30 Μαΐου 2009

Τα νέα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία εγκαινίασε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Η Υπουργός νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Νομάρχη Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Χειμάρα, στο γραφείο του όπου ανακοίνωσε την κατασκευή 762 σύγχρονων κατοικιών στην Φθιώτιδα, και στην συνέχεια πραγματοποίησε την τελετή των εγκαινίων και ξεναγήθηκε στους χώρους των νέων γραφείων.

«Στηρίζουμε απόλυτα τους 35.000 άμεσα ασφαλισμένους και τους 14.000 συνταξιούχους της Στερεάς Ελλάδος», τόνισε η κ. Πετραλιά κατά την ομιλία της στα νέα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία.

«Ο ΟΑΕΕ αλλάζει και προχωρά σε άμεσα και δραστικά μέτρα βελτίωσης όπως ο εξορθολογισμός των δαπανών, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα απονομής συντάξεων, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης του κεντρικού Λογιστηρίου βρίσκονται στη φάση υλοποίησης από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, πραγματοποιείται το πρόγραμμα ψηφιοποίησης φαρμακευτικών συνταγών με το οποίο αφενός θα επιτευχθεί έλεγχος στις δαπάνες φαρμάκων, αφετέρου θα υλοποιηθεί η διαδικασία επιστροφής από τις φαρμακευτικές εταιρείες ποσοστού 4% (rebate ), η διαδικασία απονομής ΑΜΚΑ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανάμεσα σε όλα τα Ταμεία και συνεργεία εντεταλμένων υπαλλήλων λειτουργούν εντατικά με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής», συνέχισε η Υπουργός.

«Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας φιλοδοξεί να γίνει δύναμη αποτροπής των επιπτώσεων, που προκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση στην απασχόληση και στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελούν μηχανισμούς προστασίας των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας αταλάντευτα το δρόμο της, έκανε πράξη την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Συγκεντρώνοντας σε 13, πάνω από 133 Ταμεία και κλάδους, νοικοκύρεψε τα οικονομικά τους. Διόρθωσε στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος και εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», κατέληξε η κ. Πετραλιά.

Απ’ την πλευρά του ο Διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Κώστας Παπαθανασίου, κατά την ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως έχουν επίγνωση των προβλημάτων, τα οποία αποτελούν μέρος της πραγματικότητας και κάλεσε άπαντες να συμβάλλουν στην μεγάλη, όπως την χαρακτήρισε, μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία.

Διαβάστε όλο το άθρο στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ της Φθιώτηδας

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: