26 Μαΐου 2009

Φοροκαταιγίδα 4 δισ. ευρώ ετοιμάζεται μετά την κάλπη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΖΗΤΕΙ ΑΥΞΗΣΗ, ΑΔΙΚΩΝ, ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

4 δισ. ευρώ στις πλάτες μας με «συνέργεια» κυβέρνησης - ΔΝΤ

Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

Φοροκαταιγίδα 4 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να επιπέσει επί των κεφαλών μας τον προσεχή Ιούνιο ή το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Στην εκτίμηση αυτή συμπίπτουν πλέον κυβέρνηση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (μέσω της έκθεσής του, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα) και Τράπεζα της Ελλάδος.

Η σύμπτωση των εκτιμήσεων προέκυψε από προηγούμενες επισημάνσεις στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος για μηδενική αύξηση του ΑΕΠ από τις επισημάνσεις του ΔΝΤ (το κλιμάκιό του επισκέφθηκε στην Αθήνα κυβερνητικούς παράγοντες και τραπεζίτες) ότι το έλλειμμα οδεύει προς το 6-7% του ΑΕΠ και πρέπει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης που θα δώσουν φόρους και περικοπές ύψους 4 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) και από την έμμεση αποδοχή των προτάσεων του ΔΝΤ από τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου.

Στη χθεσινή ομιλία του, στο συνέδριο του Economist, ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε τη διαφωνία του μόνον ως προς την πρόταση του ΔΝΤ για αναβολή της προγραμματισμένης μείωσης των φορολογικών συντελεστών (φόρου εισοδήματος) για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Διαβάστε στην Ελευθεροτυπία όλο το άρθρο

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: