11 Μαΐου 2009

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στα «Διάκεια 2009»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 10 Μαΐου 2009

O Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρέστη στην εορταστική εκδήλωση του Δήμου Γοργοποτάμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΔΙΑΚΕΙΑ 2009».
Στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές των εορταστικών εκδηλώσεων «Διάκεια 2009» για την πρόσκληση που μου απηύθυναν να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση του Δήμου Γοργοποτάμου. Εκδήλωση στο πλαίσιο του δεκαήμερου εορτασμού προς τιμήν του ήρωα και πρωτομάρτυρα του γένους, Αθανασίου Διάκου.
Τιμώ και εγώ με τη σειρά μου μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως.
Έναν αγωνιστή, που το αξιομνημόνευτο έργο του, σε αυτόν εδώ τον τόπο, και το μαρτυρικό του τέλος, τον τοποθετούν στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων.
Τον καθιστούν ιερό μύθο και θρύλο για τις επόμενες γενεές.
Ο αγώνας, η ζωή, το έργο και η θυσία του Αθανασίου Διάκου συνιστούν ιδανικό, εμπνευσμένο και φωτεινό υπόδειγμα για το νεότερο Ελληνισμό.
Ένα φωτεινό υπόδειγμα μαρτυρίας και ηρωισμού, που μέσα από τη δημοτική και λαϊκή μας τέχνη, ενσωματώθηκε στην παράδοσή μας και έγινε βασικό συστατικό του εθνικού μας πολιτισμού.
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης, ομοψυχίας, αδούλωτου πνεύματος και αυτοθυσίας για την ελευθερία που έμελλε να εμπνέει, να γαλουχεί, να εμψυχώνει και να καθοδηγεί τις επόμενες γενεές των Ελλήνων.
Ένα φωτεινό σημείο αναφοράς που δύναται να παραδειγματίσει τη συμπεριφορά, τη στάση και τη θέση όλων μας απέναντι στις προκλήσεις των καιρών και στις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής.
Τα στοιχεία που εκπορεύονται από τον αγώνα και τη θυσία του Αθανασίου Διάκου βρίσκουν ανταπόκριση – σε μικρότερη διάσταση βέβαια – και στη τρέχουσα, δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, τα μηνύματα που αντλούμε από τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια του Αθανασίου Διάκου, μεταφράζονται στην ανάγκη εδραίωσης πνεύματος συναίνεσης, αλληλεγγύης και συνεννόησης για να καταφέρουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια να ξεπεράσουμε τη δυσμενή συγκυρία και να θωρακίσουμε την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.
Τα μηνύματα του βίου και του μαρτυρικού τέλους του Αθανασίου Διάκου είναι διαχρονικά και αποτελούν θεμελιώδη συστατικά του Ελληνικού πολιτισμού και της εθνικής μας παράδοσης.
Όλοι εμείς σήμερα τον τιμούμε και υποκλινόμαστε με δέος στη μαρτυρική θυσία του.”

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: