18 Μαΐου 2009

Φοβάται τις εφημερίδες και τα Blog ο Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την Παρασκευή 15/5/2009, η συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, στιγματίστηκε από ευθείες βολές προς άπαντες από τον δήμαρχο και τσακωμοί (φραστικοί)

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το θέμα για την μεταφορά των λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα, την αναβάθμιση του βιολογικού αλλά και να γίνει συζήτηση για τον αποδέκτη.

Ριζοσπαστική η συνεδρίαση από πλευράς του προεδρείου, μιας και περίμεναν να ακούσουν πρώτα την άποψη και την εισήγηση των δημοτών – οι οποίοι και δεν είχαν ιδέα για την πολιτική βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης - και μετά να εκφράσουν άποψη ο προεδρεύων κύριος Μουρτζούνης και κύρια ο Δήμαρχος που είναι και γνώστης του θέματος.

Το τι έγινε για το διαδικαστικό δεν λέγεται, σας προτρέπω να το ακούσετε όλο (ακολουθεί παρακάτω)

Με όλο τον κόσμο μάλωσε λοιπόν ο Μάκης , παρόντες και απόντες, και σε όποιον τόλμησε να εγείρει θέμα και άποψη αντίθετη από την δικιά του τα άκουσε κανονικά.
Μοναδική εξαίρεση ο Κοντοπάνος που τοποθετήθηκε μεν (ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης) χωρίς να προτείνει κάτι ή να απορρίπτει κάτι άλλο, αλλά έτυχε της εύνοιας και της αμέριστης συναίνεσης από τον Δήμαρχο σε αυτά που έλεγε.
Τι έγινε? Τα βρήκανε αυτοί οι δύο? Αλλιώς μας είχε συνηθίσει ο Κοντοπάνος.

Όλους τους άλλους με τον ένα η τον άλλο τρόπο λοιπόν τους στόλισε ο Δήμαρχος, και μέχρι και με μηνύσεις απείλησε να καταθέσει εναντίων αυτών που είχαν αντίθετη άποψη από την δικιά του.

Ο λόγος που πολεμά με κάθε τρόπο τις εφημερίδες και τα blog νομίζω είναι απλός.
Τι παρέχουν οι εφημερίδες και τα Blog?? Ενημέρωση !! εεμ προφανώς αυτό φοβάται, τι άλλο??


Και μην ακούσω ότι οι εφημερίδες και τα blog γράφουν κατά του Δημάρχου κλπ κλπ.
Διότι απλά με τον ένα η τον άλλο τρόπο τις περισσότερες φορές μπορεί να διασταυρωθεί αν κάτι που γράφει μια φυλλάδα η μια ιστοσελίδα είναι αλήθεια η ψέματα.
Πχ αν μια εφημερίδα ή ένα blog γράφει ότι έσπασε ο αγωγός στον ‘Ποσειδώνα’ και τα λύματα πάνε στην θάλασσα, πας μια βόλτα και βλέπεις και εσύ με τα μάτια σου και λες ναι ρε παιδιά έτσι είναι.
Ενώ για τον δήμαρχο το πρόβλημα είναι αν το 400 τόνοι που έλεγε το δημοσίευμα είναι ακριβές, ή μήπως ήταν 385 οι τόνοι ή και 200 να ήταν ρε αδερφέ οι τόνοι των λυμάτων που πήγαν στην θάλασσα. (εκεί είναι το θέμα?)

Και για να ενισχύσω την άποψη μου για αυτά που γράφω, ότι η Δήμαρχος φοβάται και αποφεύγει την ενημέρωση και την επικοινωνία, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιος από εσάς, κάποια απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής στην οποία προεδρεύει μάλιστα ο Δήμαρχος και η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο του Δήμου για αποφάσεις οικονομικού χαρακτήρα.
Ξέρει λοιπόν κανένας κάποια απόφαση? Εγώ πάντως δεν γνωρίζω καμία. Και μην βγουν κάποιοι και πουν εγώ ξέρω γιατί πίνω καφέ με τον Δήμαρχο γιατί δεν αναφέρομαι σε εσάς κύριοι αλλά στους υπόλοιπους 4.950 του δήμου.

Τώρα για τα Blogs και τι γίνεται με αυτά που γράφουν και πως τα τεκμηριώνουν, αν δεν απατώμαι όλα ή τα περισσότερα τα άρθρα συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό η σχετικό video και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Δεν κάνουν κακό κύριε Δήμαρχε ούτε τα Blog ούτε οι εφημερίδες με την ενημέρωση που παρέχουν. Το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν πίεση στην τοπική αρχή να κάνει καλύτερα την δουλειά της, να μην εμπλέκετε σε σκάνδαλα και να μην συνθλίβει το μέλλον αυτού του τόπου.
Κακό μπορούν να κάνουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δηλαδή εσείς κύριε Δήμαρχε

Θα δανειστώ φράση αναγνώστη που λέει ότι στον δήμο μας υπάρχουν τριών ειδών δημότες,
οι του δημάρχου, που ότι και να κάνει ο Δήμαρχος θα το βλέπουν σωστό,
οι πολέμιοι του δημάρχου πού και καλό να κάνει στον τόπο θα το βλέπουν κακό,
και τέλος οι δημότες που προσδοκούν και θέλουν το καλό των Καμένων Βούρλων με κάθε τρόπο.
Ε στην τελευταία κατηγορία φιλοδοξούμε να είμαστε και εμείς

Έπεσε και στα χέρια μας το ηχητικό υλικό της συνάντησης προς τέρψη και των δικών σας αυτιών αγαπητοί αναγνώστες (ευχαριστούμε τον αναγνώστη για το υλικό αυτό)

Ένα μικρό καταρχήν τμήμα λοιπόν που περιλαμβάνει βολές κατά πολιτών blog και εφημερίδων (γύρω στα 7 λεπτά)



Και το σύνολο της συνεδρίασης για όσους θέλουν να εξάγουν και συμπεράσματα (περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά)


Ο Blogger

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω διαμέρισμα στα Καμένα Βούρλα στην περιοχή Πλατανέϊκα αλλά εργάζομαι και μένω στη Λαμία. Έρχομαι το καλοκαίρι και κάνω τα μπάνια μου και τις διακοπές μου συνήθως στα Καμένα Βούρλα. Με αυτά που διάβασα όμως στο Blog Lamia News προβληματίζομαι αν θα πρέπει να έλθω και να κάνω φέτος τις διακοπές μου και τα μπάνια μου στα Καμένα Βούρλα. Διάβασα στο Blog Lamia News ότι απαγορεύεται η αλιεία σε απόσταση 300 μέτρων και το κολύμπι σε απόσταση 200 μέτρων από τον αποδέκτη που ρίχνονται τα λύματα στη Θάλασσα στην περιοχή του Camping ΕΟΤ δηλαδή εκεί κοντά στα Πλατανέϊκα που μένω και έκανα τα μπάνια μου. Δεν θα το διακινδυνεύσω να πάω πάλι εκεί για μπάνιο με αυτά που διάβασα. Απορώ με τους Δημότες της περιοχής εκεί τη γίνεται γιατί δεν επαναστατούν ??? Τους αρέσουν τόσο πολύ τα λύματα να τα βλέπουν στη θάλασσα ???
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας στο Google για το αποχετευτικό των Καμένων Βούρλων με έβγαλε σε ένα άρθρο που είχε γραφτεί στις 29- 6-2005 στο Site : www.e-ecology.gr , Σκουπίδια, Ανακύκλωση . << ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ >> το οποίο είναι σαν να έχει γραφτεί σήμερα αξίζει να το διαβάσετε αυτό το άρθρο και τα σχόλια που ακολουθούν. Δεν έχει γίνει από το 2005 απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.



Φόρουμ Σκουπίδια, Ανακύκλωση

Θέμα ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Συγγραφέας giorgos ikologos
Ημερ. καταχώρησης 29/6/2005 5:11:34 μμ
Κείμενο ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ


Υπάρχουν μερικά ερωτήματα σχετικά με την επικείμενη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων.Οι πολίτες για την προστασία του Μαλιακού Κόλπου θέλουν να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα στα Καμένα Βούρλα αλλά όχι εις βάρος της ευρύτερης περιοχής του Μαλιακού Κόλπου επιβαρύνοντας τον και μολύνοντας τον με λύματα.

Οι πολίτες για την διάσωση του Μαλιακού Κόλπου θέτουν ερωτήματα ελπίζοντας
έτσι ότι θα βρεθούν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι από τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας Φθιώτιδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για να δώσουν δημόσια και υπεύθυνα απαντήσεις που αφορούν την προστασία και την διάσωση του Μαλιακού Κόλπου.

1. Έχουν εφαρμοσθεί για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων του Δήμου Καμένων Βούρλων
οι Υπουργικές Αποφάσεις : α) ΚΥΑ( ΦΕΚ 192/Β/14-03-1997 ). β)ΚΥΑ( ΦΕΚ 678/Β/25-10-1990 ). γ) ΚΥΑ( ΦΕΚ 332/Β/20-03-2003).

2. Έχουν καθορισθεί από το Νομάρχη Φθιώτιδος οι χρήσεις του υδάτινου αποδέκτη του Δήμου Καμένων Βούρλων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Υγειονομικής Διάταξης Ειβ 221/1965 ;

3. Διαθέτει ο υπεύθυνος φορέας του σταθμού επεξεργασίας των λυμάτων του Δήμου Καμένων Βούρλων την προβλεπόμενη για την ίδρυση και λειτουργία έγκριση Περιβαλλοντικών όρων κατ` εφαρμογή του άρθρου 4 (παρ. 1 και 2 ) του Νόμου 1650/86 ;

4. Έχει χορηγηθεί στον υπεύθυνο φορέα του σταθμού επεξεργασίας των λυμάτων άδεια διάθεσης η επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων ;

5. Ο Νομάρχης Φθιώτιδος μέσω των αρμοδίων Νομαρχιακών Υπηρεσιών για το Περιβάλλον και την Υγεία έχει πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους για την λειτουργία του αποχετευτικού ;

6. Έχει δοθεί προσωρινή άδεια από την αρμόδια επιτροπή με βάση το άρθρο 14 της
Ειβ/221/65 Υγειονομικής Διάταξης ;

7. Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού ;

8. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έχει αποστείλει ενημερωτική έκθεση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχετικό με την εφαρμογή της παραγ. 3 του άρθρου 11 της ΚΥΑ ( ΦΕΚ 192/Δ/14-3-1997 ).

9. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων μπορεί να μας πει ποιος είναι ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης της αποχέτευσης ποιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα διαχείρισης της αποχέτευσης και αν διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ 410/95 ;

10. Μπορεί ο Δήμος Καμένων Βούρλων να μας πει ποιος φορέας θα εισπράττει τα χρήματα από τις συνδέσεις που προτρέπει ο Δήμος Καμένων Βούρλων με επιστολή του προς τους δημότες να κάνουν.

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα των Πολιτών για την διάσωση του Μαλιακού Κόλπου
προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Καμένων Βούρλων σχετικά με την επικείμενη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Οι Πολίτες για την διάσωση του Μαλιακού Κόλπου θα συνεχίσουν να βάζουν ερωτήματα γιατί θεωρούν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί καθαρός ο Μαλιακός Κόλπος και να << ΖΗΣΕΙ >>
<< ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ >>

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαι ενημερωμένος πολίτης θα πρέπει να πάω να πιω καφέ με τον Δήμαρχο? Ωραίο και αυτό......
Και κάτι άλλο εάν περί του θέματος τα είχαν πει από την αρχή οι "ενημερωμένοι" και ο Δήμαρχος μέσα σε 30 λεπτά θα είχε τελειώσει η διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώθηκα ότι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος απαγόρευσε την ηχογράφηση (ίσως με αφορμή το παραπάνω άρθρο του blog), για να δείτε πόσο πίσω είναι τα μυαλά κάποιων... κάντε μία αναζήτηση στο google γράφοντας: ζωντανά συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου , και θα δείτε ΠΟΣΟΙ δήμοι μεταδίδουν ΖΩΝΤΑΝΑ τα δημοτικά συμβούλια με βίντεο και ήχο μέσω internet! πατήστε εδώ για την αναζήτηση

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει αυτό ρε παιδιά ή είναι ράδιο αρβύλα?
Απαγόρευσε ο Μάκης να ηχογραφούνται τα δημοτικά συμβούλια; και αν ναι γιατί; τι λένε εκεί μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχνιούνται βλέπεται οι παλιές καλές μέρες επί Χούντας του Μάκη και των Θαλασσοδανείων που είχε πάρει, με τα οποία έθεσε τις βάσεις για την καταστροφή και την τσιμεντοποίηση των Καμένων Βούρλων. Νομίζει ότι μπορεί να βάλει φίμωτρο στους Δημότες των Καμένων Βούρλων προσπαθώντας και απαγορεύοντας να μην ενημερώνονται για τα συμβαίνοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο.