04 Μαΐου 2009

Η χειρότερη οικονομική κρίση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την απώλεια 8,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας τη διετία 2009 – 2010 στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης προβλέπει η Κομισιόν.
Ειδικότερα, η ανεργία στις χώρες της ΕΕ αναμένεται στο 10,9%, ενώ στην ευρωζώνη το ποσοστό εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο (11,5%).Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, η ύφεση έχει πάρει γενικό χαρακτήρα σε όλες τις χώρες της Ένωσης, πλην της Κύπρου, και η οικονομική ανάπτυξη για φέτος θα είναι στο
-4%.

Όσο για την ελληνική οικονομία, η εαρινή έκθεση της Κομισιόν προβλέπει για το 2009 αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης (-0,9%), ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 υπολογίζεται στο 5,7%.
"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη από τα τέλη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου", τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.
Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα, ότι "μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να βρίσκεται στη μέση της κρίσης, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης της συγκυρίας στην ευρωζώνη που δείχνουν ότι η οικονομία σταμάτησε πλέον να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ύστερα από μια μεγάλη φάση ύφεσης".

Σύμφωνα με τον Αλμούνια, "τα φιλόδοξα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να οδηγήσουν σε κάποια ανάκαμψη του χρόνου", επιμένοντας πάντως στην ανάγκη τα κράτη - μέλη "να προχωρήσουν γρήγορα σε ένα ξεκαθάρισμα των τοξικών καταθέσεων στις τράπεζες και να τις βοηθήσουν στις προσπάθειες τους για επανακεφαλαιοποίηση".

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΓΙΑ ΛΑΜΙΑ;

kamena voyrla blogger είπε...

Σιντριβάνι θα κοσμεί σε μικρό χρονικό διάστημα την ‘μικρή ομόνοια’ των Καμένων Βούρλων (round about κατά κόσμον) .

Με 'αυτεπιστασία' γίνεται το έργο μάθαμε, μετά από τα τρελά λεφτά που ζητήσανε οι εταιρείες να το φτιάξουν.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Κ ΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ???

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι έχει ζήτηση το οικόπεδο μπροστά από το Δημαρχείο. Με τους Δημάρχους που κατά καιρούς έχουμε, το βλέπω να σηκώνεται πολυκατοικία σε λίγο καιρό και ας είναι εκτός σχεδίου.
Και πολύ έχει καθυστερήσει άμα δούμε άλλα παραδείγματα….

Ανώνυμος είπε...

NAI ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΞΕΡΟΥΜΕ?????????