17 Μαΐου 2009

Ανακοινώθηκαν τα ευρωψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μαριέττα κατά Παπακωνσταντίνου


Η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι οι επικεφαλής της αναμέτρησης των ευρωεκλογών για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Απόψε ξεκινά και η προεκλογική αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών, με τις ομιλίες του κ. Καραμανλή στην Άρτα και του Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά το «όριο ασφαλείας» του 3% που έχει θέσει το κυβερνών κόμμα.
Με το σύνθημα «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα» ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το εκλογικο δίλημμα της 7ης Ιουνίου, λέγοντας ότι η αναμέτρηση έχει «δημοψηφισματικό χαρακτήρα» ανάμεσα στη νεοσυντηρητική πολιτική της «αγριότητας των ανεξέλεγκτων αγορών» και την πολιτική της «Ευρώπης των αξιων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ευχαρίστησε έναν προς έναν τους απερχόμενους ευρωβουλευτές του Κινήματος, και υποσχέθηκε ότι όλοι οι μετέχοντες στην ευρωλίστα -ακόμη κι εκείνοι που δεν θα εκλεγούν- θα έχουν συνεχή παρουσία στις Βρυξέλλες για την εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων και των περιφερειών από τις οποίες προέρχονται. «Στην Ελλάδα βιώνουμε μια κρίση οικονομική, κρίση πολιτική.

Οι πολίτες δεν έχουν πού να ακουμπήσουν. Εμείς έχουμε τη δύναμη να δώσουμε ξανά ελπίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.«Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, είναι απόφαση. Στις εκλογές πρέπει να πούμε όχι στις πολιτικές του χθες, και ναι στις πολιτικές που δίνουν προοπτική για το αύριο».

Τα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: