12 Μαΐου 2009

Πρόσκληση από τον Δήμο Καμένων Βούρλων για συζήτηση με θέμα τον Βιολογικό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Έπεσε στην αντίληψη μας η πρόσκληση για την συζήτηση σχετικά με τον Βιολογικό την Παρασκευή 15/5 και ώρα 7 μμ

Η πρόσκλησης λοιπόν καλεί τους δημοτικούς συμβούλους τους φορείς και τους συλλόγους (αλλά όχι τους δημότες ???) μάλιστα ….


Σχετικά με το πρώτο θέμα δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να μας πει ο κύριος Δήμαρχος και γιατί τεχνηέντως βάζει πρώτο θέμα την αναβάθμιση του βιολογικού (ως δεδομένο).
Θέμα αναβάθμισης επί της παρούσης δεν υπάρχει, δεν προκύπτει δηλαδή και αναρωτιέμαι ποιος το εγείρει.
Από το φθινόπωρο που πέρασε μέχρι και σήμερα έγιναν και γίνονται ακόμα, οι περισσότερες συνδέσεις, οπότε το καλοκαίρι θα έχουμε ένα καλό δείγμα στο πως και αν λειτουργεί σωστά ο βιολογικός (με ελέγχους από αρμοδίους εεεε μην ξεχνιόμαστε)

Σχετικά με τον αποδέκτη τώρα τι να πω… να τηρηθούν τα νόμιμα.

Έτσι για την ιστορία πάντως σχετικά με τον βιολογικό Καμένων Βούρλων, αποδέκτες είναι οι: η θάλασσα για τα υγρά αποτελέσματα του βιολογικού που σε κανονικές συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ποτιστικό (στην καλύτερη) , ενώ η λυματολάσπη θα πρέπει να εναποτίθεται σε περιβαλλοντικά αποδεκτή τοποθεσία μετά από την κατάλληλη επεξεργασία με χώμα ενώ ‘εμείς’ την πάμε στον σκουπιδότοπο αυτούσια. (τι να πω εδώ)

Σχετικά τώρα με το δεύτερο θέμα που και αυτό τεχνηέντως τοποθετείται ως θέμα, μας λέει για συνένωση των αποχετευτικών συστημάτων.
Εμ, για να συνενωθούν δυο αποχετευτικά συστήματα πρέπει καταρχήν να υπάρχουν. O Άγιος Κωνσταντίνος από όσο ξέρουμε δεν έχει κάποιο αποχετευτικό σύστημα, με βόθρους εξυπηρετούνται οι δημότες.
Τώρα πολεμάει ο Άγιος Κωνσταντίνος να κάνει κάτι και να πάρει κάποια χρήματα να φτιάξει βιολογικό αλλά κατά πως φαίνεται ο δήμος μας έχει βλέψεις και για το εκεί πακέτο (χρημάτων εννοείται)

Επειδή δεν θέλω όμως να είναι αρνητικός γενικότερα, αλλά και θετικά σκεπτόμενος, πρώτα θα ήθελα να δω τον δικό μας βιολογικό να δουλεύει σωστά ένα καλοκαίρι που υπάρχει και η μεγάλη ζήτηση (ή η προσφορά αν θέλετε) λυμάτων και μετά να αποφασίσω αν θα εξυπηρετήσω και άλλο δήμο έστω και αν πρέπει πρώτα να επεκταθώ ως βιολογικός.

Δεν είναι ανεξάντλητος ο δικός μας βιολογικός, και φτιάχτηκε με μελέτες αρκετά παλιές και με συγκεκριμένες δυναμικότητες.
Άντε να πάρει και κάμποσα λύματα παραπάνω αν τον αναβαθμίσουμε, αλλά εγώ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι τα καταφέρνει ο βιολογικός μας, καλοκαίρι μόνο από τα Καμένα, πόσο μάλλον με τους δυο δήμους.

Και στο κάτω κάτω, αν πρέπει ή θέλω να εντάξω κάποιον στο βιολογικό θα ενέτασσα το Καινούργιο η ακόμα και το Ρεγκίνι
(που το έχει φάει η βρώμα, φωνάζει και ρεγκινιώτης).

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Καμένα Βούρλα είναι 3 χιλιόμετρα και βογκάμε να πάμε τα λύματα στο βιολογικό (χάνονται και τα μισά στον δρόμο), ο Άγιος Κωνσταντίνος που απέχει πάνω από 15 χιλιόμετρα πόσα αντλιοστάσια θα χρειαστεί?
Εδώ συζητάμε για τεράστιες δαπάνες αμφιβόλου αποτελέσματος.

Ο αγωγός λογικά θα περνάει δίπλα από την θάλασσα, δεν μπορεί να πάει από τις σήραγγες με τα αυτοκίνητα, φανταστείτε λοιπόν να σπάσει ο αγωγός (συμβαίνει συχνά νομίζω σε εμάς) θα καταλήγουν ωραιότατα όλα στην θάλασσα. (οεο)

Ας συμμορφώσουμε πρώτα τα δικά μας προβλήματα κύριε Δήμαρχε, και μετά να προσπαθήσουμε να λύσουμε των άλλων.

Με τιμή
Ο Blogger

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΣΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΡΕΜΜΑ
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΝΤΑΞΕΙ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ