06 Μαΐου 2009

Χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ.Ευρώ στο ΠΣΕ από την Περιφέρεια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 05-05-09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος ύψους 10,0 εκατ. Ευρώ για τις υποδομές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δημοσιεύθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για τις κτιριακές ανάγκες του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ύψους 10,0 εκατ. Ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος, το μέλη ΔΕΠ και το προσωπικό του Πανεπιστημίου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ήδη έχει δεσμευθεί χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη κτιριακών αναγκών του Πανεπιστημίου Στερεάς, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του νέου Τμήματος Ενέργειας & περιβάλλοντος στη Λαμία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ακούσει από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, υπό την προεδρία του Ακαδημαϊκού κ. Γρηγόρη Σκαλκέα, ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Σκλιά επικεντρώθηκαν στην κάλυψη των κτιριακών αναγκών των Τμημάτων στη Λαμία και τη Λιβαδειά και στη σύνδεση του πανεπιστημίου με την Τοπική κοινωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την άμεση χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με το ποσό του 1,5 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη κτιριακών αναγκών στη Λαμία, ενώ δεσμεύθηκε και για τη χρηματοδότηση των έργων ανακαίνισης του κτιρίου στη Λιβαδειά αμέσως μόλις είναι έτοιμη η σχετική μελέτη και πάντως εντός της καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση του κ. Σκλιά για τη θεσμική ενίσχυση της κοινής δράσης μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου με τη σύσταση Συμβουλίου Καινοτομίας το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έργο αυτού του Συμβουλίου θα είναι να προωθεί θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, ενέργειας και περιβάλλοντος συνδέοντας το ερευνητικό έργο του εκπαιδευτικού ιδρύματος με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: