκέντρωση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Τρίγκας Γεώργιος , Φαλάρας Νικόλαος). Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται ο τόπος με πυγμή και τόλμη για να πάει μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

forbolorΑπό κάποιους από αυτούς που αναφέρεις, ο Γιάννης είναι καντάρια καλύτερος. Μας τα χαλάει που έχει συνιθήσει να υπερασπίζεται τελικά, συνέχεια ΛΑΜΟΓΙΑ, παρά τις γκρίνιες του και τις κατηγορίες κατά καιρούς. Μόλις πλησιάσει ο καιρός για τις εκλογές αρχίζει να τα μαζεύει.
Θα μου πεις Ποτέ Δεν Είναι Αργά..

Ανώνυμος είπε...

2 λεξεις θα πω... ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο Blog ότι ο σύλλογος ενεργών δημοτών αποφασίζει για τη διάνοιξη δρόμων και παραξενεύτηκα. Δηλαδή εγώ που έχω ένα σπίτι και προβλέπεται να διανοιχτεί μπροστά μου ένας δρόμος , άλλα είναι κλειστός ακόμη, σε ποιόν πρέπει να απευθυνθώ τώρα και να κάνω αίτηση στο σύλλογο ενεργών Δημοτών ή στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου σε όποιον και να απευθυνθείς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αν δεν υπάρχει Μάσα.